Lenovo IdeaPad U260 - první 12,5palcový ultrapřenosný notebook

15. 12. 2010 08:48    Rubrika: Tiskové zprávy

12,5palcový IdeaPad U260 od Lenova. Luxus, kterého se můžete dotknout.

Lenovo IdeaPad U260 - první 12,5palcový ultrapřenosný notebook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo představuje první 12,5palcový ultrapřenosný notebook na světě, který svým uživatelům umožňuje poprvé využívat širokoúhlý formát 16:9 v tomto rozměru displeje. Tento přírůstek do řady IdeaPad U zdůrazňuje především luxus. Elegantní, minimalistický design zahrnuje kovový kryt z hořčíko-duralové slitiny, kůží potažené opěrky rukou a skleněný touchpad.
Inspirován siluetou klasické knihy, svázané v kůži, vyzařuje IdeaPad U260 eleganci s obrysem ve tvaru „U“. Speciálně navržený monolitický rám z hořčíko-duralové slitiny jej činí odolnějším a zároveň tenčím a lehčím. Vnější kryt s jednodílným designem bez jakéhokoli přerušení bylo možné vytvořit díky nejnovější technologii vstřikování plastů.
Jeho černou kůží potažené opěrky jsou měkké na dotek, poskytují uživatelům pohodlí i oporu a zároveň dávají notebooku stylový vzhled. Nerezový rámeček kolem klávesnice je pro kůží potažený exteriér dokonalým doplňkem. Hladký skleněný touchpad s matným leptáním poskytuje správný pocit pro multidotykové funkce, stejně jako pro zoomování při prohlížení fotografií a surfování na webu. U260 je k dispozici v hnědé „moka“ nebo oranžové barvě „clementine“.
„Naší filozofií je, aby byl design výrobků řady Idea jednoduchý, unikátní a zároveň poskytoval vysokou hodnotu. Přesně to přináší IdeaPad U260, díky výběru vysoce kvalitních materiálů, moderní ergonomii a designovému konceptu,“ říká Pavel Janich, Idea Business Manager ze společnosti Lenovo.
Notebook je ideální pro ty, kteří rádi cestují a také pro manažery, pro které je IdeaPad U260 tou pravou volbou. Váží méně než 1,4 kg a je tenký něco málo přes 18 mm. U260 je ergonomicky navržen s elegantními křivkami, proporcemi a s mechanikou pantu pro maximální pohodlí, díky níž může být snadno otevřen jednou rukou. Uživatelé mohou využít vysoký výkon, který je dán procesory až Intel Core i5 , dlouhou životnost baterie, až 320GB pevný disk nebo až 128 GB SSD úložiště, které poskytuje dostatek prostoru pro hudbu, fotografie i filmy. Díky až 4 GB operační paměti DDR3 mohou majitelé bez větších obtíží prohlížet více webových stránek a spouštět více aplikací zároveň.
K dalším funkcím U260 patří špičková prodyšná klávesnice s technologií Intel Advanced Cooling, která umožňuje počítač lépe chladit a zároveň je odolná proti polití. Čidla okolního světla pomáhají chránit oči uživatelů tím, že automaticky upravují jas displeje podle aktuálních světelných podmínek, Lenovo Active Protection System, který funguje jako „airbag“ pro pevný disk, chrání data uložená v notebooku v případě pádu nebo otřesu. Ti, kteří hledají zábavu a multimediální funkce, si na U260 vychutnají prostorový zvuk reproduktorů Dolby Advanced Audio, HDMI výstup pro streamování HD obsahu na HDTV a integrovanou web kameru pro Skype a videohovory. U260 přichází se systémem Microsoft Windows 7 Home Premium a certifikací Lenovo Enhanced Experience pro Windows 7, která poskytuje rychlé časy startu i vypnutí, bohaté multimediální funkce a nástroje pro snadnou údržbu systému.

Cena a dostupnost
Lenovo IdeaPad U260 bude k dispozici na českém trhu od konce prosince 2010 a jeho cena začne na 19 990 Kč s DPH.

Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse