NETGEAR uvádí trojici inovací pro cloudová prostředí

14. 12. 2010 19:32    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR uvádí trojici inovací pro cloudová prostředí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Uživatelé v podnikové sféře mohou využít snazší přístup k datům v cloudu

Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky inovativních síťových řešení pro firmy i domácnosti, představila unikátní hybridní služby pro ukládání dat v cloudu, určené pro firemní nasazení. Řešení NETGEAR ReadyNAS určená pro montáž do rackových skříní nyní obsahují až 100 GB kapacity pro online archivaci dat. Úložná zařízení ReadyNAS podnikové třídy dále nově podporují provoz souborového serveru v cloudu, s jehož pomocí mohou lokální i „vzdálení“ uživatelé zcela přirozeným způsobem sdílet soubory. Třetí novinku představují inovované portály, které channel partnerům usnadní účtování a správu služeb.

Typické modely nabídek služeb v cloudu nutí zákazníky k volbě lokálního či outsourcovaného umístění IT techniky. Hybridní model společnosti NETGEAR však nabízí služby pay-on-demand při zachování on-site úložiště dat. Jde o kombinaci toho nejlepšího z obou přístupů: Zákazník získává flexibilitu a nízké náklady outsourcovaného umístění, avšak zachovává data v bezpečí uvnitř firmy.

„Naše hybridní cloudové služby umožní firmám všech velikostí lepší využití hostovaných architektur,“ vysvětluje Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Hybridní model umožňuje IT oddělením optimalizaci rozpočtových cyklů a zároveň vylepšení úrovně služeb. Naši channel partneři mohou tyto služby a produkty nyní navíc nabízet bez jejich vlastních investic do úložné kapacity či infrastruktury cloudu.“

„Služby v cloudu mění způsob, jakým chytrá IT oddělení spravují firemní infrastrukturu. Mnohé společnosti by díky cloudu rády ušetřily náklady na provoz svého IT, avšak nechtějí podstoupit riziko svěření svých dat online poskytovatelům služeb,“ popisuje časté dilema Benjamin S. Woo, vicepresident divize Worldwide storage systems research v analytické společnosti IDC. „Hybridní modely cloudových služeb nabízejí inovativní přístup k ukládání dat, který zachovává výhody lokálního a zároveň vzdáleného úložiště. Umožňuje tak firmám využít jednoduchého a cenově efektivního přístupu k důležitým datům s minimalizovaným rizikem jejich ztráty.“

„O hybridní cloud řešení společnosti NETGEAR se zajímáme jako o prostředek k cenově optimálnímu zajištění naší strategie konsolidované týmové spolupráce ve firmách,“ ukazuje praktickou zkušenost Michael Abowd, IT ředitel ve společnosti ROKU. „Toto řešení nám dává možnost poskytovat úložiště dat v jediném, bezpečném a centralizovaném umístění napříč všemi pobočkami naší organizace a to interně i externě a bez nutnosti zvýšení komplexnosti našeho prostředí. Funkce ReadyNAS Vault navíc poskytuje možnost obnovy dat odkudkoli, kde je dostupné internetové připojení.“

ReadyNAS Vault byl světově prvním integrovaným online archívem, který definoval vůdčí pozici společnosti NETGEAR v tomto tržním segmentu. Platformy ReadyNAS nyní nabízejí zvýšenou kapacitu pro hybridní archivaci a obnovu po selhání. Systémy podnikové třídy obsahují až 100 GB prostoru na 12 měsíců, systémy ReadyNAS Ultra nabízejí až 2 GB prostoru na 24 měsíců. Cenová nabídka v současné době začíná na 0,40 USD za gigabajt.

Hybridní sdílení souborů lze využívat u všech systémů ReadyNAS podnikové třídy prostřednictvím služby Egnyte’s Office Local Cloud. Toto řešení spojuje vysoký výkon lokálního úložiště s jednoduchostí přístupu do cloudu pro vzdálené a mobilní zaměstnance. Služby Egnyte pro zařízení ReadyNAS lze pořídit již za méně, než 70 USD měsíčně.

Nové webové portály pro ReadyNAS Vault a Egnyte Office Local Cloud poskytují obchodním partnerům jediné webové rozhraní, na němž mohou spravovat svá datová úložiště a monitorovat jednotlivé uživatelské účty. Nové cloudové služby NETGEARu dále umožňují obchodním partnerům poskytovat služby úložiště v cloudu bez nutnosti vlastních investic.

Více informací o službě ReadyNAS Vault je k dispozici na webu vault.readynas.com. Podrobnosti o hybridním souborovém serveru NETGEAR najdete na webu egnyte.com/corp/netgear/index.html.

Tiskové zprávy

Diskuse