HP hraje klíčovou roli ve vývoji nového ethernetového standardu

14. 12. 2010 19:44    Rubrika: Tiskové zprávy

HP hraje klíčovou roli ve vývoji nového, energeticky úsporného ethernetového standardu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Prvními síťovými prvky s podporou nového standardu IEEE budou energeticky úsporné přepínače HP E-Series

Společnost HP oznámila, že jako první výrobce uvádí na trh produkty založené na novém standardu energeticky úsporného ethernetu, na jehož vývoji se podílela. Síťové prvky podporující tento nový standard umožňují uživatelům znatelně snížit spotřebu elektrické energie i náklady na provoz informačních technologií.
Standard IEEE Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) snižuje spotřebu elektrické energie IT zařízení automatickým a průběžným přizpůsobováním spotřeby aktuálnímu provozu mezi přepínači a dalšími zařízeními připojenými v síti.
Nové moduly HP E-Series zl jsou prvními přepínači s podporou energeticky úsporného ethernetového standardu IEEE, které se spolu s připojenými zařízeními automaticky přepínají do režimu spánku, pokud nepřenášejí žádná data. Implementace nového standardu společností HP přinese zákazníkům nižší spotřebu energie na úrovni přepínače i koncového zařízení, která sníží celkové náklady na vlastnictví až o 51 %.(1)
Produkty podporující energeticky úsporný ethernet přecházejí během nečinnosti do režimu spánku, v němž mají mnohem nižší spotřebu energie, než při nečinnosti s plným napájením. Nový standard přitom umožňuje připojeným zařízením obnovit plné spojení ihned, jakmile dojde k požadavku na přenášení dat; to umožňuje dosáhnout výrazné úspory energie oproti tradičním přepínačům, jež poskytují pouze omezenou vazbu mezi spotřebou energie a skutečným datovým provozem.
HP: Utváříme budoucnost síťových standardů
Vzhledem k tomu, že většina síťových aktivit probíhá nárazově, jsou síťové prvky ideální platformou pro nasazení energeticky úsporného ethernetu, který na základě provozu v síti automaticky reguluje okamžitou spotřebu energie.
V budoucnu se bude standard energeticky úsporného ethernetu používat napříč nejrůznějšími zařízeními včetně serverů, notebooků a bezdrátových přístupových bodů. Jeho nasazení povede k ještě větší úspoře energie a tedy nižším nákladům na provoz IT nejen v podnikovém prostředí.
Společnost HP se iniciativně podílí na práci stovek odborných pracovních skupin a fór. Cílem těchto aktivit je zajistit, aby řešení divize HP Networking byla flexibilní, interoperabilní a přinášela zákazníkům mnohem vyšší praktickou hodnotu z jejich investic do IT infrastruktury, než kdyby byli závislí jen na proprietárních řešeních.
Technologii HP využívají přední vědecká pracoviště
Fakulta oceánických a atmosférických věd Státní univerzity Oregonu je jednou z předních oceánografických výzkumných institucí ve Spojených státech s výrazným podílem na vědeckých programech zkoumání oceánů a klimatu. Její vysoce náročné síťové prostředí vyžaduje nejmodernější technologie, které zvyšují výkonnost i hustotu sítě a zároveň pomáhají dosahovat větší energetické efektivity.
„Nový ethernetový přepínač společnosti HP nám umožnil zvýšit výkon našich výpočetních a úložných řešení a zároveň ušetřit výdaje za energii. Díky němu jsme zdvojnásobili kapacitu 10G ethernetu bez přerušení provozu,“ řekl Chuck Sears, manažer výzkumných počítačových systémů na Fakultě oceánických a atmosférických věd Státní univerzity Oregonu. „S novými moduly HP je naše síťová infrastruktura agilnější a poskytuje našim vědeckým pracovníkům větší přenosovou kapacitu. Přitom zabírá méně fyzického místa a spotřebovává méně energie.“
Síťové prvky jsou klíčovou složkou portfolia konvergované infrastruktury HP, na níž jsou dále založena i řešení pro Instant-On Enterprise. Instant-On Enterprise umožňuje ve světě nepřetržité konektivity využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.
Další informace o síťových řešeních společnosti HP jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/networking.

Tiskové zprávy

Diskuse