T-Systems - logistika pro systém Galileo

22. 11. 2010 20:03    Rubrika: Tiskové zprávy

- Konzultace a rozvoj IP sítě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost T-Systems převzala globální logistické aktivity pro evropský navigační systém Galileo. Tímto krokem pomáhá společnost T-Systems, která je součástí skupiny Deutsche Telekom, k posílení provozu nezávislého evropského satelitního navigačního systému. T-Systems rovněž radí Evropské vesmírné agentuře (ESA) při rozvoji celosvětové IP sítě. Galileo patří mezi významné programy ESA a celý systém bude spuštěn v roce 2014.

Logistický systém programu Galileo bude společnost T-Systems provozovat pro společný podnik DLR (Německý úřad pro letectví a kosmonautiku) a italské společnosti Telespazio S.p.A. Tato instituce je odpovědná za řízení a sledování satelitů Galileo. Rámcová smlouva je platná do roku 2016 a pokrývá služby v předpokládaném objemu desítek milionů euro.

Společnost T-Systems vyvíjí a provozuje logistický systém založený na mezinárodních procesech Integrated Logistic Support (ILS), které zajišťují pozemním a kontrolním centrům vysoce spolehlivý provoz bez výpadků. Současně T-Systems pokračuje v podpoře agentury ESA při zajištění síťových služeb 30 pozemních stanic s řídícími centry Galileo ve městě Oberpfaffenhofen nedaleko Mnichova a Fucino v Itálii. Získané zkušenosti pomohou v budoucnu při spolupráci na vysokorychlostní, dostupné a bezpečné IP síti.

Systémy logistické podpory a další náročná řešení v oblasti ICT a systémové integrace zajišťuje společnost T-Systems i pro zákazníky v České republice. Významnou referencí je v této oblasti outsourcing a provoz kritických aplikací pro největší české letiště Praha – Ruzyně, kde T-Systems zajišťuje službu Resource Management System (RMS) a Sort Allocation Computer (SAC).

Tiskové zprávy

Diskuse