Fujitsu PRIMERGY CX122 nabízí škálování a Efficiency Assessment Service

20. 12. 2010 13:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Fujitsu zvyšuje všestrannost serverů PRIMERGY Cloud eXtension

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Serverový uzel PRIMERGY CX122 S1 nabízí všestranné škálování a služba Efficiency Assessment Service vylepšenou optimalizaci

Společnost Fujitsu uvádí na celosvětový trh řešení PRIMERGY CX122 S1, první přírůstek v portfoliu dvousoketových serverových uzlů pro platformu PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension Server, vhodný zejména pro cloud computing, vysoce výkonné výpočetní aplikace (HPC) a široce škálovatelné serverové farmy. Fujitsu rovněž začíná nabízet novou optimalizační službu PRIMERGY CX1000 Efficiency Assessment Service, která využívá simulační software k získání cenných kvalitativních informací; tato nová služba bude zpočátku k dispozici ve střední Evropě, na Blízkém východě, v Africe a Indii (EMEA+I).

Serverový uzel PRIMERGY CX122 S1 je konstruován pro maximální všestrannost, aby dokázal plnit náročné požadavky kladené na serverové uzly pro cloud, vyhovoval širokému spektru serverových profilů a umožňoval složitější scénáře pracovních úloh. Nabízí finanční úsporu, energetickou účinnost, výpočetní hustotu a úsporu místa díky architektuře Cool-Central™ inovativní serverové platformy PRIMERGY CX1000 s horizontálním škálováním, která ideálně poslouží zejména velkým společnostem a jejich cloudovým, hostingovým nebo HPC strategiím pro datová centra.

Společnost Fujitsu uvedením revoluční platformy PRIMERGY CX1000 v březnu 2010 otevřela zcela novou úroveň možností datových center. Tento cloudový server poskytuje bezprecedentní úroveň škálovatelnosti pro cloudová prostředí a definuje nové standardy ekonomiky datového centra optimalizací provozních nákladů souvisejících s napájením, chlazením a místem.

„Poskytovatelé spravovaného hostingu, infrastrukturních služeb, HPC nebo privátních cloudů se často potýkají s problémy vysoké spotřeby energie, chlazení a hustoty datového centra, proto potřebují ekonomicky výhodný, masivně škálovatelný hardware,“ říká Jens-Peter Seick, senior viceprezident systémů datových center ve společnosti Fujitsu Technology Solutions. „Od zákazníků, partnerů i z nezávislých testů po celém světě víme, že PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension Server tuto potřebu zcela naplňuje. Fujitsu bude i nadále posouvat hranice škálovatelnosti a všestrannosti serveru PRIMERGY CX122 S1, k čemuž nám i našim zákazníkům pomůže i služba PRIMERGY CX1000 Efficiency Assessment Service.“

Nová služba Fujitsu PRIMERGY CX1000 Efficiency Assessment Service vytváří pomocí vyspělého simulačního softwaru cenné kvalitativní informace, které pomáhají zákazníkům pochopit pozitivní dopad nasazení platformy PRIMERGY CX1000 v datovém centru. Pomohou jim s plánováním a výběrem nejvhodnějšího místa, napájení a chlazení, a urychlí celý proces nasazení kompletního IT řešení. Nová služba umožňuje zákazníkům před vlastní instalací nebo testováním hardwaru identifikovat přínos efektivnějšího proudění vzduchu a napájení i vylepšení z hlediska efektivity spotřeby energie v datovém centru. V současné době je nová služba k dispozici v regionu EMEA a v Indii, postupem času bude zpřístupněna také v dalších regionech po celém světě.

Server PRIMERGY CX122 S1 je u všech obchodních partnerů společnosti Fujitsu k dispozici již od konce listopadu. Přístroj rovněž nabízí – stejně jako všechny servery Fujitsu PRIMERGY – tříletou záruku s možností registrace doživotní záruky na webu www.zatorucim.cz. Jeho předchůdce, serverový uzel CX120 S1, zůstává nadále v portfoliu Fujitsu jako objednatelný produkt, jehož hlavní konstrukční důraz spočívá v maximální energetické účinnosti, což potvrdila řada ocenění.(1)

Maximalizace výpočetního výkonu na metr čtvereční
PRIMERGY CX1000 je od základu navržen tak, aby poskytoval co nejvyšší výpočetní výkon na metr čtvereční při nejnižší možné ceně. Proto v jedné skříni obsahuje hned 38 serverových uzlů a oproti standardnímu rackovému serveru poskytuje minimálně 20% úsporu nákladů na napájení a chlazení. PRIMERGY CX představuje novou třídu serverů v současné řadě x86 serverů Fujitsu PRIMERGY, kterou tvoří modely blade (BX), rack (RX) a tower (TX). Stává se základním kamenem celkové strategie společnosti Fujitsu pro infrastrukturní služby.

Architektura Cool-Central™ dává zapomenout na „horkou uličku“
U platformy PRIMERGY CX1000 přichází Fujitsu s novou architekturou Cool-Central™, která šetří místo, neboť nevyžaduje v datovém centru „horkou uličku“ – prostor za skříněmi serverů, kam proudí horký vzduch z běžících serverů. PRIMERGY CX1000 místo toho používá vnitřní komín, jímž horký vzduch proudí do horní části skříně standardních rozměrů. Díky tomu je možné umístit skříně PRIMERGY CX1000 zadními stranami k sobě, což samo o sobě znamená zhruba 40% úsporu místa. Architektura CX1000 S1 Cool-Central™ rovněž používá centrální, předem sestavenou kabeláž (napájení + LAN) pro všechny nainstalované servery a komponenty, volitelně konfigurovatelné přepínače i centrální monitorovací jednotku.

Tento revoluční přístup znamená také značné snížení uhlíkových emisí pro provozovatele datových center. Fujitsu Group zahájila zelenou ICT iniciativu Green Policy Innovation, jejímž cílem je pomoci zákazníkům dostát jejich ekologickým závazkům. Průlomové technologie typu PRIMERGY CX1000, které svou konstrukcí dramaticky snižují ekologickou zátěž, budou důležitou součástí plnění této mise. Úspěchy Fujitsu na tomto poli nedávno ocenili Gartner a WWF ve zprávě o celosvětových lídrech z pohledu snižování emisí uhlíku a ekologicky šetrného chování v průmyslu ICT.(2)

Návrat k základům
Konstrukční pojetí serveru PRIMERGY CX1000, které se dá označit za jakýsi návrat k základům, opouští představy o plné systémové redundanci a za provozu vyměnitelných součástech. V masivně škálovaných a plně virtualizovaných serverových prostředích se totiž služby v případě poruchy jednoduše přepnou na jiný server a vadný server se restartuje. Zjednodušená konstrukční koncepce platformy PRIMERGY CX1000 počítá s výměnou individuálních serverových uzlů v případě poruchy, přičemž vadné součástky se vymění až po odpojení daného uzlu. Přidávání a odebírání jednotlivých uzlů je díky sdílené infrastruktuře s centralizovaným napájením a chlazením hračkou.

Systém PRIMERGY CX1000 je rovněž vybaven novými procesory Intel Xeon řady 5600, které poskytují bezprecedentní úroveň výpočetního výkonu.

Tiskové zprávy

Diskuse