Deutsche Telekom - inteligentní energetické sítě

23. 12. 2010 21:01    Rubrika: Tiskové zprávy

- Služby spojené se správou za pevnou měsíční cenu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Distributoři energií Stadwerke Duisburg AG a Stadwerke Duisburg Netzgesellschaft mbH (komunální služby) ve městě Duisburg se dohodli se společností Deutsche Telekom a její dceřinou společností T-Systems na zajištění služeb spojených se správou a odečtem informací o spotřebě. Systém v pilotním provozu přenáší data od 200 domácností k dalšímu zpracování a vyúčtování. Dva místní distributoři energie tak mohou nabízet variabilní tarify pro odběr elektrické energie spolu s dalšími službami, které jsou podporovány inteligentní energetickou sítí.

„Naši zákazníci budou mít možnost výběru z flexibilních tarifů již v průběhu příštího roku,“ vysvětluje Johannes G\xF6sling, ředitel obchodu ve společnosti Stadtwerke Duisburg AG. „Elektronické měřiče umožňují domácnostem sledovat průběh spotřeby elektrické energie a tak snižovat její spotřebu a zároveň šetřit peníze. Datové služby přenášejí jen základní informace a jsou důsledně zabezpečeny,“ říká G\xF6sling.

Chytré odečty a inteligentní energetické sítě, které nabízí společnost T-Systems, splňují náročné mezinárodní standardy v oblasti bezpečnosti, včetně standardu ISO 27001. Distributoři energií a provozovatelé měřičů v sektoru domácností platí fixní měsíční částky za poskytované služby. Skupina Deutsche Telekom investuje do potřebné infrastruktury včetně připojení nově postavených objektů.

Služby spojené s chytrými odečty a energetickými sítěmi zajišťuje
T-Systems i na českém trhu. Díky zkušenostem z mezinárodních, převážně evropských projektů je společnost T-Systems připravena implementovat systémy pro chytré odečty i v českém prostředí. Pomocí vlastních datových center, systémů pro

hromadné zpracování dat a zkušeného týmu odborníků lze projekty v energetice realizovat velmi flexibilně a podle potřeb zákazníků.

Tiskové zprávy

Diskuse