T-Systems zavádí řešení Infrastructure as a Service

26. 11. 2010 14:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost T-Systems zavádí řešení „Infrastructure as a Service“ pro firemní zákazníky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Výpočetní výkon a úložiště pro aplikace a systémy zákazníků
- Služby na platformě cloud computingu s bezpečným webovým portálem
- Pilotní fáze od listopadu 2010 do února 2011

Zákazníci nyní mohou používat infrastrukturní služby dynamicky, přesně podle svých potřeb prostřednictvím webového portálu, který provozuje společnost T-Systems. Toto řešení umožňuje provádět vysoce náročné výpočetní operace a simulace bez toho, aby zákazník vlastnil potřebné hardwarové vybavení. Dynamické služby spojené s infrastrukturou jsou účtovány na hodinové bázi. Služba je k dispozici pro stávající zákazníky T-Systems v průběhu testovacího období od listopadu letošního roku do února 2011.

Nabídka od společnosti T-Systems kombinuje výhody z platformy cloud computingu a vysoké bezpečnosti. Přístup, ochrana dat a zabezpečení je smluvně definováno a umožňuje škálování za atraktivní cenu. Veškerá datová centra včetně dat jsou umístěna v datových centrech společnosti T-Systems, která splňují standardy ISO 27001 (bezpečnost). Veškeré aplikace zákazníků jsou od sebe striktně odděleny a dodatečná bezpečnostní opatření chrání aplikace před neoprávněným přístupem přes internet.

Zákazníci mohou kombinovat řadu služeb na platformě cloud computingu s nově zavedeným řešením IaaS (Infrastructure as a Service). Mohou také průběžně získávat informace o chodu systému, využitých zdrojích, výkonu procesorů, úložné kapacitě a nákladech prostřednictvím zákaznického portálu.

Řešení rovněž umožňuje výběr platformy v datovém centru T-Systems. Zákazníci mají snadný přístup k předkonfigurovaným systémům, které si mohou modifikovat podle svých potřeb. Služby jsou založeny na x86 architektuře a podporují 32 i 64-bit operační systémy a aplikace.

Služby cloud computingu poskytuje T-Systems ze svých datových center i v České republice. K dispozici je nabídka standardizovaných produktů, včetně velkoobchodní nabídky cloud computingu pro partnery z oblasti IT. Služby jsou provozovány
z bezpečných datových center v Praze.

Tiskové zprávy

Diskuse