Acer - Videoprojektory řady P7

15. 12. 2010 08:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Vynikající výkon pro velké sály

Acer - Videoprojektory řady P7

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Pokud chcete uspořádat prezentaci ve velkém sále, potřebujete nejvyšší výkon, špičkový obraz, svěží barvy a ostré detaily, abyste přitáhli pozornost přítomných posluchačů. Projektory Acer P7200i, P7203, P7205 a P7500 s neobyčejně vysokým výkonem jsou navrženy pro podnikovou sféru a školství. Jsou ideální pro zasedací místnosti a velká shromáždění a vyznačují se neobyčejně snadným ovládáním, špičkovými funkcemi i vysokou flexibilitou z hlediska umístění.

Projektory celé řady jsou vybaveny novou funkcí posunutí objektivu, která ho umožňuje posouvat ve vodorovném nebo svislém směru v šasi projektoru, a tedy promítá obraz v původní velikosti bez nutnosti přemisťovat přístroj. Tato funkce usnadňuje volbu umístění přístroje ve velkých jednacích či přednáškových sálech a odstraňuje deformaci obrazu.

Projektory Acer, které jsou vybaveny funkcemi pro ovládání prostřednictvím lokální sítě i ovládání projekce, jsou navrženy pro prezentace a zábavu bez jakýchkoli omezení. Všechny modely P7 jsou dodávány s technologií Crestron Network System, která umožňuje vzdálenou správu funkcí projektoru z centrálního stanoviště. Součástí tohoto řešení je několik výkonných funkcí, jako např. monitorování, vzdálené zapnutí/vypnutí (včetně plánovaného), vzdálená správa projekce, ovládání několika projektorů, vysílání nouzového textu, online dialog se správcem systému, upozornění e-mailem atd. Navíc funkce vzdáleného ovládání umožňuje uživatelům přístup k jakémukoli osobnímu počítači, který je aktivován prostřednictvím utility Acer eProjection a je zapojen do stejné lokální sítě. Jestliže uživatelé připojí klávesnici a myš k projektorům, získají přístup k osobnímu počítači umístěnému v jiné místnosti.

Projektor Acer P7200i nabízí skutečně nezávislou projekci: Bezdrátová technologie 802.11b/g/n umožňuje dokonce i několika uživatelům promítat na plátno neobyčejně jasný a ostrý obraz z libovolných míst v sále. Díky technologii MobiShow vám stačí k bezdrátové projekci dokonce i smartphone.

Tyto projektory jsou vybaveny kromě účinnějšího spojení prostřednictvím lokální sítě i funkcí USB Slide Show, která zajišťuje větší nezávislost při sdílení videí a prezentací. Umožňuje využívat funkci Presentation to Go, která je určena k projekci fotografií a prezentací PowerPoint přímo z USB flash disku bez použití laptopu.
Univerzální a spolehlivý projektor vybavený mnoha inovativními technologiemi zprostředkuje neuvěřitelné vizuální zážitky, a tedy je ideální pro uspořádání působivých prezentací a spolehlivě přitáhne pozornost přítomných k projekční ploše.

Vysokou kvalitu obrazu zaručuje využití špičkových technologií, které zvyšují přesnost podání barev a ostrost obrazu. Projektor řady P7 promítá obraz s přirozenějšími a vyváženějšími odstíny a tím dosahuje skutečně realistických barevných tónů díky technologii Acer ColorBoost II+, která využívá optimalizované šestisegmentové barevné kolečko, výkonný obrazový procesor a zdokonalené tvary impulsů lampy ke zlepšenému podání barev. Technologie Acer eView Management zvyšuje barevný jas a automaticky ho přizpůsobuje zobrazovanému obsahu.

Videoprojektor P7500 je vybaven technologií DynamicBlack™, která výrazně zlepšuje kontrast obrazu pomocí dynamického nastavení clony. Tato technologie analyzuje obsah po jednotlivých políčkách, a tedy zajišťuje reprodukci s optimální úrovní černé a současně uchovává původní jas bílé. Výsledkem je obraz v živých barvách a kontrastní poměr až 40 000:1.

U projektorů se může postupně projevit blednutí barev a promítaný obraz získá žlutavý či nazelenalý odstín. Projektory Acer však využívají technologie ColorSafe II a DLP® a optické díly jsou vybaveny jedinečnou technologií Acer ke kompenzaci barev. Tato řešení zajišťují věrnost obrazu i při dlouhodobém používání a v podstatě zabraňují zkreslení barev.

Dva porty HDMI™ jsou určeny k připojení k nejmodernějším zdrojům digitálního signálu a spolu s podporou funkce True 24p, která zaručuje jedinečné visuální zážitky, reprodukují obraz ve výjimečné kvalitě ve vysokém rozlišení srovnatelné s kinem. Kromě běžných analogových a digitálních videokonektorů jsou projektory řady P7 vybaveny i rozhraním pro připojení displeje přes rozhraní USB. Stačí tedy projektor připojit k USB portu na osobním počítači a můžete okamžitě promítat. Progresívní technologie lampy se světelným tokem až 5500 ANSI lumenů zajišťuje jedinečný výkon i v prostředích osvětlených jasným světlem.

Navíc model P7500 nabízí plné nativní širokoúhlé rozlišení 1080p, a tedy dokáže zprostředkovat skutečný filmový zážitek z nejnovějšího filmu ve vysokém rozlišení ve stejné kvalitě jako kino, protože reprodukovaný obraz je srovnatelný s originální kopií a každý detail je podán s nejvyšší přesností.

U projektorů řady P7 je modul lampy nyní přístupný z boku na rozdíl od běžného provedení, do něhož se modul lampy zasouvá zespodu. Lampu je tedy možné pohodlně vyměnit, i když je projektor upevněn na stropě.

Projektory řady P7 jsou dále dodávány s kabelovým dálkovým ovladačem, který lze připojit k projektoru kabelem délky 20 m a umožňuje pohodlně přístroj ovládat na delší vzdálenosti i na velkých shromážděných. Kabelový dálkový ovladač však ocení přednášející i v běžných zasedacích místnostech.

Projektory P7 jsou vybaveny řešením Acer EcoProjection, které šetří životní prostředí, protože snižuje spotřebu v pohotovostním režimu až o 80 %. Funkce AutoEco projektoru automaticky aktivuje úsporný režim ECO, pokud v průběhu 5 minut nepřichází vstupní signál. Tím je dosaženo snížení spotřeby až o 20 %. Součástí sady programů Acer EcoProjection je Acer ePower Management pro volbu přizpůsobitelné úsporné konfigurace. Tím je rovněž dosaženo delší životnosti lampy i dlouhodobého spolehlivého provozu, jakož i snížení nákladů na výměnu.

Společnost Acer vybavila nabídku projektorů technologií Empowering – sadou nástrojů určenou k zajištění snadné ovladatelnosti, nastavení, přizpůsobení a využití. Tato sada obsahuje následující nástroje:

- Acer eView Management zvolí nastavení projektoru podle světelných podmínek a typu obsahu. Dále kompenzuje barvy stěny a dokáže přesně zobrazit barevné odstíny i při promítání na barevnou zeď.
- Acer eTimer Management zobrazuje v promítaném obrazu čas a tím usnadňuje dodržování časového rozvrhu prezentace.
- Acer eOpening Management zjednodušuje vytvoření přizpůsobitelného uvítacího obrazu.
- Acer ePower Management zajišťuje rychlou konfiguraci správy napájení, která přispívá k delší životnosti lampy a snížení spotřeby energie.

V případě videoprojektorů řady Acer P7 je poskytována pětiletá záruka na čip DLP a jednoletá záruka na lampu bez omezení provozních hodin.

Tiskové zprávy

Diskuse