Acer Aspire Z5100/Z5101 a Z3100/Z3101

14. 12. 2010 11:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové počítače Acer Aspire Z5100/Z5101 a Z3100/Z3101: Provedení “vše v jednom” a vynikající užitná hodnota

Acer Aspire Z5100/Z5101 a Z3100/Z3101

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zpestřete svůj digitální život počítačem “vše v jednom”, který spojuje prostorově úsporné provedení a snadné používání. Tento poslední přírůstek do rodiny počítačů Acer „vše v jednom“ dokáže plynule reprodukovat nejnovější zábavu – stolní počítače řady Aspire Z5100/Z5101 a Z3100/Z3101 nabízejí špičkový výkon spolu s nejnovějšími funkcemi.

Moderní minimalistický design představuje potěšení pro oči a působí na pracovní ploše elegantně a stylově. Prostorově úspornému provedení dodává eleganci atraktivní kombinace šedé a černé barvy, zatímco plynulé linie zvýrazňují velký panel s plným vysokým rozlišením. Atraktivní modré osvětlení nad nápadnými vestavěnými reproduktory lze nastavit ve čtyřech stupních intenzity a tím dosáhnout nejen správné nálady, ale i optimálního osvětlení klávesnice. Pokud klávesnici nepotřebujete, můžete ji uložit pod počítač, aby nerušila jeho minimalistický vzhled. Stříbrná opěrka inspirovaná moderním uměním se vyznačuje jednoduchým a stylovým provedením.

Aspire Z5201 a Z3101 jsou vybaveny displejem s vícedotykovou technologií a jsou dodávány s předinstalovaným softwarem Acer TouchPortal. Acer TouchPortal se vyznačuje jednoduchým a intuitivním ovládáním a nabízí neobyčejně snadný způsob interakce s osobním počítačem, který si budete skutečně užívat. Tento software je předinstalován na všech nových zařízeních Acer s dotykovým displejem. Nabízí zcela nové možnosti dotykového ovládání a zajišťuje velmi jednoduchou a naprosto přirozenou funkci techniky.

Acer TouchPortal nabízí skutečně intuitivní ovládání úplné sady dotykových aplikací určených především pro zábavu. Výsuvné menu v dolní části obrazovky TouchPortal usnadňuje přístup k dotykovým aplikacím. K jejich spuštění stačí přetočit dokovací lištu a přetáhnout ikonu na obrazovku portálu – a je to!

Aplikace TouchMusic je určena k výběru, organizaci a přehrávání oblíbené hudby a umožňuje zvolit skladbu podle nálady. S aplikací TouchPhoto prožijete znovu nezapomenutelné chvíle svého života. Při úpravě fotoalb využijete vícedotykové ovládací prvky, jimiž otočíte fotografie, zvětšíte je nebo zmenšíte anebo se jimi můžete jen tak probírat. TouchPhoto využijete i v případě, že chcete ukázat rodinným příslušníkům a přátelům svoje snímky na portálech Flickr a Facebook.

TouchVideo přehrává nejen filmy na discích Blu-ray či DVD a domácí videa, ale i klipy z portálů YouTube a Facebook a také umožňuje na YouTube posílat vlastní videa. TouchBrowser nabízí intuitivní způsob prohlížení webových stránek pohybem prstů a využívá velké záložky, které okamžitě zobrazí náhled vašich oblíbených stránek. Šikovné dotykové ovládací prvky TouchCam umožňují přidat veselé efekty k obrázkům při chatování online nebo vytvořit tematické nahrávky a ukázat je přátelům na YouTube™.

Přes své kompaktní rozměry mají Aspire Z5100/Z5101 a Z3100/Z3101 dostatečný výkon, aby splnily jakékoli nároky. Platforma AMD VISION snadno zvládne náročné aplikace a multimedia. Grafická tvorba, hraní her i multitasking nebyly nikdy tak snadné.

Nové modely nabízené ve dvou velikostech 58,4 cm (23” - Z5100/Z5101) a 54,6 cm (21,5” - Z3100/Z3101) zaručují nejvyšší kvalitu obrazu díky displejům s vysokým jasem, plným vysokým rozlišením 1920x1080 a krátké době odezvy 5 ms. Stolní počítače s podporou zvuku s vysokým rozlišením a optimalizovaným zvukovým systémem Dolby® Home Theater® v3 zaručují naprosto úchvatné zážitky ze zábavy a pohodlí “vše v jednom”.

Volitelná optická mechanika Blu-ray Disc™, multiformátová čtečka paměťových karet a volitelný televizní tuner promění tyto počítače ve skutečné centrum digitálního života: budete mít na dosah veškerou zábavu od sledování filmů a televizních pořadů po hraní her či prohlížení fotografií.

Úplnou připojitelnost zajišťují nejmodernější technologie pro připojení k bezdrátovým i pevným sítím - síťové připojení 802.11a/b/g/n, Gigabit LAN a volitelný vestavěný modul Bluetooth® 2.1. Vestavěný mikrofon a webová kamera s vysokým rozlišením vám zajistí spojení s přáteli a rodinou prostřednictvím videochatu či videokonference.

Tyto stolní počítače jsou vybaveny pevným diskem serial ATA s velkou kapacitou až 1,5 TB, která je více než dostatečná, abyste na ně mohli ukládat váš neustále se zvětšující digitální archív. Až 8GB paměť DDR3 podporuje hladký běh nejnáročnějších aplikací a osm portů USB je určeno k připojení veškerých vašich periferních zařízení.

Tiskové zprávy

Diskuse