Intel rozšiřuje své vývojářské iniciativy v Evropě

9. 11. 2010 08:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel rozšiřuje své vývojářské iniciativy v Evropě

Intel rozšiřuje své vývojářské iniciativy v Evropě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Intel otevírá v Rumunsku nové softwarové vývojové centrum.
• Nové výzkumně-vývojové středisko bude vyvíjet inovace, které umožní dosáhnout nejvyššího uživatelského komfortu na mobilních zařízeních a dalších běžně používaných přístrojích, jako jsou inteligentní televize a informačně zábavní systémy do automobilů.
• Společnost Intel ve své transformaci na počítačovou společnost potřebuje ty největší talenty. Jen to jí totiž může pomoci dosáhnout vytyčené vize.

Společnost Intel dnes oznámila otevření rumunského Softwarového vývojového střediska. Toto středisko představuje pro softwarovou a servisní divizi Intel investici ve výši mnoha milionů eur. Softwarové inovace výzkumného a vývojového centra přinesou nové, velice zajímavé uživatelské aplikace. Příklady takových aplikací z poslední doby jsou centrum Intel AppUpSM a vedoucí úloha v projektu MeeGoTM.

Nové softwarové vývojové středisko v Rumunsku se bude zaměřovat na softwarová řešení, která jsou zapotřebí k dosažení maximálního uživatelského komfortu na řadě inteligentních zařízení používajících Intel architekturu. To jsou zejména inteligentní telefony, ale též další běžně používané věci jako inteligentní TV nebo informačně zábavní systémy pro osobní automobily. V počáteční fázi bude centrum provádět výzkum a vývoj pro otevřenou platformu MeeGo, jež nabízí skvělou flexibilitu pro inteligentní zařízení a výrobce softwaru.

„Společnost Intel má dlouholetou tradici ve vývoji a výrobě mikroprocesorů. Pokud chceme z Intelu udělat skutečně počítačovou společnost, potřebujeme ty největší talenty v oblasti softwaru. Jen tak se nám podaří naši vizi realizovat,“ prohlásila Renée Jamesová, viceprezidentka a generální manažerka divize Software and Services Group společnosti Intel. „Rumunsko je pro hledání nových talentovaných programátorů ideální: má dlouhou univerzitní tradici a je blízko našim zákazníkům i partnerům.“

Softwarové vývojové středisko v Rumunsku v počáteční fázi zaměstná zhruba dvě desítky odborníků v oblasti výzkumu a vývoje, nicméně s rozvojem dalších programů by počet pracovníků měl vzrůst trojnásobně až čtyřnásobně. Výzkumní a vývojoví pracovníci zaměstnaní v novém středisku budou pokračovat v tradici vývoje otevřeného softwaru a své objevy budou zprostředkovávat komunitě působící na platformě open source. To podpoří další zlepšení a povede k brzkému využití nové technologie.

Společnost Intel jakožto globálně působící koncern usiluje o rozvíjení své tradice partnerství se školami a univerzitami. Softwarové vývojové centrum se zaměří na kooperaci s akademickými i vládními organizacemi a bude se snažit navazovat úzkou spolupráci s partnery z oblasti softwarového průmyslu.

Tiskové zprávy

Diskuse