Check Point - bezpečnostní řešení pro mobilní zařízení

11. 11. 2010 20:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Check Point nabízí zabezpečený přístup k firemním datům z mobilních zařízením na jedno kliknutí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Check Point Software Technologies Ltd, celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámil uvedení nového softwarového bladu Mobile Access Software Blade, který nabízí rychlý a bezpečný přístup k firemním emailům, datům a obchodním aplikacím z mobilních zařízení. Nový blade, který spojuje možnosti SSL VPN a technologie šifrování, chrání před bezpečnostními hrozbami souvisejícími s připojováním vzdálených uživatelů do firemní sítě. Součástí řešení je i možnost stáhnout si zdarma dostupnou aplikaci pro mobilní telefony - Check Point Mobile a získat tak zabezpečený přístup z mobilních zařízení, fungující na jedno kliknutí. Aplikace je určena pro mobilní zařízení bežící na platformě Apple, Android, Symbian a Windows PC.
„Stále více uživatelů se připojuje na dálku. Organizace, které chtějí chránit firemní data a zdroje a zároveň poskytovat zaměstnancům přístup k síti kdykoli a kdekoli, tak musí řešit i otázku zabezpečení mobilních zařízení,“ říká Dorit Dor, produktová viceprezidentka společnosti Check Point Software Technologies. „To, o co se snažíme my, je zjednodušení zabezpečení mobilních zařízení, a to jak z pohledu firmy, tak i zaměstnance. Uživatelé si tak mohou z „Apple App Store“ stáhnout aplikaci Check Point Mobile zdarma, zadat své přihlašovací jméno a heslo a okamžitě získat bezpečný přístup ke svým firemním datům. Je to stejně jednoduché, jako si stáhnout hru.“
Nový softwarový blade Mobile Access Software Blade poskytuje uživatelům intuitivní firemní portál, který nabízí bezpečné připojení na intranet, firemní email i webové aplikace. Díky autentizaci založené na certifikaci a chytrému párování uživatele se zařízením mohou firmy zajistit, že každý bude mít individuální přístup ke svým autorizovaným aplikacím tak, jak by ho měl přímo ze svého desktopu. Tento komplexní přístup dává IT administrátorům možnost centrálně spravovat bezpečnostní politiky a aplikace, zatímco koncoví uživatelé si užívají rychlého a bezpečného přístupu se single sing-on autorizací.
„CIO, se kterými jsme v kontaktu, se snaží držet krok se všemi zařízeními, které zaměstnanci donesou a potřebují připojit do podnikové sítě,“ říká Rufus Connell, viceprezident společnosti Frost & Sullivan. „Nové řešení Check Point dává společnostem jedinečnou možnost přestat ověřovat jednotlivá zařízení a místo toho nasadit architekturu softwarových bladů, která zjednoduší zabezpečení mobilních zařízení ve firemních sítích.“
Architektura softwarových bladů Check Point usnadňuje firmám zabezpečení tím, že během pár minut umožní nasadit Mobile Access Software Blade nebo jakýkoli další z 30 softwarových bladů na stávající bezpečnostní bránu. Organizace tak mohou využít svou stávající infrastrukturu a nemusí pořizovat další hardware nebo nástroje pro správu. Více informací naleznete zde: http://www.checkpoint.com/products/mobile-access-software-blade/index.html .

Hlavní vlastnosti a výhody Mobile Access Software Blade:
• Aplikace Check Point Mobile nabízí jedním kliknutím přístup k firemním emailům, k intranetu a obchodním aplikacím
• Silná autentizace a párování zařízení s koncovým uživatelem chrání mobilní data a poskytuje uživatelům přístup k mobilním aplikacím
• Intuitivní, nastavitelné rozhraní nabízí snadný single sign-on přístup k aplikacím
• Centrální správa nabízí snadnou administraci, konfiguraci politik a reporting
„Více než deset let jsme lídry v ochraně mobilních dat. Naším cílem je poskytovat inovativní bezpečnostní řešení, která firmám umožní využívat nová zařízení a technologie. Poskytovatelům služeb, firmám i koncovým uživatelům dáváme jistotu, že přístup k mobilním datům může být snadný a bezpečný,” uzavírá Dor.
Cena a dostupnost
Aplikace Check Point Mobile je již nyní ke stažení zdarma v „Apple App Store“. Pro další platformy včetně Android a Symbian by měla být k dispozici v prvním čtvrtletí roku 2011. Check Point Software Mobile Access Blade je možné zakoupit prostřednictvím prodejců Check Point, cena začíná na 1500 dolarech. Jednotlivé partnery naleznete zde: http://partners.us.checkpoint.com/partnerlocator/ .

Tiskové zprávy

Diskuse