Alcatel-Lucent OmniSwitch 10K - ethernetový switch

8. 12. 2010 20:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel-Lucent uvádí na trh ethernetový switch OmniSwitch 10K

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový přepínač společnosti Alcatel-Lucent nabízí výrazně vyšší přepínací kapacitu, hustotu portů a efektivitu výkonu. Disponuje automatizovaným ovládáním, díky němuž mohou firemní uživatelé budovat sítě umožňující takzvaný plynulý provoz aplikací, a to včetně těch nejnáročnějších, například videokonferencí.

Společnost Alcatel-Lucent uvádí na trh nový výkonný 10gigabitový ethernetový přepínač (10GigE), který představuje nový standard v přepínací kapacitě, hustotě portů, nízké spotřebě energie a ceně v přepočtu na port. OmniSwitch 10K Modular LAN Chassis je prvním z nové generace produktů síťové infrastruktury nabízených společností Alcatel-Lucent, které jsou vytvořeny pro sítě umožňující takzvaný plynulý provoz aplikací (Application Fluent Networks).

Síť je plynulým provozem aplikací optimalizována tak, aby uživatelům napříč celou firmou poskytovala vysoce kvalitní aplikace fungující v reálném čase. Využitím informací uložených v přepínači OmniSwitch 10K mohou firmy profitovat z dynamicky vyladěné sítě, která bere v potaz uživatele, konkrétní aplikaci, zařízení i místo. To se odráží v lepších službách i efektivnějším provozu a též v nižších nákladech na správu ze strany IT oddělení. Firmy rovněž ušetří na peněžních výdajích, neboť průměrná cena jednoho neblokovaného portu na přepínači OmniSwitch 10K je v porovnání s nejbližším konkurenčním řešením čtvrtinová.

Přepínač OmniSwitch 10K stanovil nový standard pro firemní sítě

Nový switch se může pochlubit čtyřnásobně zvýšenou neblokovanou kapacitou přepínače, značnou hustotou portů a energetickou efektivitou. Switch nabízí přepínací kapacitu pět terabitů za sekundu, podporuje porty 256 10GigE a nabízí nejnižší spotřebu elektrické energie na trhu při poměru necelých 1,5 wattu na jeden neblokovaný gigabit na vteřinu pásmové šířky. OmniSwitch 10K je vybaven jedinečnou technologií zařazování do fronty, která vyladěným aplikacím umožňuje ovládat provoz a nastavovat priority.

„Firmy dnes čelí explozi zařízení pro koncové uživatele a stejně tak se musí vypořádat s velice náročnými požadavky na aplikace, které jsou citlivé na provoz v reálném čase – jako příklad lze uvést videokonference,“ prohlásil Nicolas De Kouchkovsky, šéf divize korporátních řešení společnosti Alcatel-Lucent. „Tento problém už nelze řešit pouhým zvyšováním pásmové šířky. Náš nový přepínač OmniSwitch 10K se s tím vyrovnává inteligentním řízením dostupných zdrojů a aplikací prostřednictvím zjednodušené síťové architektury a také dynamickou správou strategie.“

Sítě umožňující plynulý provoz aplikací

Z konceptu sítí umožňujících plynulý provoz aplikací bude vycházet nová generace produktů pro síťovou infrastrukturu. Tyto sítě totiž poskytují uživatelům značný uživatelský komfort při provozování aplikací, které běží v reálném čase, a zároveň se vyznačují menší složitostí z hlediska jejich správy a údržby.

Toho je dosaženo prostřednictvím zjednodušené, rezilientní a nízkolatenční síťové architektury se zabudovanými bezpečnostními prvky. Pro zlepšení produktivity koncového uživatele je koncept sítí umožňujících plynulý provoz aplikací vybaven automatickým ovládáním pro dodávání aplikací založených na profilech, strategiích a kontextech. Sítě umožňující plynulý provoz aplikací rovněž nabízejí efektivnější provoz díky automatické konfiguraci a nízké spotřebě elektrické energie.

„Virtualizace, cloud computing a stále širší spektrum uživatelských koncových zařízení, která se objevují v síti, vytvářejí nové, složité prostředí pro poskytování aplikací,“ říká Mark Fabbi, viceprezident agentury Gartner. „Proto potřebujeme efektivní síť, která bude navržená tak, aby byla odolná, nízkolatenční a snadno provozovatelná. V zásadě firmy potřebují nabízet vysoce kvalitní aplikace, které se budou přizpůsobovat uživateli, aplikaci i konkrétnímu zařízení.“

Tiskové zprávy

Diskuse