Symantec - nová technologie Vector Machine Learning

27. 12. 2010 19:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Symantec zjednodušuje detekci a ochranu nejcennějších firemních informací

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová technologie Vector Machine Learning použitá v Symantec Data Loss Prevention 11 reaguje na nárůst hrozeb ohrožujících duševní vlastnictví

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) představil Symantec Data Loss Prevention 11, který zjednoduší detekci a ochranu nejcennějších firemních informací – duševního vlastnictví. Součástí nového klíčového produktu společnosti Symantec bude i technologie Vector Machine Learning, první a jediná samovzdělávací technologie na trhu, která zjednoduší detekci obtížně vyhledatelného duševního vlastnictví. Symantec Data Loss Prevention 11 také zefektivní proces nápravy a vylepšení technologie Data Insight přinese vyšší účinnost i ochranu koncových bodů.

Více dat, více rizik
Počet nestrukturovaných dat za rok vzrostl o více než 60 % , a je tak stále těžší tato data spravovat a chránit. Nejcennější firemní informace – duševní vlastnictví – jsou často ztraceny ve velkém množství nestrukturovaných dokumentů, z nichž řada není ani důvěrného charakteru. Úložiště nestrukturovaných dat jsou obvykle méně bezpečné než jiné úložiště a jsou tím pádem více zranitelné v případě interních i externích hrozeb. Jak ukazují cílené útoky jako Hydraq a podobné ztráty citlivých dokumentů, duševní vlastnictví je více zranitelné než kdy dřív.

Snadná identifikace s technologií Vector Machine Learning
Společnosti potřebují definovat citlivé dokumenty ještě předtím, než mohou přistoupit k jejich ochraně. Pokud se podíváme do historie, DLP tradičně spoléhá na dvě kategorie detekčních technologií: snímání otisků dokumentů a definování citlivých informací. Snímání otisků dokumentů vyžaduje shromáždění všech dokumentů, které musí být chráněné, a přiřazení unikátních otisků ke každému dokumentu. Alternativou je vytvoření seznamu obvyklých výrazů a klíčových slov, které umožní identifikaci citlivých dokumentů. Snímání otisků dokumentů může být náročné pro společnosti, které nemají centralizovaná data, a definování citlivých informací může být časově náročné a navíc méně přesné než snímání otisků prstů.

Vector Machine Learning je inovativní technologie společnosti Symantec, která překonává všechny současné detekční technologie. Vector Machine Learning ze vzorového dokumentu rozpozná specifické vlastnosti dokumentu a identifikuje jemné rozdíly mezi důvěrnými a nedůvěrnými údaji. Tím se odstraní nutnost vytvářet pravidla pro určování klíčových slov nebo vytvářet otisky pro nové dokumenty. Vector Machine Learning ze vzorků dokumentů vytvoří potřebná pravidla. Systém se sám učí, takže se přesnost zvyšuje s dalším pozitivním a negativním vyhodnocováním vzorků.

Snazší oprava dat s vylepšením Data Insight
Symantec Data Loss Prevention 11 bude obsahovat i vylepšený Symantec Data Insight, což zrychlí proces nápravy identifikováním nejrizikovějších míst a systém zároveň automaticky upozorní vlastníky dat. Nová funkce hodnocení rizika bude upřednostňovat složky pro nápravu podle množství a citlivosti dat, která obsahují. Funkce Data Owner Remediation zvýší povědomí o stavu bezpečnosti dat a ochraně prostřednictvím automatického zasílání e-mailových upozornění na vlastníky dat v případě ohrožení na sdílených úložištích, čímž se zvyšuje účinnost ochrany firemních dat.

Přidaná ochrana koncových bodů
Symantec Data Loss Prevention 11 přinese řadu dalších vylepšení pro koncové body, včetně větší flexibility a možnosti bezpečně využívat široké škály aplikací a zařízení pro ukládání dat ve firemním prostředí. Řízení přístupu aplikací k souborům zajistí, že uživatelské aplikace jako je iTunes, Skype a WebEx mohou zaměstnanci používat, aniž by ohrozili citlivá data. Funkce pro kontrolu důvěryhodnosti zařízení umožní používat širokou škálu zařízení pro ukládání dat a současně zajistí, že citlivá data mohou být kopírována pouze na schválená zařízení, jako jsou zařízení vydaná a sledovaná společností. Nová funkce Endpoint FlexResponse usnadní rozšíření ochrany dat v koncových bodech integrací dalších řešení Symantec a řešení třetích stran, jako je šifrování a podniková správa práv (ERM).

Citace
„Continental Airlines zajímají v produktu Symantec Data Loss Prevention 11 především funkce hodnocení rizika a funkce Data Owner Remediation, jelikož očekáváme, že tím dojde ke zkrácení doby potřebné k nalezení a zabezpečení našich důvěrných dat. Zjistili jsme, že zapojení uživatelů do ochrany citlivých údaje je klíčem k úspěchu, a toto řešení nám pomůže dosáhnout potřebného výsledku,“ říká Cynthia Soares, Senior Manager, Information Security, Continental Airlines. „Schopnost automaticky sledovat stav a zdraví úložiště našich citlivých informací budou překládat do značné nákladové výhody.“

„Technologie Vector Machine Learning společnosti Symantec bude sama předvídat nově vytvořená citlivá data, jelikož stroj se sám bude učit. Výrazně se tím zvýší schopnost organizací chránit nestrukturovaná data,“ říká Jon Oltsik, principal analyst, Enterprise Strategy Group. „Společnostem umožní snadněji definovat, detekovat a hlavně chránit jejich duševní vlastnictví.“

„Symantec Data Loss Prevention 11 pomůže profesionálům v oblasti zabezpečení dat efektivněji a účiněji chránit nejcitlivější firemní informace,“ říká Aaron Aubrecht, senior director, product management, Symantec Corporation. „Podle našich zákazníků jsou přesnější detekce duševního vlastnictví a stanovení priorit činností podle rizik základními prvky účinného programu ochrany informací. Naše technologie Vector Machine Learning a vylepšení Data Insight tyto potřeby řeší.“

Dostupnost
Symantec Data Loss Prevention 11 bude dostupný v první polovině roku 2011.

Zdroje informací
• Prezentace na SlideShare
• White Paper: Machine Learning Sets New Standard for Data Loss Prevention: Describe, Fingerprint, Learn
• Blog: Defending Against Threats to Intellectual Property
• Box Shot: Symantec Data Loss Prevention 11
• Infografika: Why is Data Loss Prevention a Top Security Initiative?

Buďte se Symantecem ve spojení:
• Sledujte společnost Symantec na Twitteru
• Staňte se fanoušky společnosti Symantec na Facebooku
• Navtšivte Symantec Connect Business Community

Symantec Data Loss Prevention
Symantec Data Loss Prevention poskytuje osvědčené řešení k průzkumu, monitorování, ochraně a správě citlivých dat, ať již jsou uložené nebo spravované kdekoli. To umožňuje výrazně snížit riziko narušení dat, dodržovat předpisy a chránit soukromí zákazníků, hodnotu značky a duševní vlastnictví.

Tiskové zprávy

Diskuse