Acer - výsledky prodejů monitorů v oblasti EMEA

16. 12. 2010 21:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Výsledky prodejů monitorů Acer v oblasti EMEA za 3. čtvrtletí 2010

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Po poklesu ve druhém čtvrtletí 2010 naznačují nejnovější údaje analytické firmy Context vzrůstající trend v prodeji LCD displejů ve 3. čtvrtletí 2010 na trhu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). Podle zveřejněné analýzy zaznamenal v tomto období prodej displejů mezičtvrtletní nárůst 13,4 %.

Za těchto podmínek si společnost Acer upevnila třetí místo v prodeji v oblasti EMEA s podílem na trhu 13,1% a překonala s 42,3% nárůstem (na základě porovnání třetího a druhého čtvrtletí 2010) výsledky celého trhu.

Společnost Acer se zařadila ve 3. čtvrtletí 2010 mezi první tři největší prodejce v 22 zemích a obsadila první místo v Německu, Rusku, Srbsku, Bulharsku, Jordánsku, Kazachstánu, Pákistánu a Tunisku. Dále jí patří druhé místo v Albánii, Keni a Libanonu a třetí místo v Itálii, Francii, Maďarsku, Polsku, Portugalsku, na Slovensku a Ukrajině, v Egyptě, Nigérii a SAE.

V Evropě potvrdila společnost Acer Německo nejen vedoucí postavení na trhu s 14,9% podílem, ale navíc vykázala výjimečný nárůst 147,1 % (jak vyplývá z porovnání druhého a třetího čtvrtletí 2010) a dále zvýšila svůj podíl na trhu o 7,5 procentního bodu (podle srovnání třetího a druhého čtvrtletí 2010). Pozoruhodné výsledky přicházejí rovněž z Ruska, kde společnost Acer zaujímá první místo s 26,5% podílem na trhu a ve třetím čtvrtletí vykázala 6,6% nárůst ve srovnání se stejným obdobím předcházejícího roku.

V Kazachstánu postoupila společnost Acer ve 3. čtvrtletí 2010 na první místo a zaznamenala mezičtvrtletní nárůst 68,2 %, který jí vynesl podíl na trhu 28,8 %. Také na bulharském trhu dosáhla společnost Acer pozoruhodného výsledku, když získala 21,5% tržní podíl.

V průběhu minulého čtvrtletí si společnost Acer rovněž vedla velmi dobře v Jordánsku – obsadila první místo a vykázala 41,1% podíl na trhu. Zaujímá také pevné postavení v Pákistánu s 35,8% tržním podílem a mezičtvrtletním nárůstem 276 %.

V Tunisku náleží společnosti Acer první místo s podílem na trhu 41 % a nárůstem o 4,5 procentního bodu ve srovnání s prvním čtvrtletím 2010. Udržuje si rovněž první příčku v Srbsku, kde zaznamenala meziroční nárůst 3,23 %. Patří jí podíl na trhu 23,9 % a dosáhla zvýšení o 7,3 procentního bodu ve srovnání s třetím čtvrtletím 2009.

Kromě toho, že společnost Acer obsadila nejvyšší tři místa v Albánii, Keni, Libanonu, Egyptě, Maďarsku, Nigérii, Polsku, Portugalsku, na Slovensku, v SAE a na Ukrajině, vykazuje v těchto zemích také pozitivní trend a postoupila o několik míst vzhůru ve srovnání se stejným čtvrtletím 2009.

Portfolio Acer obsahuje výrobky, které spojují optimálním způsobem ekologické vlastnosti, ultratenký design a inovativní technická řešení. Pozornost, jíž společnost Acer věnuje uživatelským potřebám a tržním trendům, jí pomohla udržet si třetí místo na trhu EMEA.

Tiskové zprávy

Diskuse