Sony - Walkmany nekončí

26. 10. 2010 20:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Walkmany nekončí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Sony reaguje na informace, které v těchto dnech proběhly v médiích a týkají se ukončení výroby/prodeje kazetových walkmanů v Japonsku. Uvedené informace, které se v médiích objevují, jsou zavádějící.

Sony oznámilo ukončení výroby kazetových přehrávačů nesoucích označení Walkman v Japonsku. Neznamená to však ukončení výroby Walkmanů Sony. Značka Walkman je registrovaná ochranná známka společnosti Sony Corporation a používá se k označení všech přenosných přehrávačů, které společnost Sony vyrábí. Právě kazetové přehrávače, které jsou předkem všech moderních přenosných přehrávačů, se zasloužily o zlidovění názvu walkman ve světě. Zpráva společnosti Sony o ukončení výroby kazetových přehrávačů v Japonsku, tedy neznamená ukončení výroby přenosných přehrávačů Walkman.

„Prodej kazetových přehrávačů Walkman byl ukončen pouze v Japonsku, evropský trh v prodeji i nadále pokračuje. Na území České republiky se uvedený produkt již delší dobu neprodává a byl nahrazen řadou výkonnějších a sofistikovanějších MP3/MP4 přehrávačů nesoucích označení Walkman. Sony bude v produkci nejnovějších nástupců kazetových walkmanů i nadále pokračovat a garantuje prvotřídní kvalitu zvuku díky pokročilým technologiím jako jsou Clear Audio, či Noise cancelling pro potlačení okolního zvuku. Nejnovější modely vynikají kvalitním displejem, u série A se jedná dokonce o 2,8“ OLED displej, který zaručí prohlížení videa či prezentaci fotografií v nejvyšší kvalitě,“ uvedla Ivana Katančíková, Brand Communication Assistant Manager SONY pro ČR a SR.

Tiskové zprávy

Diskuse