T-Systems - zvýšení objemu tržeb a zakázek

9. 11. 2010 19:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost T-Systems zvýšila v prvních třech čtvrtletích 2010 objem tržeb, zakázek a ukazatele EBIT

Obchodní výsledky společnosti T-Systems za třetí čtvrtletí pokračují v růstu tržeb. Plánovaný vývoj celkových tržeb ve třetím čtvrtletí 2010 pokračuje v pozitivním trendu. Tržby vzrostly o 3,8 procent ve srovnání s 2,9 procenty za druhé čtvrtletí. Tento stav je částečně způsoben rychlým růstem tržeb z mezinárodních zakázek, který dosáhl 11 procent. Tržby generované mimo skupinu Deutsche Telekom se také vyvíjejí dle očekávání. Celkový růst 6 procent překonal průměrný očekávaný výsledek, který byl oznámen v dubnu letošního roku.

Za prvních devět měsíců se celkové tržby společnosti T-Systems meziročně zvýšily o 2,6 procent a dosáhly hodnoty 6,6 miliardy euro. Tržby generované za služby v rámci skupiny Deutsche Telekom meziročně poklesly o 3,3 procenta na 1,9 miliardy euro.

S ohledem na stav celosvětové ekonomiky, která se ještě zcela nevzpamatovala z útlumu, rostly nové zakázky v průběhu prvních devíti měsíců letošního roku o 1 procento. V roce 2010 se podařilo získat významné zakázky od zákazníků
Deka-Bank, TUI Travel, Deutsche Post a Hesenského centra pro zpracování dat (Německo).

Společnost T-Systems také pokračuje v trvalém růstu ziskovosti během třetího čtvrtletí. Upravený ukazatel EBIT vzrostl o 14,1 procent na 73 milionů euro v důsledku uplatňování programu Save for Service a zároveň lepším využitím stávajících zdrojů. Celková hodnota EBIT od počátku roku 2010 vykázala 196 milionů euro.

Pozitivní vývoj hospodářských výsledků pokračuje i ve společnosti T-Systems Czech Republic. Díky stabilnímu růstu nových zakázek a péči o stávající zákazníky lze očekávat, že společnost T-Systems naplní plánované ukazatele pro letošní rok.