Microsoft Lync - řešení pro sjednocenou komunikaci

26. 11. 2010 08:15    Rubrika: Tiskové zprávy

S novou technologií Microsoft Lync budete s ostatními ve spojení kdykoliv a odkudkoliv

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Microsoft dnes na českém trhu oficiálně představil novou generaci serverového řešení pro sjednocenou komunikaci, Microsoft Lync. Otevírá tak nové možnosti firemní komunikace bez ohledu na místo, čas a právě používané zařízení (PC, telefon, web). Uživatelé Microsoft Lync mohou velmi jednoduše posílat rychlé zprávy, využívat prezenci, telefonovat a komunikovat prostřednictvím audio, HD video nebo webových konferencí.
Novinkou je možnost plného nahrazení telefonní ústředny, ale také upravené uživatelské prostředí pro snazší spolupráci s aplikacemi Microsoft Office a Microsoft SharePoint. Novou platformu Microsoft Lync bude možné využívat přímo ve firmě i v cloudu, tedy jako službu v podobě Microsoft Lync Online, která bude součástí balíčku Office 365.
Současně s uvedením na trh výrobci komunikačního hardwaru představili více než 70 různých kompatibilních zařízení v podobě IP telefonů, sluchátek, telefonních bran, mikrofonů a jiných doplňků ve všech cenových kategoriích. K dispozici je i kompletní řada aplikací pro kontaktní centra, monitoring, nahrávání hovorů, účetnictví nebo řešení pro integraci komunikačních funkcí přímo do podnikových procesů.
„Podle analytické společnosti Forrester činní návratnost investice 12 měsíců. Je to dáno tím, že nasazená platforma Microsoft Lync firmám umožňuje rychlejší a pružnější komunikaci a snadnější spolupráci mezi zaměstnanci, čímž výrazně napomáhá ke zvýšení efektivity, sdílení informací
a snížení nákladů,“ řekl Aleš Růžička, manažer divize Information Worker společnosti Microsoft.
Zkušební verzi je možné stáhnout na http://www.microsoft.cz/Lync, kde naleznete i více informací. Finální produkt bude v prodeji od 1. prosince 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse