EA - SHIFT 2 UNLEASHED

22. 11. 2010 08:10    Rubrika: Tiskové zprávy

MOTORY EA NAPLNO ROZTOČÍ SHIFT 2 UNLEASHED

EA - SHIFT 2 UNLEASHED

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Úspěšný závodní simulátor se vrací s vyšší maximální rychlostí a
možnostmi online interakce

Souboj o novou závodní jedničku se vyostřuje! Společnost Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) oznámila, že vyvíjí titul SHIFT 2 UNLEASHED™, pokračování hitové série závodních simulátorů Need for Speed. První hra SHIFT vyšla v září 2009 a zaznamenala globální prodejní rekord, který se přiblížil hranici 5 miliónů kopií. Za jejím úspěchem stálo především revolučně reálné ztvárnění řízení závodního vozu. Kritiky přivítaly tento herní design jako živější, autentičtější a intenzivnější než dosud jakýkoli jiný v dané kategorii.
Hlavní oblastí inovace pro uznávaný tým vývojářů ve Slightly Mad Studios představuje způsob zachycení a napodobení náročnosti a v určitém ohledu až brutality závodění v rychlostech přes 300 km/h. Z konceptu reálného řidičského zážitku vychází i SHIFT 2 UNLEASHED, konkrétně jeho „bitvy řidičů“, které mají přinést ještě autentičtější a intenzivnější prožitky z vnímání síly vozu a vyvinuté rychlosti. Základní prvek závodního soupeření tak bude rozšířen o další dimenzi v podobě urputných soubojů s dalšími piloty a dokonce samotnými tratěmi. V SHIFT 2 UNLEASHED se hráči musejí připravit na zpocené dlaně, zrychlený tep a prsty bolavé od drcení ovladače, protože pohled z kokpitu vozu, řítícího se obrovskou rychlostí, je neuvěřitelně reálný. Vydání SHIFT 2 UNLEASHED, který hodlá dále posunout hranice autenticity a intenzity ve svém žánru, je stanoveno na jaro 2011. V minulých dnech vyšla jako bonus v rámci premiéry akčního závodního titulu Need for Speed Hot Pursuit první videoupoutávka SHIFT 2 UNLEASHED.
„SHIFT 2 UNLEASHED od základů mění představy o podobě závodního simulátoru. Je ideálním mixem adrenalinové akce při zdolávání tratě v šílené rychlosti a emotivního vypjetí při zápolení s živými soupeři,“ uvedl Marcus Nilsson, výkonný producent projektu SHIFT 2 UNLEASHED. „Rovněž úzce spolupracujeme se skutečnými piloty závodních vozů, protože chceme zajistit, aby SHIFT 2 UNLEASHED byl zrcadlem jejich zážitků za volantem a stal se standardem pro autentickou závodní akci.“
SHIFT 2 UNLEASHED obsahuje zbrusu nový renderovací engine produkující špičkovou grafiku, díky níž je hráč naprosto vtažen do závodní akce. Inovativní systém pohledu kamery z přilby navozující dojem skutečné jízdy v rychlosti přes 300 km/h, napětí při nočních závodech a zcela věrný model poškození vozů i tratí jsou těmi hlavními esencemi simulátoru zítřka, který se již brzy dostane do rukou všem nadšeným závodníkům. SHIFT 2 UNLEASHED také přijde s další generací sítě Need for Speed Autolog, jež umožňuje vzájemné propojení spoluhráčů, jejich soupeření při atraktivních závodech a online soutěžích a srovnávání podrobných statistik.
SHIFT 2 UNLEASHED vyvíjí tým Slightly Mad Studios ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3 a PC. Další informace hledejte na stránkách série Need for Speed http://www.needforspeed.com nebo fanstránce česko-slovenské komunity na Facebooku http://www.facebook.com/needforspeedczsk. Adresa oficiálního kanálu na Twitteru je http://www.twitter.com/needforspeed.

Tiskové zprávy

Diskuse