Fujitsu PRIMERGY MX130 S1- mikroserver

14. 12. 2010 11:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Fujitsu uvádí nový mikroserver pro nejmenší firmy

Fujitsu PRIMERGY MX130 S1- mikroserver

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Řešení PRIMERGY MX130 S1 představuje velmi levnou možnost, jak využívat centrální server i ve velmi malých firmách

Společnost Fujitsu představila nový základní model mikroserveru PRIMERGY MX130 S1, který vůbec poprvé přináší technologii profesionálního centrálního serveru za cenu dostupnou i pro nejmenší firmy. Novinka kombinuje spolehlivou informační technologii podporující rychlý rozvoj firmy s velmi nízkou cenou a vyvrací tak zažitý fakt, že nejmenší firmy nepotřebují, nebo si nemohou dovolit koupit a provozovat profesionální servery.

Server PRIMERGY MX130 S1 pracuje s kvalitní a spolehlivou platformou AMD pro souborové, webové a tiskové služby. Odpovídá potřebám začínajících a velmi malých firem, které chtějí konsolidovat své kritické elektronické zdroje a dosáhnout vyšší efektivity i flexibility při sdílení dat. PRIMERGY MX130 S1 představuje ekonomicky výhodnou alternativu pro sdílení cenných firemních dat vůči méně spolehlivým P2P sítím, snadno odcizitelným USB disků či tradičním e-mailům.

Nový server tvoří základní model řady serverů Fujitsu PRIMERGY x86, ovšem bez kompromisů z hlediska kvality nebo výkonu. Instalace i provoz mikroserveru PRIMERGY MX130 S1 jsou velmi snadné, díky čemuž lze ušetřit nejen za celkové náklady na vlastnictví, ale rovněž i za IT správu. Díky flexibilní rozšiřitelnosti navíc novinka překonává základní modely mikroserverů jiných výrobců.

„Model MX130 S1 definuje úplně nový standard nízké ceny plnohodnotné serverové technologie bez kompromisů v kvalitě,“ řekl Jens-Peter Seick, senior viceprezident systémů datových center ve společnosti Fujitsu Technology Solutions. „Mikroserver je skvělým řešením pro všechny firmy, jimž už nestačí improvizované sítě a potřebují zabezpečení i spolehlivost serverů, ale bez děsivé ceny.“

Svým tichým provozem navíc PRIMERGY MX130 S1 eliminuje i faktor, který v menších firmách často vyvolává nechuť k pořízení serveru – provozní hluk. Model MX130 S1 totiž při nečinnosti produkuje pouze zanedbatelných 19 dB hluku a díky mimořádně malému provedení jej lze umístit i do velmi omezených prostor, stejně jako na stůl nebo pod něj.

Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 ovšem navzdory malým rozměrům a nízké ceně nijak nezaostává v plnohodnotném řešení serverových potřeb malých firem, a nabízí jim i prostor pro další růst. Jakožto plně vybavený server se PRIMERGY MX130 S1 dodává s volitelným operačním systémem Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation a může být osazen až 16 GB profesionální paměti ECC (s opravou chyb), takže si bez problémů poradí s provozem sdílených aplikací běžného kancelářského serveru. Podle aktuálních potřeb firmy lze snadno rozšiřovat paměťovou kapacitu, velikost pevných disků, nebo přidávat doplňkové karty a zálohovací řešení.

Do rodiny prestižních serverů PRIMERGY se nový mikroserver kvalifikuje charakteristickými společnými vlastnostmi – vysokou energetickou úsporností či 100% spolehlivostí a funkčností RAID, umožňujícího duplikovat data ze samostatných pevných disků pro lepší ochranu před jejich ztrátou.

Nový mikroserver Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 je v celém regionu EMEA&I dostupný již od 1. prosince 2010. Jeho nízkou pořizovací cenu ještě dále podtrhují velmi malé provozní náklady, k nimž přispívá energeticky úsporná konstrukce a napájecí zdroj s 85% energetickou účinností. Přístroj rovněž nabízí – stejně jako všechny servery Fujitsu PRIMERGY – tříletou záruku s možností registrace doživotní záruky na webu www.zatorucim.cz.

Další informace o mikroserveru Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 lze najít na webu cz.fujitsu.com/products/standard_servers/micro_server/primergy_mx130s1.html.

Tiskové zprávy

Diskuse