Canon posílil svoji pozici na českém trhu

4. 1. 2011 18:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon posílil svoji pozici na českém trhu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, ve druhé polovině roku 2010 výrazně posílil svoji pozici na českém trhu v oblasti spotřební techniky.

Česká pobočka společnosti Canon využila oživení trhu a divize CIG (Consumer Imaging Group – Foto-video, spotřební elektronika a malá kancelářská technika) dosáhla v září a říjnu vynikajících výsledků a posílení pozice na trhu ve všech produktových skupinách. Canon se během září a října stal jedničkou na trhu v oblasti digitálních kompaktů a potvrdil své jedinečné postavení mezi výrobci fotoaparátů. Canon CZ získal vyjimečné postavení i v rámci celé Evropy. U téměř všech produktových skupin totiž zaznamenal rychlejší růst, než je celoevropský průměr.

„Během Vánoc tradičně dochází k prudkému nárůstu prodeje a dobré výsledky v tomto období pro nás nejsou překvapením. O to víc mě ale těší, že se nám podařilo nastartovat prodeje již během září a října a dosáhnout skvělých čísel. Závěr roku výsledky ještě vylepší a tento vývoj jen potvrzuje naši snahu být jedničkou na trhu ve všech segmentech,“ říká Ladislav Paleček, Managing Director, Canon CZ a SK.

Canon CZ v říjnu dosáhl v oblasti digitálních kompaktů tržního podílu 23,9 % a stal se tak jasnou jedničkou na trhu. Na českém trhu digitálních zrcadlovek je Canon CZ dominantním hráčem a říjnových 60,4 % tento fakt jen potvrzuje. Pozitivní trend se promítl i v segmentu digitálních kamer (tržní podíl 17 %) a HD kamer (tržní podíl 17 %).

Canon CZ si v září a říjnu držel tradičně vysoký podíl (37 %) na poli inkoustových multifunkcí a růst zaznamenal i v oblasti laserových tiskáren. Canon CZ posiloval i v oblasti laserových multifunkcí a u barevných multifunkcí rostl na 20% podíl na trhu a u černobílých na 25% podíl.

Tiskové zprávy

Diskuse