LG Optimus Chic vstupuje na český a slovenský trh

15. 12. 2010 21:25    Rubrika: Tiskové zprávy

LG Optimus Chic vstupuje na český a slovenský trh

LG Optimus Chic vstupuje na český a slovenský trh

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým novátorem v mobilních komunikacích, uvádí na trh v České republice a na Slovensku další smartphone z rodiny Optimus, a to model Chic E720. Rozšiřuje tak své portfolio chytrých telefonů na platformě Android.

LG Optimus Chic doplňuje již prodávaný model LG Optimus One, což je nejrychleji prodávaný telefon značky LG – během 40 dnů se prodalo milion kusů. K dnešnímu dni byl celosvětově potvrzen již 2miliontý prodaný telefon.

Model Optimus Chic ja založen na stejně hardwarové platformě jako Optimus One. Design tohoto smartphonu je však více zaoblený a superhladký povrch je vyroben z odolného materiálu s vysokým leskem. Chic navíc disponuje fotoaparátem s vyšším rozlišením – a to 5 MPix. Technologicky je telefon na vysoké úrovni. Smartphone sází na dotykový displej o úhlopříčce 3,2“, rozlišení HVGA (320 \xD7 480 bodů). Využívá kapacitní technologii, podporuje technologie multitouch a DLNA.. Nechybí ani podpora rychlých dat HSDPA (až 7,2 Mb/s), samozřejmostí je Wi-Fi, Bluetooth nebo GPS. Telefon podporuje díky verzi Android 2.2 Froyo i USB tethering, jedním kliknutím z něj vytvoříte Wi-Fi hotspot pro sdílení 3G internetu dalším zařízením v okolí. Aplikace třetích stran je možné instalovat také na SD kartu (ta může mít až 32 GB).

Optimus Chic se skvěle hodí i jako náhrada za fotoaparát. Jeho 5 Mpx snímač je vybaven automatických zaostřováním a detekcí úsměvu, kvalita výsledných fotografií patří k nejlepším ve třídě 5 Mpx fotoaparátů. Jako operační systém byl vybrán moderní Android 2.2 Froyo, s tím že do budoucna LG uvažuje o možnosti upgradu na Android verze 2.3, který byl oznámen na začátku prosince letošního roku.

„LG Optimus Chic je telefon, který v sobě spojuje kvalitní technologické řešení a excelentní design. Tento chytrý telefon tak není určen jen pro mobilní odborníky, ale svým vzhledem zaujme zejména dámské osazenstvo. Ovládání telefonu je díky dotykům extrémně jednoduché a intuitivní. Zároveň je Chic příjemně kompaktní, svými rozměry nepřesahuje velikost obyčejných mobilních telefonů. Navíc i přes mimořádnou výbavu se nám podařilo udržet velmi příznivou cenu.“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ. LG Chic si můžete od dnešního dne zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu od 6 590 Kč vč. DPH (264 Eur).

Tiskové zprávy

Diskuse