LG Optimus One - Prodeje překonaly milion kusů

23. 11. 2010 19:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Prodeje smartpohonu LG Optimus One překonaly milion kusů

LG Optimus One - Prodeje překonaly milion kusů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Populární smartphone s Androidem 2.2 překonal prodejní rekord společnosti již po jednom měsíci prodejů.

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v mobilních komunikacích, domácích spotřebičích a spotřební elektronice, oznámila, že k 16. listopadu 2010 prodala již 1 milion kusů smartphonu LG Optimus One. A to po pouhých 40 dnech prodejů. Chytrý telefon se nyní prodává ve většině zemí Evropy, Asie a USA. Optimus se tak stal nejrychleji prodávaným telefon v historii společnosti LG.

LG Optimus One běží na operačním systému Android, ve své nejnovější verzi 2.2 „Froyo“. Smartphone se stal oblíbený u zákazníků, kteří si poprvé kupují chytrý telefon. Za velmi příznivou cenu totiž nabízí luxusní výbavu, tisíce užitečných aplikací a zároveň velmi komfortní ovládání. „Všestranný a výkonný LG Optimus One byl navržen nejen pro zákazníky, kteří poprvé vstupují do segmentu chytrých telefonů. Tímto modelem chceme oslovit široké masy uživatelů, tedy nejen inovátory a časné osvojitele, jako tomu bylo dříve v segmentu chytrých telefonů,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

LG Optimus One patří také mezi první smartphony na světě, jenž používají nejnovější verzi operačního systému od Googlu. Android 2.2 nabízí třikrát rychlejší surfování na internetu, včetně podpory Adobe® Flash® 10.1, dokáže fungovat jako Wi-Fi hot-spot, podporuje multitasking. LG Optimus One je navíc vybaven unikátním rozhraním, pro co nejjednodušší ovládání. Fotoaparát smartphonu je vybaven funkcí pro detekci úsměvu: Stačí jedno kliknutí a fotoaparát čeká, až se fotografovaná osoba usměje. V ten okamžik se snímek automaticky vyfotí. Smartphone se dobře ovládá i díky 3,2“ dotykovému displeji s jemným rozlišením 320 \xD7 480 bodů. O dlouhý provoz se postará baterie s nadprůměrnou kapacitou 1500 mAh.

LG Optimus One je jedním s nejhezčích smartphonů na trhu. Vyrábí se celkem v širokém spektru barev včetně černé, vínové, titanové, modré, stříbrné nebo fialové. Společnost LG očekává, že Optimus One bude jejich prvním smartphonem s prodejem překračujícím 10 miliónů kusů. „Na českém a slovenském trhu mohou zákazníci očekávat, že se prodejní cena bude pohybovat okolo 6 000 Kč (215 Eur),“ dodal Martin Malý.

Tiskové zprávy

Diskuse