D-Link Web Smart DES-1210 přepínač

23. 11. 2010 18:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový Web Smart přepínač DES-1210 potvrzuje vedoucí pozici D-Linku v oblasti ethernetových přepínačů pro SMB

D-Link Web Smart DES-1210 přepínač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Cenově dostupné a snadno použitelné přepínače se snadnou správou přes webové rozhraní

Společnost D-Link, přední výrobce síťových
a komunikačních řešení, posiluje svoji pozici světového lídra v oblasti ethernetových přepínačů ohlášeným Web Smart přepínačem DES-1210, který přináší do této oceňované řady produktů možnost napájení připojených zařízení přes ethernetový kabel (Power over Ethernet – PoE). Přepínače řady Web Smart jsou ideální pro malé a střední firmy, které se snaží vytvořit bezpečné a produktivní síťové prostředí za rozumnou cenu, a nabízí pomoc organizacím, které potřebují zvýšit výkonnost svojí sítě, řídit prioritu datových přenosů a napájet zařízení, jako jsou IP telefony, bezdrátové přístupové body a IP dohlížecí systémy, bez instalace dalších kabelů.

Podle údajů In-Stat z července 2010 je D-Link, z hlediska počtu dodaných přepínacích portů svým 33% podílem na světovém a 31% podílem, na evropském trhu jedničkou v kategorii Smart přepínačů.

Díky PoE napájení nemusí být interní komunikační systémy nadále závislé na připojení k elektrické zásuvce, což dává firmám větší flexibilitu pro vhodné uspořádání kancelářského prostředí. V místech, kde může být vysoká hustota síťových přípojek, například ve školách, univerzitních kampusech nebo nemocnicích, poskytuje PoE jednodušší, bezpečnější a levnější řešení, než napájení z běžného elektrického rozvodu.

Firmy zpracovávají ve svých sítích stále větší objemy interních i externích dat – od stahování souborů přes IP dohled a videokonference až po přístup k síťovým úložištím dat – a proto se přepínače v centru těchto sítí musí vypořádat s vysokou zátěží. Za těchto podmínek se může ukázat, že ani výkon podávaný některými „řiditelnými” přepínači nepostačuje, takže je třeba hledat inteligentnější metody správy síťového provozu.

Web Smart přepínače přemosťují mezeru mezi neřiditelnými a řiditelnými přepínači a nabízejí firmám širokou škálu možností pro zajištění bezpečného a efektivního provozu jejich sítí. K tomu přispívá i webové ovládací rozhraní a utilita SmartConsole s intuitivním systémem pro řízení sítí střední velikosti, které by mohlo být jinak jen obtížně zvládnutelné.

Záruka funkčnosti sítě
Přepínače D-Link Web Smart zaručují, že síť zůstane rychlá a efektivní díky odstranění úzkých profilů a řízení šířky pásma. V kancelářském prostředí to znamená, že každý zaměstnanec má k dispozici to nejlepší možné síťové prostředí. Například konferenční hovory nebudou ztrácet na kvalitě, pokud kolegové kdekoliv v síti stahují na server velké soubory nebo streamují on-line video.

Web Smart přepínače zlepšují využití dostupné šířky pásma díky řízení provozu pomocí funkce Quality of Service (QoS). Pomocí segmentace VLAN lze optimalizovat přenosy klient-server a efektivněji řídit sdílené prostředky. Funkce Auto Voice VLAN automaticky rozpoznává hlasové přenosy a udržuje optimální kvalitu zvuku pro VoIP hovory a funkce Auto Surveillance VLAN umožňuje administrátorům přidávat IP kamery, aniž by byla sít zahlcena nadměrným provozem.

Posílení bezpečnosti sítě
Web Smart přepínače posilují bezpečnost díky použití přístupových seznamů (Access Control Lists – ACL), což omezuje přístup k citlivým síťovým zdrojům jen na okruh oprávněných uživatelů. Web Smart přepínače detekují a blokují útočníky, kteří se snaží získat data nebo posílat podvržené datové pakety, které by mohly narušit provoz sítě. Tento obranný mechanizmus umožňuje přepínači, aby zůstal provozuschopný i v případě, že dojde k útoku.

Snížení nákladů na energii
Majitelé firem, kteří si uvědomují rostoucí náklady na energii a snaží se chránit životní prostředí, ocení ekologické vlastnosti přepínačů D-Link. Všechny přepínače Web Smart jsou buď bez ventilátoru, nebo mají ventilátor s automatickou regulací otáček, takže pracují téměř tiše. K úsporám přispívá také to, že každý port má jen jeden LED indikátor, který umožňuje okamžité zjištění stavu portu.

„D-Link neustále vyvíjí svoji řadu produktů, aby posílil svoje vedoucí postavení na trhu ethernetových přepínačů pro malé a střední firmy, a proto jsme také připravili naši řadu Web Smart přepínačů,” říká Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika, Slovensko a Bulharsko. „Firmy s nedostatečně výkonnou sítí si často myslí, že problém spočívá v jejich připojení k internetu nebo zastaralých počítačových systémech, a ne v samotné síti. Pomocí řady Web Smart chceme co možná nejvíce usnadnit
a zpříjemnit život IT manažera. Krása tohoto řešení spočívá v jeho jednoduchosti – stačí je zapojit přímo do stávající IP sítě a zlepšit tak prakticky okamžitě její funkčnost.”

V nedávno zveřejněné zprávě společnosti Gartner je D-Link uváděn jako lídr z hlediska počtu portů ethernetových přepínačů dodaných malým firmám, kde si D-Link drží 37% podíl na celosvětovém trhu.

Přepínače Web Smart jsou vyráběny pro Fast Ethernet aplikace v několika příhodných konfiguracích portů. Nejnovější verze firmwaru podporuje řadu jazyků včetně angličtiny (výchozí), zjednodušené čínštiny, tradiční čínštiny, francouzštiny, italštiny, japonštiny, ruštiny, španělštiny a němčiny.
K dispozici jsou modely přepínače D-Link Web Smart DES 1210:
• DES-1210-52: 48 Fast Ethernet 10/100 BASE-TX portů, 2 combo 1000BASE-T/SFP porty, 2 1000BASE-T porty
• DES-1210-28: 24 Fast Ethernet 10/100 BASE-TX portů, 2 combo 1000BASE-T/SFP porty, 2 1000BASE-T porty
• DES-1210-08P: 8 Fast Ethernet 10/100BASE-TX PoE portů
• DES-1210-28P: 24 Fast Ethernet 10/100BASE-TX PoE portů, 2 combo 1000BASE-T/SFP porty, 2 1000BASE-T porty

Cena a dostupnost
Přepínače D-Link DES-1210 jsou dostupné prostřednictvím rozsáhlé sítě maloobchodních a internetových prodejců za doporučenou celkovou cenu
9 103 Kč bez DPH (DES-1210-28P).

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

Tiskové zprávy

Diskuse