Samsung Nexus S - mobilní telefon s Android 2.3

9. 12. 2010 11:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Nexus S nabízí nejnovější verzi operačního systému Android s názvem Gingerbread, čtyřpalcový dotykový displej Super AMOLED se zaobleným designem, technologii přenosů na krátkou vzdálenost Near Field Communication (NFC), fotoaparát na přední i zadní straně a 1 GHz aplikační procesor.

Samsung Nexus S - mobilní telefon s Android 2.3

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnosti Samsung Electronics, přední výrobce mobilních telefonů a jednička1 na trhu USA, a Google™ dnes představily Nexus S™ – první mobilní telefon na světě obsahující nejnovější verzi platformy Android™ od Google. Nový Nexus S s operačním systémem Android 2.3 je nabitý výkonnými technologiemi a nejmodernějším hardwarem.

J. K. Shin, prezident a vedoucí divize mobilních komunikací společnosti Samsung Electronics, uvedl: „Společnosti Samsung a Google úzce spolupracovaly, aby spotřebitelům nabídly nejlepší smartphone vybavený systémem Android. Záměrem naší spolupráce s Googlem bylo rozvíjet platformu Android stále kupředu a vytvořit chytrý telefon, který nabídne jak vynikající funkce, tak skvělé prostředí pro uživatele. Je nesmírně uspokojující vidět, že tato spolupráce opět přináší bohaté ovoce.“

„Pro Samsung bylo velkým potěšením spolupracovat s Googlem na tomto prvním telefonu s napjatě očekávaným operačním systémem Android 2.3. Nexus S je zřetelným důkazem odhodlání obou společností uvádět na trh nejnovější technologie a přicházet s výrobky, které využívají otevřený a inovační operační systém Android,“ řekl Omar Khan, ředitel pro strategie v Samsung Telecommunications America. „Nexus S spojuje špičkový hardware a technologie Samsungu se zajímavými novými vlastnostmi a nejnovější verzí platformy Android 2.3 Gingerbread a přináší tak uživatelům dosud nepoznané možnosti chytrých telefonů.“

„Společnost Google byla potěšena možností podílet se se společností Samsung na vývoji telefonu Nexus S s nejmodernějším hardwarem a softwarem, který představuje ideální prostor pro nejnovější verzi operačního systému Android s názvem Gingerbread,“ uvedl Andy Rubin, Google Vice President of Engineering.

Nexus S je vybaven prvotřídní dotykovou zobrazovací technologií společnosti Samsung Super AMOLED, která přináší dokonalý obraz. Zaoblený čtyřpalcový konturový displej je ergonomičtější a lépe se drží u ucha. Nový Nexus S dále využívá technologii Near Field Communication (NFC), s jejíž pomocí lze získávat informace z předmětů každodenní potřeby, jako jsou nálepky a plakáty osazené čipy NFC. Díky 1 GHz aplikačnímu procesoru od Samsungu přináší telefon vynikající 3D grafiku, umožňuje rychlejší stahování a načítání a podporuje multimediální obsah ve vysokém rozlišení.

Zadní strana telefonu Nexus S je vybavena pětimegapixelovým fotoaparátem a videokamerou a přední strana VGA fotoaparátem. Kromě toho má gyroskopické čidlo, které zaručuje plynulé, ničím nerušené hraní her s možností zapojit do hry naklánění přístroje. Telefon má k dispozici 16 GB interní paměti.
Android 2.3 Gingerbread je dosud nejrychlejší verze této platformy. Nabízí podporu pro Near Field Communication (NFC), novou zdokonalenou klávesnici s možností vícedotykového ovládání, internetové volání (podpora VoIP/SIP) a nové přehledné uživatelské rozhraní. Nexus S rovněž disponuje oblíbenými funkcemi Androidu, jako jsou přenosný Wi-Fi hotspot, skutečný multitasking, přístup k mobilním službám Google (např. Google Search™, Gmail™, Google Maps™ s navigací, hlasové ovládání, Google Voice™ a YouTube™) a přístup k více než 100 000 aplikací a widgetů na Android Market™.
Na českém trhu se Nexus S objeví během prvního čtvrtletí roku 2011.

Specifikace telefonu Nexus S
Síť: 2,5G (GSM/GPRS/EDGE): 850/900/1800/1900 MHz
3G (HSDPA 7,2 Mb/s, HSUPA 5,76 Mb/s): 900/1700/2100 MHz
Operační systém: Android 2.3 / Gingerbread
Displej: WVGA SUPER AMOLED, 4,0”, rozlišení 800 x 480
Fotoaparát: 5 Mpx fotoaparát + VGA přední fotoaparát, automatické zaostřování, Self shot (autoportrét)
Video: Přehrávání videa v HD (30 snímků/s při rozlišení 720 p), nahrávání videa D1 (720x480)@30fps
mpeg4, H.264, H.263
Audio: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-NB,
Další funkce: • NFC (Near Field Communications)
• Android Market s nabídkou dalších aplikací a obsahu
• A-GPS
• Gyroskopické čidlo, akcelerometr, digitální kompas, čidlo blízkosti tváře, světlo
Konektivita: • Bluetooth v 2.1 + EDR
• USB v2.0 (vysokorychlostní)
• Wi-Fi 802.11 b/g/n
Paměť: 16GB iNAND
Rozměry: 63 x 123,9 x 10,9 mm
Baterie: 1500 mAh

Tiskové zprávy

Diskuse