Sony SMP-N100 - BRAVIA Internet Video

27. 10. 2010 20:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový „síťový multimediální přehrávač“ nabízí klienta pro streamování, Wi-Fi konektivitu a BRAVIA Internet Video v jednom kompaktním balíčku.

Sony SMP-N100 - BRAVIA Internet Video

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• BRAVIA Internet Video: přístup k široké nabídce internetového obsahu
• Wi-Fi konektivita: sledování v kterékoli místnosti bez nutnosti kabelů
• DLNA síť pro audio i video: obsah je možné streamovat ze síťového úložiště (anebo spouštět z USB zařízení)
• Technologie IP Content Noise Reduction pro vyčištění streamovaného videa
• Grafické uživatelské rozhraní na obrazovce plus bezplatné ovládací aplikace pro iPhone/iPod touch/Android

BRAVIA Internet Video je populární funkce televizorů Sony, která umožňuje rychlý přístup k nepřebernému množství internetových zábavních služeb jako např. YouTube™, televizní archívy nebo filmy. Nyní společnost Sony této technologii otevírá dveře do každé místnosti díky kompaktnímu „síťovému multimediálnímu přehrávači“ SMP-N100, který nabízí bezdrátové připojení k domácí síti a kompatibilitu s DLNA pro streamování zvukového i obrazového obsahu.

Kromě technologie BRAVIA Internet Video je SMP-N100 kompatibilní s celou řadou souborových formátů a je vybaven i funkcí IP Content Noise Reduction, která potlačením obrazového šumu zvyšuje kvalitu streamovaného videa – to je obzvláště užitečné pro klipy z YouTube. A to vše je přístupné prostřednictvím jednoduchých menu XrossMedia Bar na obrazovce nebo prostřednictvím bezplatných aplikací pro iPhone/iPod touch a zařízení se systémem Android.

BRAVIA Internet Video: přístup ke světu plnému zábavy
Prostřednictvím vestavěné technologie BRAVIA Internet Video nabízí SMP-N100 přístup k obrovskému množství zábavy. Stačí pár kliknutí a můžete díky službám jako YouTube či AXN sledovat pořady nebo sledovat online video.

Díky Full 1080p výstupu přes HDMI a kompatibilitě s nejnovějšími HD audio kodeky (včetně dts 2.0+Digital Out a DOLBY DIGITAL PLUS) je toto malé, elegantní zařízení připraveno zprostředkovat vám dokonalý zážitek domácího kina – kdekoli ve vašem domě.

A abyste si videoklipy z YouTube mohli opravdu vychutnat, obsahuje SMP-N100 technologii IP Content Noise Reduction pro optimalizaci obrazové kvality při sledování podomácku natočeného obsahu.

Wi-Fi konektivita: zábava bez drátů po celém domě
Integrované připojení k bezdrátové lokální síti (Wi-Fi) umožňuje připojení k internetu nebo streamování obsahu z počítačů nebo úložných zařízení z domácí sítě všude tam, kde máte k dispozici televizní obrazovku. Sledujte své oblíbené filmy nebo televizní pořady, které vám utekly, v kuchyni, v ložnici nebo ve své pracovně. Nebo použijte více přehrávačů SMP-N100 a zajistěte okamžitý přístup k zábavě pro celou rodinu – bezdrátově.

Kompatibilita s DLNA a řadou kodeků: přehrajete témeř každý formát
SMP-N100 je kompatibilní se síťovou technologií DLNA, která umožňuje okamžité „plug and play“ připojení ke všem podobným zařízením v domácí síti. Díky kompatibilitě s dlouhou řadou kodeků přehraje většinu video formátů a podporuje souborové systémy FAT32 i NTFS, ale dokáže přehrávat i audio soubory a dokonce zobrazovat fotografie. Uživatel tak má na dosah ruky veškerou svou zábavu – včetně možnosti přehrávat soubory jako DivXHD, MKV nebo AVCHD připojené lokálně přes USB port v čelním panelu.

XrossMedia Bar a aplikace pro iPhone/iPod touch/Android: jednoduché, intuitivní ovládání
SMP-N100 nabízí jednoduchý, intuitivní přístup k veškerému multimediálnímu obsahu prostřednictvím Sony XrossMedia Bar menu na obrazovce a dálkového ovladače. Tím však jeho možnosti nekončí: v internetových obchodech Apple App Store a Android Market jsou k dispozici také bezplatné ovládací aplikace pro iPhone, iPod touch nebo jakékoli zařízení se systémem Android, které vám dají do dlaně úplnou kontrolu nad vašimi multimédii.

Připojení nejen k televizoru
Vedle HD výstupu HDMI nabízí SMP-N100 také připojení k celé řadě zařízení domácího kina. K dispozici jsou kompozitní a komponentní video výstupy, optický a elektrický digitální audio výstup a také ethernetový port, pokud byste se kromě vestavěného Wi-Fi chtěli připojit i k drátové síti.

Design „Monolithic“: stejný s nejnovějšími televizory od Sony
Přehrávač SMP-N100 má jednoduchý, čistý a nenápadný design, který odpovídá konceptu „Monolithic“ uplatněnému u nejnovějších televizorů Sony BRAVIA. Dokonce i Wi-Fi anténa je ukrytá uvnitř, aby tělo zařízení bylo co nejelegantnější a bez rušivých prvků.

SMP-N100 je k dostání od října 2010. Doporučená maloobchodní cena vč. DPH byla stanovena na 3.299,- Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse