Acer Clear.fi - sdílení médií

10. 12. 2010 21:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Clear.fi: Nový způsob sdílení

Acer Clear.fi - sdílení médií

Systém sdílení médií, který uchová celý váš multimediální život pohromadě

Obsah se neustále mění, přechází z hmatatelné formy ve virtuální a naopak. Vedle toho existuje svět zařízení, v němž rovněž dochází k nepřetržitým změnám a který umožňuje uživatelům sdílet a sledovat multimediální soubory.

Každé zařízení nabízí nespočet různých způsobů využití, a tedy i nejrůznější knihovny. Požadavek na rychlé a snadné hledání, sdílení, ukládání a přenášení takových knihoven nabývá na stále větší důležitosti.

Jedna věc je však předvídat novou potřebu a druhá věc je schopnost na ni reagovat.

Přesně to udělala společnost Acer.

Clear.fi je systém sdílení médií Acer, který vychází z přesvědčení, že je nejjednodušší shromáždit veškerý multimediální obsah do jediného systému se společným rozhraním bez ohledu na to, kde jsou takové soubory právě uloženy.

Clear.fi je plně funkční již bezprostředně po vybalení zařízení z přepravního obalu a automaticky zjišťuje přítomnost dalších přístrojů s podporou Clear.fi, které jsou připojeny k moderní bezdrátové síti a umožňují sdílet veškerý digitální obsah uložený na kterémkoli zařízení v síti s ostatními přístroji vybavenými mediálním rozhraním Clear.fi.

Clear.fi lze rozšiřovat bez omezení: Jakékoli zařízení značky Acer, které podporuje Clear.fi, se může okamžitě připojit k bezdrátové domácí síti a sdílet multimédia.

Jakmile pořídíte snímek smartphonem, po příchodu domů se okamžitě objeví na notebooku nebo televizoru. Na osobním počítači upravíte video a ihned je můžete sledovat v televizoru. Pokud vás navštíví přítel a ukáže vám fotografie ze svatby, clear.fi najde jeho notebook a knihovnu snímků a pak už jen stačí zvolit, na jakém zařízení chcete obsah přehrát - to je vše.

Multimediální obsah se shromažďuje a zobrazuje vždy ve stejném okně. Navíc může být přehráván nebo přesouván jednoduše v rámci sítě bez použití fyzických zařízení (USB flash disk, externí pevný disk atd.).
Jedinečné rozhraní zprostředkuje společný prožitek.

Ikony hudby, videa a fotografií se vždy objeví v horním levém rohu.
Pod nimi najdete přehled zdrojů, na nichž jsou uložena multimédia:
• Knihovna - místní disky
• Sdílené knihovny – složky videí, hudby a snímků na všech připojených zařízeních
• Webové zdroje – přímý přístup k nejoblíbenějším sociálním sítím (Facebook, Flickr, YouTube).

Jakmile je zvolen zdroj, uprostřed obrazovky se objeví náhled obsahu. Stačí tedy kliknout na náhled obsahu, který chcete přehrát, a vestavěný přehrávač Clear.fi se postará o zbytek.

V horním pravém rohu je zobrazen přehled akcí, které můžete provádět:
Přehrát na – reprodukuje zvolený obsah na připojeném zařízení, které zvolíte.
Uložit na – uloží jakýkoli obsah na osobní počítač, který právě používáte, anebo na jiné zařízení.
Publikovat na – zveřejní videa na Facebooku či YouTube anebo odešle snímky do vašeho profilu v sítích Flickr a Facebook.

Zaměření společnosti Acer na různé způsoby využití osobních počítačů vedlo k vývoji nové rozsáhlé nabídky zařízení, která odstraňují bariéry mezi lidmi a technikou.

Bariéry jsou však nejen fyzické, jako např. formát, hmotnost, výdrž baterie, ale také virtuální. Zjednodušení způsobu interakce mezi zařízeními tedy znamená odstranit virtuální bariéry a tím dochází k naprosté změně způsobu interakce mezi uživateli a obsahem.

Platforma Acer Clear.fi umožňuje více uživatelům uchovávat svůj multimediální život pohromadě, organizovat ho i sdílet a sledovat.