Panasonic přináší exkluzivně Avatara ve 3D

2. 11. 2010 20:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Blu-ray disk s tímto velkofilmem získá zdarma každý, kdo si v období od 1.11. do 31.12.2010 zakoupí 3D Blu-ray přehrávač nebo 3D Blu-ray domácí kino Panasonic.

Panasonic přináší exkluzivně Avatara ve 3D

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Napjatě očekávaný 3D Blu-ray disk (BD) s filmem AVATAR, je od 1. listopadu v České republice k dispozici výhradně s 3D Full HD produkty Panasonic. Díky exkluzivní spolupráci společnosti Panasonic se studiem Twentieth Century Fox Home Entertainment se diváci budou moci ponořit do fascinujícího světa planety Pandora v pohodlí vlastního obývacího pokoje. Stačí si jen koupit 3D Blu-ray přehrávač nebo 3D Blu-ray domácí kino Panasonic a trojrozměrného AVATARA ve vysokém rozlišení získáte zdarma.

3D verzi filmu AVATAR Panasonic vyrobil a zpracoval ve spolupráci se studiem Twentieth Century Fox Home Entertainment. Zpracování proběhlo ve špičkovém studiu Advanced Authoring Centre v laboratoři Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) v Universal City v Kalifornii (USA). Laboratoř PHL hraje klíčovou roli ve vývoji kvalitního 3D obrazu pro domácí řešení. V roce 2010 se stala prvním pracovištěm na světě, kde bylo možné zpracovat Blu-ray disky ve 3D. Její studio Advanced Authoring Center je vybaveno nejmodernější 3D technikou v souladu se standardy stanovenými Sdružením pro Blu-ray disky (Blu-ray Disc Association).

Špičková řešení pro domácí zábavu ve 3D uvádí Panasonic na trh po celý rok 2010. Svým zákazníkům nabízí kvalitní možnost nahrávání, ukládání i sledování špičkových filmů ve 3D a v plném vysokém rozlišení Full HD. Na trhu jsou v tuto chvíli k dispozici Full HD 3D plazmy VIERA (modelové řady VT20 či GT20), 3D přehrávače (např. Full HD 3D Blu-ray přehrávač DMP-BDT300) nebo HDC-SDT750, první běžně dostupná 3D videokamera natáčející ve formátu AVCHD.

AVATAR, několikanásobný vítěz prestižních Oscarů i Zlatých glóbů, je nejúspěšnějším filmem všech dob, co se týče tržeb v kinech i prodejů Blu-ray disků. Režisér James Cameron v něm diváky zavádí do fascinujícího světa, na jehož popis běžná lidská představivost nestačí. Zprvu nesmělý a zdráhavý hrdina se v tomto příběhu vydává na cestu k objevům a vykoupení, vrcholící heroickou bitvou za záchranu civilizace. AVATAR představuje fascinující filmový zážitek zcela nového druhu – revoluční technologie, vynalezená při výrobě filmu, slouží výhradně příběhu a emocím z děje plynoucím.

„Díky exkluzivní spolupráci se studiem Twentieth Century Fox Home Entertainment můžeme divákům nabídnout AVATARA na 3D Blu-ray disku, společně s našimi 3D produkty. Tento legendární příběh se tak dostane k divákům po celé Evropě, kteří si nyní mohou vychutnat krásu planety Pandora ve třírozměrné podobě v pohodlí vlastních domovů. Společnost Panasonic se 3D technologiím věnuje s maximálním úsilím, ať už se jedná o zpracování 3D obrazu či o nabídku špičkové přehrávací a zobrazovací technologie. Do ní nepochybně patří naše 3D Blu-ray přehrávače i 3D televize VIERA. AVATAR je ideálním důkazem našich schopností v této oblasti,“ říká Laurent Abadie, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Panasonic Europe.

James Mercs, generální ředitel laboratoře Panasonic Hollywood Laboratory, k projektu dodává: „S velkou radostí jsme ve spolupráci se studiem Twentieth Century Fox Home Entertainment využili své studio již pro výrobu AVATARA ve 2D podobě. Ještě větší hrdostí nás naplnila skutečnost, že jsme se mohli postarat i o 3D zpracování téhož filmu a naše práce splnila vysoké nároky jeho tvůrců – filmového studia Fox – na obrazovou kvalitu snímku. Když přišel AVATAR do kin, výrazně posunul hranice kvality ve zpracování detailů i barev. Verze pro Blu-ray disky nepochybně přinese stejnou revoluci do 3D domácí zábavy.“

Tiskové zprávy

Diskuse