Společnost AVG Technologies získala DroidSecurity

16. 11. 2010 20:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost AVG Technologies získala DroidSecurity

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přední světový výrobce volně dostupného antivirového software rozšiřuje své služby na mobilní zařízení a potvrzuje svou vedoucí pozici v poskytování mobilního bezpečnostního software.

AVG Technologies, výrobce světově nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového software, dnes oznamuje akvizici společnosti DroidSecurity se sídlem v Tel Avivu, průkopníka mobilního zabezpečení založeného na technologii cloud. DroidSecurity je jedinou společností podobné velikosti výhradně zaměřenou na zabezpečení smartphonů, tabletů a jiných zařízení fungujících na operačním systému Android™ od společnosti Google (NASDAQ: GOOG).
Tato akvizice umožňuje týmu AVG Mobile Solutions Team (MST) rozšířit svou nabídku bezpečnostního software pro více než 110 milionů uživatelů a malých podniků ve 170 zemích, aby se mohli začlenit do rychle se rozvíjející oblasti mobilního zabezpečení. V říjnu 2010 překonala mobilní bezpečnostní aplikace DroidSecurity, Antivirus Free, 4,5 milionu stažení a stala se jedním z nejpopulárnějších bezpečnostních aplikací na platformě Android. Tento milník odráží důležité trendy odehrávající se v oblasti mobilního zabezpečení, včetně povědomí uživatelů Androidu o zabezpečení rychle rostoucího trhu Android a výjimečně silné uživatelské poptávce po mobilním zabezpečení.
„Potenciál, který v rámci mobilního prostoru existuje, je mimořádný, a očekáváme, že přístroje jako jsou smartphony, předstihnou PC v roce 2012,” řekl J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies. „Společnost AVG využije DroidSecurity k urychlení dodávek sofistikovaných mobilních zabezpečení a může tak poskytnout uživatelům po celém světě spolehlivé a bezpečné technologie, které potřebují ke snížení rizik spojených s využíváním mobilních zařízení.”
“DroidSecurity a AVG sdílejí společnou vizi pro zabezpečení uživatelů, malých podniků a společností. Věříme, že v oblasti zajištění ochrany mobilních přístrojů existuje velké množství příležitostí,” řekl Eran Pfeffer, generální ředitel a spoluzakladatel DroidSecurity. “Slučování našich bezpečnostních technologií umožní uživatelům mobilních telefonů naplno využít výkon svých mobilních zařízení, aniž by ohrozili svou osobní bezpečnost či bezpečnost svých organizací.”

Aplikace a chytré telefony založené na operačním systému Android se nadále rozrůstají ohromujícím tempem a stávají se tak světově nejrychleji rostoucí mobilní platformou. Podle nedávné studie výzkumné společnosti NPD Group zatřásl operační systém Android v průběhu prvního čtvrtletí roku 2010 americkým mobilním trhem tak, až sesadil společnost Apple (NASDAQ:APPL) OS z prvního místa. Na prodejní platformě aplikací Android Market se očekává masivní nárůst počtu aplikací. Google usnadňuje vývoj mobilních programů pro platformu s programy “udělej-si-to-sám”, jako je nedávno spuštěný App Inventor, který všem uživatelům zjednodušuje tvorbu programů.

Tento, pro Android důležitý moment, je sledován přímo DroidSecurity a je uveden ve statistice uživatelů společnosti. Z více než 100 000 aplikací, které jsou v současné době k dispozici na Android Market, patří DroidSecurity Antivirus Free trvale k 50 nejpopulárnějším aplikacím. Podle odhadů společnosti si přes 4,5 milionu mobilních přístrojů Android stáhlo DroidSecurity. Společnost DroidSecurity se tak řadí mezi největší a nejrychleji rostoucí poskytovatele antivirových aplikací na Android Market a v současnosti i mezi nejrychleji rostoucí aplikace.

Po dokončení jednání se DroidSecurity stane dceřinou společností AVG, která v ní bude mít 100% podíl. Svou centrálu bude mít i nadále v izraelském Tel Avivu. Generální ředitel a spoluzakladatel Eran Pfeffer se stane generálním ředitelem týmu AVG, Mobile Solutions Team (MST).

Dokončení jednání podléhá standardním závěrečným podmínkám a schválením regulačních orgánů.

Zůstaňte v kontaktu s AVG
• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru: http://twitter.com/officialAVGnews
• Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na blogu Rogera Thompsona, ředitele výzkumu AVG: http://thompson.blog.avg.com
• Staňte se fanouškem AVG na Facebooku: http://www.facebook.com/AVGFreeCZ

Tiskové zprávy

Diskuse