ZyXEL s řídicí jednotkou NXC5200

29. 11. 2010 21:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Podnikový bezdrátový systém ZyXEL s řídicí jednotkou NXC5200 a přístupovým bodem NWA5160N nabízí výkon standardu 11n a spolehlivé zabezpečení pro mobilní připojení

ZyXEL s řídicí jednotkou NXC5200

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ZyXEL Communications (TSE:2391), přední světový dodavatel vysokorychlostních přístupových řešení, dnes představil podnikový bezdrátový systém tvořený řídicí jednotkou NXC5200 a přístupovým bodem NWA5160N. Systém zajistí vysoký výkon ve standardu 11n a bezpečné mobilní připojení středních a velkých organizací a kampusů.

Podnikový systém ZyXEL nabízí možnost centrálního a škálovatelného řízení až 240 přístupových bodů. Síťový administrátor může spravovat jednotlivé bezdrátové kanály z centrálního místa a zajistit nulovou prodlevu při přechodu z jedné zóny do druhé. Uživatelé ocení vysokou rychlost připojení a stabilitu pro přístup k internetu, video konference nebo VoIP hovory.

Mobilní uživatelé přestavují pro podnikovou internetovou bezpečnost větší riziko než uživatelé připojení kabelem. Kromě řídicí jednotky pro flexibilní nastavení sítě přináší řídicí systém ZyXEL navíc mnoho ochranných funkcí (firewall), které se postarají o hrozby přicházející z bezdrátové sítě. Jednotka NXC5200 podporuje spolehlivé a certifikované šifrovací standardy WPA a WPA2 a obsahuje vestavěný firewall a IDP a AV (s volitelnou licencí). NXC5200 je řešením, které nejenom zajistí šifrovanou komunikaci, ale také představuje spolehlivou ochranu jádra sítě před útoky pocházejícími z bezdrátové sítě. Podnikový bezdrátový systém ZyXEL je nejlepší volbou pro vytvoření bezdrátové sítě, která bude sloužit jako spolehlivá a bezpečná nadstruktura pevné sítě.

Protože mobilní uživatelé odebírají stále větší část dostupného přenosového pásma, bude rychlý standard 11n nakonec nezbytností. Výkonná konstrukce podnikového systému ZyXEL tak představuje ochranu investice do budoucna, protože systém je připraven na budoucí nástup technologií 11n již nyní . Data procházející každým virtuálním přístupovým bodem mohou být lokálně přemostěna, nebo odeslána na řídicí jednotku NXC5200, jestliže je žádoucí větší míra řízení. Inteligentní přeposílání dat umožňuje systému odlehčit celé síti a současně zajistit výkon ve standardu 11n.

NXC5200 podporuje několik funkcí, které mají za úkol zrychlit a usnadnit instalaci systému. Řídicí jednotka i řízené přístupové body se mohou automaticky vzájemně vyhledat a propojit. Jednou provedenou konfiguraci lze posílat všem řízeným přístupovým bodům. Snadná instalace v konečném součtu znamená úsporu celkových nákladů, protože šetří čas IT pracovníků.

Kde získat více informací
Další informace naleznete na stránkách www.zyxel.cz, případně www.zyxel.com.

Tiskové zprávy

Diskuse