Canon představuje inovace v medicíně

22. 10. 2010 08:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon představuje inovace v medicíně: Pokročilá digitální radiografie a oční péče

Canon představuje inovace v medicíně

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Canon Europe, světový lídr v zobrazovacích řešeních, na výstavě Canon EXPO 2010 v Paříži představil i inovace v oblasti medicíny. Zlepšování workflow a efektivity diagnóz vede k lepší péči o pacienty. Investice do zdravotnických systémů je nedílnou součástí strategie společnosti Canon pro růst v příštích pěti letech.

Mezi představené novinky ze zdravotnictví patří:

Digitální radiografie
Vysoce citlivé dynamické rentgenové zobrazování s vysokou rychlostí snímkování
Canon představil tuto technologie na EXPO 2010 v rámci nového zařízení Mobile C Arm. Jde o první plně integrovaný systém pro digitální radiografii společnosti Canon. V tomto řešení je také vůbec poprvé představen nově vyvinutý rentgenový plochý detektor CSX.

Vysoká frekvence snímkování spolu s vysokou citlivostí CSX senzoru znamená, že k dosažení kvalitního zobrazení je zapotřebí mnohem nižší dávky RTG radiace, a to jak pro statické rentgenové obrázky, tak i pro mobilní fluoroskopické video v realném čase. Důmyslná konstrukce Mobile C-Arm zaručuje větší hloubku, a tím pádem širší pokrytí těla pacienta během zákroku a vyšetření v ortopedické chirurgii. Inovativní zařízení Canon Mobile C-Arm a rentgenový plochý detektor CSX představují nový standard v diagnostické radiologii a pomáhají lékařům určit diagnózu a usnadňují léčbu, což zlepšuje péči o pacienty.

Plně integrované systémy digitální radiografie jsou základní zobrazovací nástroje pro chirurgy na operačním sále. Použití najdou v řadě ortopedických operací a traumatologii, stejně tak jako při cévní a bezcévní léčbě.

Oční péče
• Zobrazení a zachycení obrazu sítnice ve vysoké kvalitě umožňuje vytvářet přesné 3D obrazy a promítat je pomocí dvojice lékařských projektorů Canon XEED WUX-10 MII, což pomáhá lékařům prezentovat jednotlivé případy.
• Lehká non-mydriatická digitální kamera Canon CR-2 používá pro zachycení sítnice technologii digitálních zrcadlovek řady Canon EOS. Canon CR-2 s rozlišením 15,1 megapixelů slouží k zachycení, dokumentaci a zobrazení očního fundu. CR-2 umožňuje včasné odhalení zeleného zákalu a jiných očních onemocnění. Lze ho využít i u pacientů se zvýšeným tlakem či cukrovkou.

Vývoj nových zdravotnických systémů
• Informační systém pro sdílení XDS-I je pro nemocnice přelomovým řešením, které spojuje lékařské informace, zařízení pro zobrazování a řešení pro zpracování dokumentů. Canon vytvořil platformu pro sdílení zdravotnických informací po celém světě, což přispěje k rychlejšímu a přesnějšímu určení diagnóz.

Strategií společnosti Canon je kombinovat a integrovat technologie napříč různými oblastmi trhu, což dokládají i použité EOS technologie a zdravotnický systém.

Koncepty budoucnosti ve zdravotnictví
• Canon představuje rovněž zdravotnické systémy budoucnosti. Zařízení pro fotoakustickou diagnózu využívají optiku a ultrazvuk a umožňují detailní pohled do lidského těla. Canon tím chce pomoci včas odhalit rakovinu prsu a další zhoubná onemocnění. Jde o šetrnou neinvazivní diagnostickou metodu, při níž nedochází k žádnému ozařování.

Koncepty jsou zatím ve stádiu vývoje a dosud nebylo rozhodnuto o dalším využití.

Canon má 70 let zkušeností se zobrazováním ve zdravotnictví a speciálně v oblastech radiografie a oční péče. Canon výrazně posílil svou pozici na trhu v únoru letošního roku akvizicí polské společnosti OPTOPOL, lídra v optické koherentní tomografii (OCT). Očekává se růst důležitosti tohoto oboru, jelikož budou stále běžnější nemoci spojené se stářím a životním stylem, jako je cukrovka, které mohou být včas určeny změnami v sítnici.

„Kombinace technologie OCT společnosti OPTOPOL s optikou a technologiemi zobrazování Canon nás výrazně přibližuje pozici jedničky v segmentu komplexních oftalmologických diagnostických zařízení,“ říká Yoshiyuki Masuko, Senior Director, Medical Systems Division, Canon Europe. „Canon staví na své dlouhé tradici a pokračuje v investicích do zobrazování ve zdravotnictví, aby přinášel nové inovace a posouval obor kupředu.“

Tiskové zprávy

Diskuse