Microsoft představil nové verze antivirových řešení

21. 12. 2010 21:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Přináší lepší ochranu před neznámými kódy i širší integraci s ostatními aplikacemi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Microsoft představila nové verze svých bezpečnostních řešení Microsoft Security Essentials a Forefront Endpoint Protection 2010, které chrání domácí a firemní uživatele operačního systému Windows před viry, spyware a dalšími škodlivými útoky. Nové verze přináší lepší ochranu před známými i novými škodlivými kódy i širší integraci s ostatními aplikacemi ve Windows.
Jednou z novinek v antivirovém programu Microsoft Security Essentials, který mohou zdarma používat uživatelé z domácností a od října 2010 i malých firem s maximálně deseti počítači, je například rozšířené využití heuristické analýzy. Ta v praxi umožňuje rychleji identifikovat a lépe uživatele chránit i před dosud neznámými škodlivými kódy. Program rovněž obsahuje vylepšenou ochranu uživatelů Windows Vista a Windows 7 před útoky ze sítě a má nižší nároky na výkon.
„Program Microsoft Security Essentials dosáhl po svém uvedení na trh mezi uživateli velké obliby, protože představuje výkonný bezpečnostní doplněk systému Windows. Uživatelé si mohou novou verzi stáhnout buď ihned z našich stránek, nebo jí získat během následujících měsíců prostřednictvím služby Windows Update. Mohou však zůstat i u starší verze, která bude nadále podporována,“ řekl Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.
Microsoft představil také novou verzi bezpečnostního řešení Forefront Endpoint Protection 2010, které je zaměřeno na ochranu firemních počítačů, notebooků a serverů a nahrazuje starší řešení Forefront Client Security. Hlavní novinkou je integrace s nástrojem pro správu klientů System Center Configuration Manager 2007 R2 umožňující firemním uživatelům zjednodušit řadu souvisejících úkolů včetně nasazení a aktualizací serverů, klientů a zařízení. Kromě integrace s Configuration Managerem doznal samotný produkt také vylepšení především v oblasti heuristických analýz, vylepšení samotného antimalware enginu či aktivního řízení Windows firewallu.
„Propojení s řešením pro správu klientů umožňuje firemním zákazníkům nasazovat a spravovat bezpečnost koncových zařízení s využitím jejich stávající infrastruktury. Přinese jim to nižší celkové náklady na vlastnictví i lepší přehled a kontrolu nad celkovou úrovní zabezpečení,” řekl Michal Hroch, produktový manažer serverové divize společnosti Microsoft.
Microsoft Security Essentials je možné stáhnout na tomto odkazu:
http://www.microsoft.cz/bezpecnost
Zkušební verze Forefront Endpoint Protection 2010 je k dispozici ke stažení na:

Tiskové zprávy

Diskuse