Acer ICONIA - notebook se dvěma displeji

14. 12. 2010 11:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer ICONIA

Acer ICONIA - notebook se dvěma displeji

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Osobní přístup k osobnímu počítači

Není to tak dávno, co se mobilní počítače s dotykovým displejem vyskytovaly jen v science fiction. Nyní společnost Acer představuje zařízení nové koncepce ICONIA - tablet se zcela novými možnostmi, který spojuje univerzalitu zobrazovací plochy běžné velikosti 14” s jedinečným dvoudisplejovým řešením a neobyčejně intuitivním celoplošným vícedotykovým ovládáním, které umožňuje používat všechny prsty.

Pokud hledáte zcela jiné a inovativní řešení osobního počítače, už nemusíte pátrat dál. Acer ICONIA se dvěma vícedotykovými displeji s celoplošným ovládáním nabízí lepší možnosti sledování obsahu a posouvá interakci s tabletem na novou úroveň.

Multimédia, zábava, komunikace, surfování na internetu i kancelářské aplikace využívají oba displeje a umožňují uživatelům zvolit optimální nastavení podle způsobu použití. Webové stránky nebo dokumenty jsou zobrazovány na obou displejích, na nichž jsou lépe čitelné. Každý displej lze však využívat k jinému účelu: na horním displeji můžete prohlížet webové stránky a současně na spodním displeji zobrazit oblíbenou složku anebo na horním displeji sledovat video a na spodním prohledávat multimediální knihovnu.

„Pronikli jsme do samé podstaty a vytvořili nabídku snadno ovladatelných zařízení s dotykovou technologií, která zahrnuje smartphony, notebooky, osobní počítače AIO, tablety i náš nejnovější přírůstek, touchbook ICONIA. Tak jednoznačnému zaměření na dotykovou technologii nemůže konkurovat žádný jiný dodavatel osobních počítačů,” prohlásil Jim Wong, vicepresident Acer Inc. a president ITGO. „Spojení procesoru Intel® Core™ i5 s našimi zkušenostmi v oblasti dotykové technologie nám umožňuje zcela změnit způsob používání a dosáhnout mnohem přirozenější interakce s našimi zařízeními.“

„Společnost Intel je hrdá na to, že mohla spolupracovat se skupinou Acer na vývoji prvního vícedotykového notebooku se dvěma displeji s možností ovládání všemi deseti prsty, který poskytuje konečnému uživateli naprosto nové a lákavé možnosti založené na využití procesoru Intel® Core™ i5,” prohlásil Mooly Eden, vicepresident PC Client Group, Intel Corporation. „Spojení přizpůsobitelného a energeticky účinného procesoru Intel® Core™ i5 s touchbookem Acer Iconia nabízí dosud nepředstavitelné a úžasné způsoby interakce a sledování oblíbených videí a filmů i prohlížení fotografií a webových stránek.”

Touchbook ICONIA se skládá ze dvou 14” displejů TFT LCD Acer CineCrystal™ s podsvícením LED diodami, vysokým jasem a rozlišením HD 1366x768, které využívají špičkové technologie podporující vícedotykové ovládání ve všech bodech na displeji. Oba displeje jsou opatřeny neobyčejně tenkým, avšak odolným sklem Gorilla® Glass, které je chrání proti poškrábání a otiskům prstů, usnadňuje čištění a neomezuje funkčnost dotykového displeje.

Tablet ICONIA je navržen s ohledem na dosažení optimálního vícedotykového ovládání na celé ploše dvoudisplejového tabletu. Z toho důvodu je vybaven mnoha intuitivními a snadno ovladatelnými funkcemi a aplikacemi, které umožňují dokonale využít neomezené možnosti vícedotykové technologie. Výchozí ovládací prvek určený ke spuštění dotykových funkcí touchbooku ICONIA a ovládacích prvků, jakož i aplikací představuje Acer Ring.

Acer Ring se objeví na displeji, jakmile na něj položíte pět prstů a uděláte chňapavý pohyb rukou. Umožňuje spustit dotykové aplikace přetáčením karet aplikací a poklepáním na příslušnou kartu. Nabízí rovněž rychlý přístup k virtuální klávesnici, editoru gest, správci oken a ovládací konzoli.

Virtuální klávesnici lze spustit pomocí Acer Ring nebo položením obou dlaní na spodní displej. Inteligentní řešení zjistí polohu dlaní uživatele a zobrazí klávesnici. Klávesnice QWERTY s mezinárodní jazykovou podporou má standardní velikost a uživatelé ji mohou používat jako běžnou fyzickou klávesnici. Navíc je vybavena funkcí prediktivního vkládání textu, která usnadňuje psaní běžnou rychlostí a zabraňuje překlepům. Virtuální klávesnice, která je doplněna ukazovacím zařízením a číslicovými klávesami, může být snadno přepnuta do režimu psaní rukou. Všechny tyto funkce jsou zárukou, že vám určitě nebude scházet běžná klávesnice!

Pomocí editoru gest Gesture Editor lze přizpůsobit gesta pro spuštění určitých aplikací, otvírání webových stránek, prohlížení obsahu počítače anebo zamknutí. Editor gest představuje jednoduchý a intuitivní nástroj pro přizpůsobení touchbooku ICONIA svým potřebám.

Správce oken umožňuje uživatelům uspořádat okna různých aplikací na obou dotykových displejích. Okna a aplikace lze přesouvat tak, jak právě potřebujete. Navíc můžete procházet seznam běžících aplikací, měnit velikost oken, přesouvat je na dokovací lištu anebo je zavírat.

Velké množství integrovaných dotykových aplikací, které usnadňují správu obsahu, zjednodušuje ovládání. Kromě dotykových aplikací, které se již staly součástí dotykových zařízení Acer, jako např. TouchBrowser, TouchPhoto, TouchMusic a TouchVideo a které rozšiřují možnosti používání gest na displejích při zvětšování, otáčení, obracení, přetáčení a přístupu k multimédiím z rozhraní optimalizovaného pro dotykové ovládání, přináší ICONIA tři nové aplikace - SocialJogger, My Journal a Scrapbook.

SocialJogger umožňuje na jednom místě shromažďovat a sledovat aktualizace na sítích Facebook, YouTube a Flickr a využívá oba displeje – spodní ke kontrole pošty a aktualizaci a horní k vyhledávání či zobrazování obsahu.

MyJournal je určená ke shromažďování webových výstřižků na témata, která vás zajímají. Webové výstřižky jsou dynamicky aktualizovány a zobrazují veškeré nejnovější informace. Mohou být tříděny a zobrazovány tak, jak potřebujete. Jakmile kliknete na webový výstřižek, na horním displeji se objeví celá webová stránka.

S aplikací Scrapbook je možné na jednom místě výstřižky ukládat, zveřejňovat anebo je jinak zpracovávat, dále zachytávat snímky obrazovky z webu či aplikací a upravovat je nebo k nim přidávat poznámky, vytvářet alba fotografií a opatřit je poznámkami či komentářem anebo výstřižky připojit k prezentacím a dokumentům. Scrapbook bude sledovat vše, co vám připadá zajímavé, zábavné nebo dostatečně hodnotné, abyste to sdíleli s ostatními!

Touchbook Acer ICONIA je osazen procesory řady Intel® Core™ i5, které nabízejí inteligentní výkon pro multimédia, sociální sítě a další běžně používané aplikace.

Touchbook ICONIA využívá nejnovější a nejlepší technologie: může být dodáván s připojením 3G zajišťujícím naprostou nezávislost, je vybaven portem HDMI™ zaručujícím obraz ve vysokém rozlišení a systémem Dolby Home Theater v3, který se vás zmocní jedinečnými zvukovými zážitky.

A výsledek? Vynikající zábava!

ICONIA nabízí zcela nové možnosti využití počítače a dotykového ovládání. Jste na to připraveni?

Technické údaje ICONIA
Operační systém: Originální Windows® 7 Home Premium 64bitový1
Procesor a čipset:2 Procesor Intel® Core™ i5-480M/i5-560M/i5-580M (3 MB L3 cache, 2.66/2.66/2.66 GHz s Turbo Boost až do 2.93/3.20/3.33 GHz, DDR3 1066 MHz, 35 W), podpora architektury Intel® 64, Intel® Smart Cache
Čipset Mobile Intel® HM55 Express
Paměť:2, 3, 4 Podpora Dual-channel DDR3 SDRAM:
• až 4GB paměť DDR3 1066 MHz s možností rozšíření na 8 GB pomocí dvou modulů soDIMM5
Displej: Dva vícedotykové displeje
Acer CineCrystal™ TFT LCD 14" s podsvícením LED diodami, rozlišením HD 1366 x 768 pixelů, s vysokým jasem (200 nit), s podporou dotykové technologie
Tvrzené sklo s povrchovou úpravou odolnou proti dotyku prstů
Bez obsahu rtuti, šetrný k životnímu prostředí
Poměr stran 16:9
Grafika: Grafika Intel® HD s 128MB vyhrazenou systémovou pamětí s podporou Microsoft® DirectX® 10
Podpora dvou displejů
16,7 miliónů barev
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet:6
• Port VGA až pro 2560 x 1600: 60 Hz
• Port HDMI® až 1920 x 1200: 60 Hz
Dekódování MPEG-2/DVD
Dekódování WMV9 (VC-1) a H.264 (AVC)
Rozhraní HDMI® (High Definition Multimedia Interface) s podporou HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)
Zvuk: Optimalizovaný zvuk Dolby Home Theater®7 v3 s podporou technologií8 Dolby® Digital Live, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Headphone, Dolby® Natural Bass, Dolby® Sound Space Expander, Dolby® Audio Optimization, Dolby® High Frequency Enhancer8
Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Podpora S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface)9 pro připojení digitálních reproduktorů
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný mikrofon
Ukládání dat: Pevný disk: 320/500/640/750 GB nebo větší1, 10
Webová kamera: Řešení Acer Video Conference1, které se skládá z následujících součástí:
• webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 1280 x 1024
• software Acer Video Conference Manager s technologií Video Quality Enhancement (VQE) s podporou rozlišení 640 x 480 při online videohovorech11
Bezdrátové a pevné připojení k síti: WLAN:2, 12, 13
• Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
• Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™
• podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN:2 Bluetooth® 3.0+HS
WWAN:2, 12 UMTS/HSPA v pásmech 850/900/1900/2100 MHz a čtyři pásma GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) s možností upgrade na 7,2 Mb/s HSDPA a 5,7 Mb/s HSUPA (modely s 3G)
Lokální síť: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready;
Ochrana soukromí: Ochrana BIOS heslem uživatele, ochrana heslem správce, ochrana pevného disku heslem
Slot pro zámek Kensington
Rozměry a hmotnost:2 347 (š) x 248,5 (h) x 19/31,9 (v) mm
2,8 kg14 se čtyřčlánkovou baterií
Síťový adaptér a baterie:1 Standard řízení spotřeby procesoru ACPI 3.0: podpora úsporných režimů standby a hibernation
Třípólový 65W síťový adaptér:
• 95 (š) x 50 (h) x 25,4 (v) mm
• 216 g14 s 180 cm kabelem pro připojení k notebooku
Standardní čtyřčlánková Li-ion baterie 44 Wh/3000 mAh
Výdrž baterie: 3 hodiny15
ENERGY STAR®
Vstup a ovládání: Vícedotyková virtuální klávesnice se standardním rozvržením QWERTY a mezinárodní jazykovou podporou:
• Číslicová klávesnice
• Prediktivní vkládání textu
• Vícedotykový režim ručního psaní
• Virtuální ukazovací zařízení
Vstupy a výstupy: 2x port USB 2.0
Port USB 3,0
Port HDMI™ s podporou HDCP
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro připojení sluchátek/reproduktorů s podporou S/PDIF
Konektor pro připojení mikrofonu
Port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Software:16 Produktivita: Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10.1; Adobe® Reader® 9.1; Barnes & Noble Desktop Reader (US only); Bing™ Bar; Device Control; eSobi™; Gesture Editor; předinstalovaný Microsoft® Office 2010 (aktivace vyžaduje zakoupení produktového klíče)17; Microsoft® Office Starter 201018; New York Times Reader (pouze USA); Norton™ Online Backup; Virtual Keyboard; Window Manager
Zabezpečení: McAfee® Internet Security Suite Trial19
Multimédia: My Journal; Scrapbook; TouchMusic; TouchPhoto; TouchVideo
Komunikace a ISP: Acer Crystal Eye; Acer Video Conference Manager2; Skype™; SocialJogger; Microsoft® Silverlight™; TouchBrowser; Windows Live™ Essentials2
Webové odkazy a utility: Acer Accessory Store2 (pouze Belgiue, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko, Švédsko, Velká Británie); Acer Identity Card; Acer Registration; Acer Updater; eBay® shortcut 20092 (pouze Kanada, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Španělsko, Velká Británie, USA); Netflix shortcut2 (pouze USA)
Volby a příslušenství: Modul soDIMM 2 GB / 4 GB DDR3 1066 MHz
Trojpólový 90W síťový adaptér
Externí optická mechanika s rozhraním USB
Externí modem USB a LSI
Windows®. Life without Walls™. Acer doporučuje Windows 7.
1. Pouze 64bitový software umožňuje využít přednosti 64bitového zpracování.
2. Specifikace závisí na modelu.
3. Sdílená systémová paměť může být přidělena pro podporu grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti, která je k dispozici operačnímu systému, bude zmenšena o velikost paměti využívanou grafickým řešením a zdroji, které potřebuje operační systém.
4. Systém je dodáván s pamětí DDR3 1066 MHz, avšak skutečná frekvence paměti může záviset na podpoře procesoru/čipsetu.
5. Pouze 64bitový operační systém umožňuje plně využít výkon 4GB paměti a větší.
6. Rozlišení/obnovovací frekvence závisí na vlastnostech displeje a nastavení barev/hloubky.
7. Dolby® je registrovaná obchodní značka společnosti Dolby® Laboratories. Dolby Home Theater® je registrovaná obchodní značka společnosti Dolby® Laboratories.
8. Dolby® Pro Logic® a symbol dvojitého D jsou obchodní známky Dolby® Laboratories.
9. Podpora 5,1 kanálového prostorového zvuku a dvoukanálového stereofonního výstupu (vícenásobné streamování).
10. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátového média je menší a může se lišit v závislosti na předinstalovaném software a operačním systému. Acer eRecovery Management využívá až 10 GB uvedené kapacity pevného disku jako vyhrazený prostor pro zálohování.
11. Dva notebooky Acer s dvoujádrovými procesory, které podporují VQE, jsou nezbytné, pokud si chcete vychutnat výjimečné přednosti a zvýšený výkon této technologie.
12. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a faktorech prostředí, např. na provozu v síti, režii sítě, konstrukci budovy a nastavení přístupového bodu.
13. Acer Nplify™ je bezdrátové řešení s vysokou propustností, které zaručuje vynikající výkon a spolehlivé spojení při používání aplikací pro přenos hlasu, obrazu a dat. Wi-Fi CERTIFIED® podporuje bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ a splňuje standardy 802.11b/g/n a 802.11b/g.
14. Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci notebooku, dílech namontovaných prodejcem, provedení ve výrobě a zvoleném přídavném vybavení.
15. Uvedená výdrž baterie je založena na testování v produktivním režimu MobileMark 2007® a s aktivovaným bezdrátovým spojením. Více informace o testech MobileMark2007® naleznete na webových stránkách na adrese www.bapco.com. Údaje o výdrži baterie jsou udávány pouze pro srovnání. Skutečná výdrž baterie závisí na modelu, konfiguraci, aplikacích, nastavení řízení spotřeby, provoznch podmínkách a používaných funkcích. Maximální kapacita baterie se snižuje v závislosti na čase a délce používání.
16. Dodávaný balík software může záviset na konfiguraci hardware, operačním systému a místní dostupnosti.
17. Je třeba zakoupit produktový klíč k Office 2010, aby bylo možné aktivovat jednu znásledujících sad Office 2010, které jsou předinstalovány v tomto osobním počítači: Office Home a Student 2010, Office Home a Business 2010, Office Professional 2010.
18. Zahrnuje předinstalovaný Microsoft® Office 2010. Je třeba zakoupit produktový klíč, aby bylo možné aktivovat celou sadu Microsoft Office 2010. V tomto osobním počítači jsou předinstalovány programy Word a Excel s omezenou funkčností, které obsahují reklamy. Aplikace PowerPoint, Outlook a Publisher nejsou předinstalovány.
19. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Tchaj-wan, Hongkong a Singapúr (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse