Symantec a Ponemon Institute - Výroční studie '2010 Annual Study'

23. 11. 2010 18:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Průmyslová nařízení a státní právní předpisy vedou k pořízení technologií pro šifrování více než obava z narušení dat

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Výroční studie Ponemon Institute sponzorovaná společností Symantec odhalila, že největší nárůst prostředků věnovaných na IT byl v oblasti šifrování dat

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) a Ponemon Institute dnes zveřejnili výsledky výroční studie „2010 Annual Study: U.S. Enterprise Encryption Trends“. Studie ukazuje, že poprvé bylo dodržování právních předpisů, spojených s ochranou před narušením dat, uvedeno jako hlavní důvod, proč organizace nasadily šifrovací technologie. Z reportu dále vyplývá, že v uplynulém roce byl největší nárůst prostředků věnovaných na IT v oblasti šifrování dat. Ponemon Institute již pět let pravidelně zveřejňuje výsledky studie věnované šifrování dat v organizacích a vychází z odpovědí téměř od 1 000 senior IT a obchodních manažerů z 15-ti různých odvětví. Symantec bude podporovat také studie ve Velké Británii, Francii, Německu a Austrálii, které budou zveřejněné v následujících týdnech.

„Vzhledem k novým přísným nařízením v oblasti ochrany dat před narušením prostřednictvím šifrování jsou organizace pod zvýšeným tlakem, aby investice do těchto technologií přinesly požadované výsledky,“ říká Larry Ponemon, předseda a zakladatel Ponemon Institute. „HITECH Act a Massachusetts 201 CMR 17 jsou dva příklady nařízení, které vyžadují, aby podniky šifrovaly citlivé informace nebo budou v opačném případě čelit tvrdým sankcím. Dopady pro tyto podniky se odráží i v našem výzkumu.“

Nejdůležitější zjištění průzkumu:
• Narušení dat je i nadále předmětem vážných obav organizací a roste počet podniků, které zaznamenaly více než pět narušení dat během jednoho roku. Během uplynulých 12-ti měsíců zaznamenalo 88 % dotazovaných organizací alespoň jedno narušení dat, což je až o 3 % více než v roce 2009. Nárůst způsobují především organizace, které zaznamenaly více než 5 narušení, a to je až o 3 % více oproti roku 2009 a o 12 % oproti roku 2008.
• Stále roste počet společností, které úspěšně implementovaly technologie pro šifrování dat: Podle studie až 90 % organizací dokončilo ve sledovaném období minimálně jeden projekt spojený se šifrováním. Během posledních 3 let tak nedošlo prakticky k žádné změně (oproti roku 2009 došlo k poklesu o 1 % a v roce 2008 byly výsledky zcela stejné). Šifrování dat se zařadilo mezi implementacemi na 5. místo.
• Ochrana dat je organizacemi stále více vnímána jako kritický prvek ve správě rizik. Drtivá většina respondentů (93 %) uvedla, že ochrana údajů je buď "velmi důležitá" nebo "důležitá" součást jejich snahy o řízení rizik.
• Organizace důsledně používají stejné technologie šifrování, ale šifrování celého disku se stává stále oblíbenější. Šifrování celého disku poskočilo na druhou pozici s 5% nárůstem od roku 2009 a zůstává nejrychleji rostoucí technologií s 15% nárůstem od roku 2007.
• V souladu s předpisy pro ochranu dat a soukromí využívá stále více organizací šifrování jako ochranu před narušením dat. Tento trend ukazuje, že organizace ve svých strategiích přikládají šifrování vysokou důležitost a implementují jej ještě dříve, než k narušení dat dojde.
• Nějvětší nárůst prostředků věnovaných na IT studie zaznamenala u šifrování. Z IT rozpočtu bylo vyhrazeno na šifrování až o 9 % více než v roce 2009 a o 12 % více než v roce 2008. Na řešení pro zabezpečení koncových bodů včetně šifrování notebooku bylo vyhrazeno až o 10 % více než v roce 2009 a o 11 % více než v roce 2008. Klíčová správa pro řešení v oblasti šifrování rostla skoro stejně, a to až o 9 % oproti roku 2009 a 10 % oproti roku 2008.

„Všechny tyto faktory posílily rozhodnutí organizací chránit citlivá data pomocí šifrování, “ říká Bryan Gillson, senior director of product management, Symantec. „Organizace stále více spoléhají na outsourcing, cloud technologie a mobilní řešení. Důležitým vedlejším účinkem zároveň ale je, že více dat je vystaveno ztrátě nebo krádeži. Šifrování umožňuje organizacím aktivněji chránit přístup k datům a vyhnout se vysokým pokutám, poškození značky nebo přerušení provozu, což může krádež dat způsobit. “

Buďte se Symantecem ve spojení:
• Sledujte společnost Symantec na Twitteru
• Staňte se fanoušky společnosti Symantec na Facebooku
• Partners Community Blog
• Symantec Encryption

Tiskové zprávy

Diskuse