Skype přináší videohovory do telefonů iPhone

30. 12. 2010 18:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Skype přináší videohovory do telefonů iPhone.

Sdílejte okamžiky, které dosud patřily do oblasti 3G a WiFi

Společnost Skype dnes ohlásila novou verzi své aplikace pro iPhone, která umožňuje videohovory pomocí sítí 3G a WiFi milionům uživatelů mobilních telefonů po celém světě.

Aplikace je od dnešního dne k dispozici ke stažení na Apple App Store. Nový program Skype pro iPhone umožňuje majitelům zařízení iPhone, IPAD a iPod poprvé volat nebo přijímat zdarma* videohovory Skype. Uživatelé se nyní mohou vidět a současně mluvit se svou rodinou, přáteli a kolegy na celém světě. Díky 25 milionům uživatelů přihlášených v daném okamžiku současně do sítě Skype** umožňuje nový Skype pro iPhone sdílet společné okamžiky snáze, než kdykoli dříve, a to bez ohledu na to, kde se nacházíte.

Videohovory výrazně zlepšují uživatelský zážitek s aplikací Skype pro iPhone, která je podle Apple jednou z pěti největších aplikací pro iPhone poskytovaných zdarma v roce 2010. Nyní mohou uživatelé zdarma volat a přijímat volání ze Skype do Skype, a to za velmi nízké ceny na mobilní telefony a pevné linky po celém světě a sdílet více společných okamžiků pomocí videa na Skype pro iPhone.

"Naši uživatelé se na svých mobilních telefonech dočkali videohovorů, což představuje přibližně 40 procent všech minut ze Skype do Skype za prvních šest měsíců roku 2010," řekl generální obchodní manažer pro spotřebitelskou oblast společnosti Skype Neil Stevens. "Poskytnutím videa běžným uživatelům do jejich domovů nebo do práce prostřednictvím počítačů, na cesty pomocí mobilů nebo do jejich obývacích pokojů prostřednictvím TV jsme umožnili milionům lidí sdílet společné chvíle pomocí videa pomocí Skype bez ohledu na to, kde se nacházejí."

Videohovory mění zážitek z komunikace. Volání tak již není pouhým přenosem informací, ale umožňuje sdílet jakékoliv události na jakémkoli místě. Voják jako otec může pozorovat narození svého dítěte během svého nasazení v zahraničí, zamilovaní mohou komunikovat prostřednictvím znakového jazyka, kolegové ve firmě mohou spolupracovat po celém světě - možnosti jsou nekonečné.

Uživatelé mohou uskutečnit své videohovory pomocí Skype se svým iPhonem jak v datovém připojení* do sítě 3G, tak přes WiFi. Nová aplikace Skype pro iPhone je kompatibilní s iPhone 4, iPhone 3GS a iPod Touch 4. generace s i0S 4.0 nebo vyšším. Schopnost přijímat video je k dispozici na iPod Touch 3.
generace a na IPADu. Volání mezi zařízeními lze uskutečnit pomocí nové aplikace Skype pro iPhone a stolními počítači včetně Skype pro Windows 4.2 a vyšším, Skype pro Mac 2.8 a vyšším, Skype pro Linux a videotelefonem ASUS.