HP podepsalo servisní smlouvu se společností E.ON

16. 12. 2010 21:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Hewlett-Packard GmbH a E.ON IT GmbH, dodavatel IT a telekomunikačních služeb pro evropskou energetickou společnost E.ON AG, oznámily podepsání pětileté dohody o outsourcingu infrastrukturních technologií v hodnotě 1,4 miliardy dolarů.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

HP bude přímo spravovat služby datových center a vybavení 80 000 pracovišť zaměstnanců, a zároveň jako provozní integrátor úzce spolupracovat s dalšími klíčovými dodavateli informačních technologií, které E.ON využívá. V rámci této spolupráce přejde do HP v dubnu 2011 více než 1 100 zaměstnanců společnosti E.ON. Tato globální dohoda zahrnuje i Českou republiku a Slovensko.
E.ON se pro outsourcing své technologické infrastruktury rozhodl jako jeden z prvních velkých energetických koncernů v Evropě. HP pro něj zajistí provoz datového centra a technické vybavení pracovišť. Dohoda rovněž zajišťuje vytvoření flexibilnějšího technologického zázemí ve společnosti E.ON.
„Pro působení v konkurenčním globálním průmyslu vyžaduje E.ON konzistentní, inovativní a agilní IT služby,“ řekl Edgar Aschenbrenner, IT ředitel ve společnosti E.ON. „Společnost HP má obrovské zkušenosti s rozsáhlým outsourcingem IT a také globální působnost. Chceme od ní, aby využila svou vysokou odbornost a inovační kapacity, díky nimž může fungovat jako provozní integrátor podporující spolupráci s našimi ostatními klíčovými partnery.“
HP pomůže společnosti E.ON přejít mezi tzv. Instant-On Enterprise – na této úrovni se pohybují společnosti, které plně integrují technologie na všech úrovní podniku, aby mohly maximálně efektivně a okamžitě sloužit zákazníkům, zaměstnancům a partnerům ve všem, co potřebují. HP spolupracuje se společností E.ON IT na vybudování konzistentní, optimalizované a finančně výhodné IT infrastruktury, která pomůže snížit nezbytné investice do technologií.
„Energetické společnosti potřebují stabilní infrastrukturu, aby dokázaly klientům poskytovat vynikající úroveň služeb a zároveň byly schopny se v příštích letech rychle přizpůsobovat změnám předpisů i zdrojů energie,“ řekl Jan Zadák, senior viceprezident divize HP Enterprise Business pro region EMEA. „Zkušenosti HP s komplexním outsourcingem a řízením prostředí tvořených technologiemi od různých dodavatelů umožní společnosti E.ON pustit z hlavy IT a soustředit se výhradně na dosahování lepších obchodních výsledků a generování dalšího růstu.“
Obě společnosti navazují na osvědčenou předchozí spolupráci – HP již dodává společnosti E.ON technologické vybavení, služby podpory a řízené tiskové služby.

Tiskové zprávy

Diskuse