T-Systems získala významnou zakázku od skupiny E.ON

30. 12. 2010 18:23    Rubrika: Tiskové zprávy

- 220 zaměstnanců společnosti E.ON bude převedeno do T-Systems

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Po několikaměsíčním výběrovém řízení zvolila společnost E.ON jako svého poskytovatele pro ICT outsourcing společnost T-Systems. Společnost T-Systems, která tvoří nedílnou součást skupiny Deutsche Telekom, bude pro skupinu E.ON zajišťovat hlasovou a datovou komunikaci. Hodnota zakázky převyšuje jednu miliardu euro a byla uzavřena na pět let s možností prodloužení až na sedm let.

Služby bude společnost T-Systems poskytovat i pro českou část skupiny E.ON s využitím vlastní infrastruktury a týmů zkušených odborníků.

„Tato zakázka patří mezi největší v naší historii a je důležitým krokem pro náš vstup do odvětví energetiky,“ řekl Reinhard Clemens, člen představenstva společnosti Deutsche Telekom a generální ředitel T-Systems. „Naším cílem je stát se nejlepším partnerem pro odvětví energetiky a tento kontrakt nás k tomuto cíli přiblížil.“

Kontrakt se společností E.ON se vztahuje na deset evropských zemí: Německo, Anglii, Maďarsko, Českou republiku, Rumunsko, Slovensko, Švédsko, Bulharsko, Itálii a Holandsko. Kromě provozu a správy pevných a mobilních sítí zahrnuje zakázka také služby spojené s infrastrukturou, audio, web a video konferencemi, platformou pro spolupráci a provoz celé datové sítě.

Součástí outsourcingové smlouvy je také přechod 220 zaměstnanců společnosti E.ON ve všech zemích do společnosti T-Systems. „Noví zaměstnanci jsou pro nás velmi důležití pro zajištění plynulého přechodu a péče o technologie a služby. Ovládají také interní procesy a potřeby skupiny E.ON. Významné zakázky, které jsme dosud realizovali, ukazují, že zaměstnanci převedení v rámci outsourcingu se velmi rychle integrují a využívají příležitosti ke svému profesionálnímu rozvoji, které jim jako významná ICT společnost nabízíme,“ dodal Clemens.

Tiskové zprávy

Diskuse