Nokia - N8 již v prodeji, C7 míří na český trh

22. 11. 2010 08:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N8 již v prodeji a Nokia C7 míří na český trh. Lokální aplikace pro Symbian přibývají každým dnem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia N8, špičkový multimediální telefon na platformě Symbian s 3,5“ dotykovým AMOLED displejem, 12 Mpix fotoaparátem, navigací a HDMI výstupem na TV, dorazil tento týden do českých obchodů. Ještě před koncem roku ho doprovodí i další letošní žhavá novinka – Nokia C7.

Pro oba telefony s novým Symbianem rychle přibývají v Ovi Obchodě aplikace vyvinuté specificky pro české uživatele. Hlavním hitem nadcházejícího období bude sledování televize a videa v mobilu – kvalita displeje i výkon grafické karty v telefonech k tomu přímo vybízejí a rychlý rozvoj pokrytí ČR signálem 3G od všech tří mobilních operátorů vytváří nezbytné předpoklady pro příjem rychlých dat. V současné době je již v Ovi Obchodu k dispozici widget pro Stream.cz a aplikace pro pohodlné sledování programu TV stanic. Brzy přibude i speciální widget, díky kterému budou mít zákazníci ve svém mobilu televizi Óčko a Z1. V současné době také finišují jednání s největšími českými TV stanicemi, jejichž vysílání i TV archivy budou nově přístupné přímo pomocí speciální aplikace.

Čeští uživatelé také mohou z mobilu pohodlně přistupovat například ke svým dražbám na portálu Aukro.cz nebo nakupovat v internetovém obchodě Alza.cz. Díky aplikacím z Ovi Obchodu mohou navíc majitelé telefonů Nokia snadno a přímo navštěvovat známé české online portály jako jsou například Aktuálně.cz, Auto.cz, F1sports.cz, MobilMania.cz, Vaření.cz, Živě.cz i mnohé další. Navíc nechybí ani aplikace a widget pro hledání ve Zlatých stránkách a samozřejmostí je také přímý přístup k e-mailu na portálu Seznam.cz.

O úspěchu českých vývojářů svědčí i fakt, že do elitní stovky developerů, jejichž aplikace pokořila hranici 1 milionu stažení, patří i český vývojář Petr Medek, jehož společnost Jollybox nabízí v Ovi Obchodě ke stažení populární hru z prostředí automobilových závodů Kora: Road to hell 3D a také sérii slovníků KODi.

Oficiální prodej telefonu Nokia N8 odstartoval tento týden, zákazníci ho mohou pořídit ve značkových prodejnách Nokia v Praze (Palác Flóra a OC Nový Smíchov) a Brně (Olympia Brno) a v internetovém obchodě Nokia na adrese obchod.nokia.cz

Nokia N8 disponuje nekompromisní technologickou výbavou. Vedle špičkových funkcí jako je vestavěný 12 Mpix fotoaparát s optikou Carl Zeiss, xenonový blesk, automatické ostření, vestavěná GPS nebo zde uživatelé také najdou novinky v podobě vestavěného HDMI výstupu na televizi či podpory pro USB host. Díky ní můžete přímo k telefonu připojit třeba svůj USB flash disk, myš nebo klávesnici Nokia N8 má také odolnou kovovou konstrukci a speciální oděru odolné sklo Gorilla Glass. Orientační maloobchodní cena telefonu je 12 990 Kč včetně DPH.

Nokia C7, která by na český trh měla dorazit ještě před Vánocemi, je perfektně dílensky zpracovaný tenký chytrý telefon, zaměřený na sociální sítě. Nabízí 3,5" AMOLED displej a přináší strhující kombinaci nerezové oceli, skla a zaoblených hran. Nokia C7 tak svojí elegancí osloví všechny milovníky designu a špičkových materiálů bez ohledu na věk a pohlaví. Orientační maloobchodní cena telefonu bez dotace od operátora je 10 490 Kč včetně DPH.

Lokální aplikace dostupné v Ovi Obchodě:
• Aktuálně.cz - http://store.ovi.com/content/44135
• Alza.cz - http://store.ovi.com/content/60433
• Auto.cz - http://store.ovi.com/content/67722
• F1sports.cz - http://store.ovi.com/content/64891
• MobilMania.cz - http://store.ovi.com/content/36569
• Stream.cz - http://store.ovi.com/content/67373
• Vaření.cz - http://store.ovi.com/content/53115
• Živě.cz - http://store.ovi.com/content/36602

Tiskové zprávy

Diskuse