HP uvádí nová řešení pro provozování HD videokonferencí

7. 12. 2010 20:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila dostupnost nových produktů pro vizuální spolupráci, určených pro použití v počítačích a v konferenčních místnostech, které uživatelům umožňují využívat videokonference ve vysokém rozlišení (HD) – kdykoli a kdekoli.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Nové softwarové produkty HP Visual Collaboration šetří výdaje za cestování, omezují množství uhlíkových emisí vypuštěných do atmosféry a pomáhají zákazníkům plnit jejich „zelené“ cíle.

Tato řešení rozvíjejí technologii špičkových studií HP Halo a poskytují zákazníkům flexibilitu při provozování videokonferencí v jejich vlastních sítích nebo po spravované síti.

„Zákazníci potřebují efektivně spolupracovat uvnitř i vně svých společností – nejen, když zrovna sedí v kanceláři, ale i pokud cestují nebo třeba pracují doma,“ řekl Rob Scott, ředitel a viceprezident oddělení pro vizuální spolupráci ve společnosti HP. „Přesně to nabízí naše ucelená řada řešení vysoce kvalitních HD videokonferencí, zvlášť varianta určená pro počítače.“

S produkty HP Visual Collaboration lze spolehlivě využívat video v HD kvalitě s nízkými nároky na přenosovou kapacitu v podnikových nebo veřejných sítích – díky dohodě společnosti HP z června letošního roku o používání softwarové technologie škálovatelného kódování videa společnosti Vidyo Inc. Škálovatelné kódování videa je adaptivní technologie, která optimalizuje kvalitu videa, snižuje latenci a odstraňuje nutnost používat vícebodovou řídící jednotku.

„HP má díky svému bezkonkurenčnímu postavení na počítačovém trhu jedinečné předpoklady poskytovat zákazníkům komplexní nástroje vizuální komunikace,“ řekl Ira Weinstein, partner analytické agentury Wainhouse Research, která se zabývá oblastí řešení sjednocené komunikace a multimediálních konferencí. „Svým novým, vysoce výkonným videokonferenčním řešením pro notebooky, desktopy a konferenční místnosti umožňuje HP uživatelům udržovat spojení doslova tváří v tvář se zákazníky, partnery, kolegy i členy rodiny a přáteli – ať už se nacházejí v kanceláři nebo třeba na cestách.“

Mezi nová videokonferenční řešení pro počítače a konferenční místnosti patří:
— Klientský software HP Visual Collaboration Desktop – ideální pro „rozptýlené“ týmy, uživatelé jej mohou snadno nainstalovat do svých počítačů.

— HP Visual Collaboration Executive Desktop – ucelené řešení s dotykovou obrazovkou HP TouchSmart 600 Quad a s předinstalovaným softwarem HP Visual Collaboration. Obsahuje rovněž kameru a sluchátkovou soupravu.
— Řešení týmové spolupráce HP Visual Collaboration Room 100 a Room 220 – integruje vysoce kvalitní video do víceúčelových konferenčních místností s nízkými celkovými náklady na vlastnictví.

Od příštího roku HP rovněž plánuje nabízet technologii pro propojení svých studií s řešeními pro osobní počítače a konferenční místnosti.

Softwarová infrastruktura znamená nižší náklady na vlastnictví
Aplikace HP Visual Collaboration fungují na serverech s procesory x86, což přináší podstatnou úsporu nákladů na udržování infrastruktury a efektivnější provozování videa. Tato infrastruktura může být nainstalována v prostorách zákazníka, hostována, nebo provozována v cloudu poskytovatelů služeb. Nabízí tyto součásti:

— HP Visual Collaboration Portal – jádro celého řešení. Dodává se na serverech HP ProLiant DL360, je již předkonfigurován a umožňuje IT administrátorům vzdáleně konfigurovat, ověřovat a licencovat systémové komponenty.
— HP Visual Collaboration Router – zajišťuje směrování distribuovaných médií a je postaven na standardizovaných HP serverech.
— HP Visual Collaboration Gateway – díky podpoře propojovacích protokolů H.323 a SIP nabízí ideální prostor pro migraci i firmám, které chtějí používat stávající videokonferenční řešení.
Současná řešení HP Halo, která fungují na vyhrazené síti, budou nadále nabízena jako volitelná alternativa pro klienty, kteří potřebují plně spravované řešení videa.

Současná řešení ušetřila za období 36 měsíců více než 175 000 tun emisí CO2. To představuje ekvivalent vyřazení 33 453 vozidel z provozu na celý rok nebo zrušení 143 000 zpátečních letů z New Yorku do Londýna.(1)

Dostupnost
Produkty HP Visual Collaboration jsou aktuálně již k dispozici. Další informace lze najít na webu www.hp.com/go/visual-collaboration.

Tiskové zprávy

Diskuse