EA - Fotbalová série FIFA překonala hranici 100 miliónů prodaných kopií

7. 11. 2010 20:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Mód FIFA 11 Ultimate Team je nyní ke stažení zcela zdarma

EA - Fotbalová série FIFA překonala hranici 100 miliónů prodaných kopií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) dnes oznámila, že v rámci herní série EA SPORTS FIFA byl v průběhu zahájení prodeje titulu FIFA 11 na trh překonán milník 100 miliónů prodaných kopií od začátku její existence*. Komerčně nejúspěšnější sportovní videoherní série na světě je tu již 18 let a s rekordním číslem 2,6 miliónů prodaných kopií se FIFA 11 během prvních pěti dní po uvedení na trh stala také nejrychleji prodávaným sportovním titulem všech dob. Ve srovnání s loňským rokem je výsledek FIFA 11 o 20 % vyšší a aktuální počet prodaných jednotek se blíží 8 miliónům.

Ode dneška je také vůbec poprvé zcela zdarma** ke stažení jeden z nejpopulárnějších herních módů celé série – FIFA 11 Ultimate Team. FIFA 11 Ultimate Team lze stáhnout v hlavním menu FIFA 11 jediným kliknutím na kterékoli konzoli PlayStation®3 či Xbox 360® připojené k internetu.
„Jen velmi málo videoherních sérií dosáhlo hranice 100 miliónů prodaných jednotek. Nám k tomuto fantastickému úspěchu pomohly milióny věrných fanoušků z celého světa,“ uvedl Matt Bilbey, viceprezident pro fotbalové tituly EA SPORTS. „Pro všechny tyto fanoušky, kteří nyní hrají FIFA 11, je zároveň krásnou odměnou, že si ode dneška mohou vůbec poprvé zdarma stáhnout jeden z našich nejoblíbenějších a nejhranějších DLC.“

FIFA 11 Ultimate Team staví hráče před úkol vybudovat tým z největších světových fotbalových hvězd formou nákupu, prodeje, získávání za odměnu a dokonce výměnou jednotlivých fotbalistů od dalších hráčů módu Ultimate Team z celého světa. Klíčovým prvkem je ideální složení týmu tak, aby jej tvořili hráči, kteří si na hřišti nejlépe rozumí a mají aktuálně nejvyšší výkonnost. S tímto týmem pak hráč vyráží online, kde na něj čekají každý týden aktualizované turnaje pro jednoho i více hráčů online.

FIFA 11 Ultimate Team přináší řadu změn na základě ohlasů a požadavků hráčů. Ti nyní mají možnost postavit své špičkové týmy proti týmům svých přátel v onlinových zápasech Play A Friend. Další skvělou funkcí je management vlastního týmu prostřednictvím webové aplikace, i když hráč právě není u své konzole. Změny v aplikaci se však později projeví přímo ve FIFA 11 Ultimate Team na konzoli.

EA SPORTS™ FIFA 11 je lokalizována do 18 jazyků a prodává se v celkem 51 zemích. K prodeji je ve verzích pro počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3, videoherní a zábavní systém Xbox 360®, Wii™, PC, Nintendo DS™, PlayStation®2, PSP® (PlayStation®Portable), iPhone® a iPod® touch.

Své názory na hru můžete vyjádřit na komunitní facebookové stránce EA SPORTS na http://www.facebook.com/easports.czsk. Více informací o hře a jejích specifických prvcích a vlastnostech pro jednotlivé platformy naleznete na WWW.FIFA.EASPORTS.COM. Titul FIFA 11 obdržel věkové hodnocení PEGI 3+.
EA SPORTS™ je přední značkou v oblasti interaktivního sportovního softwaru na světě. Vycházejí pod ní komerčně nejúspěšnější videoherní série, v nichž nechybí přední interaktivní technologie, globální videoherní soutěže a nejmodernější digitální herní prvky. Značka EA SPORTS otevírá bezprostřední přístup ke sportovním emocím v řadě špičkových simulací, jako jsou Madden NFL Football, fotbalová FIFA, hokejová NHL®, basketbalová NBA LIVE, NCAA® Football, golfová Tiger Woods PGA TOUR®, boxerská Fight Night, bojové sporty přináší EA SPORTS MMA a domácí fitness EA SPORTS Active™.
Další informace o EA SPORTS – novinky, videa, blogy, fóra, fantasy ligy a herní komunity – naleznete na www.easports.cz, kde můžete sdílet, diskutovat a soutěžit.

* Podle interních prodejních údajů.
** Platí podmínky a omezení. Více informací na obalu produktu.

Tiskové zprávy

Diskuse