Microsoft LifeCam Studio - nová webkamera s Full HD

4. 1. 2011 11:26    Rubrika: Tiskové zprávy

První Full HD webkamera Microsoftu je LifeCam Studio

Microsoft LifeCam Studio - nová webkamera s Full HD

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Microsoft představil svou novou webkameru LifeCam Studio s Full HD rozlišením,
360° rozsahem a možností připevnění na klasický stativ

Společnost Microsoft představila novou webkameru LifeCam Studio, která jako první z řady LifeCam nabízí plnohodnotný Full HD senzor1. Ten je schopen zaznamenat video ve vysokém rozlišení 1080p (1920x1080) s filmovým poměrem stran 16:9. LifeCam Studio je tak ideálním doplňkem ke Skype nebo Windows Live Messenger 2011. Další generace komunikačního softwaru od Microsoftu nabízí jako hlavní novinku podporu videotelefonie ve vysokém rozlišení.

„Společně s novým Windows Live Messengerem mohou uživatelé oživit své konverzace s přáteli o výměnu fotografií, hraní her nebo videohovory ve vysokém rozlišení,“ říká David Klepetko, manažer divize Entertainment & Devices společnosti Microsoft a dodává: „A právě LifeCam Studio umožňuje naplno využít hlavní přednosti nového Messengeru, kterým je podpora HD rozlišení.“

Prvotřídní zpracování a technologie
Zpracování nové webkamery od Microsoftu je inspirované industriálním designem i profesionální filmařskou technikou, na které má každá část svůj jedinečný význam. Vedle pevného těla z leštěného hliníku nabídne LifeCam Studio například otočnou hlavu v rozsahu 360 stupňů nebo možnost přišroubovat tělo webkamery na stativ namísto fotoaparátu nebo videokamery. Uživatelé si tak mohou natočit vlastní film ve vysokém HD rozlišení s minimálními vstupními náklady.

LifeCam Studio také disponuje funkcí Auto Focus, která zaručuje stále ostrý obraz bez ohledu na vzdálenost lidí nebo předmětů2. Věrný obraz s přirozeným podáním barev zajišťují:

• Technologie TrueColor neustále vyhodnocuje světelné podmínky v místnosti a upravuje video tak, aby nebyl celkový obraz a především obličej uživatele pod- nebo naopak přeexponován,
• ClearFrame je pokročilá technologie odstraňující šum z videa při nízkém osvětlení.

Cena a dostupnost
Webkamera LifeCam Studio bude v České republice k dispozici začátkem února tohoto roku za odhadovanou maloobchodní cenu 2 490 Kč. Na produkt se vztahuje tříletá celosvětová záruka.

Více informací o všech produktech Microsoft Hardware naleznete na www.microsoft.com/cze/hardware.

Specifikace
• Full HD senzor s nativním rozlišením 1920x1080 (1080p), poměrem stran 16:9 a 30 fps (obrázků za vteřinu)
• Všesměrový mikrofon s pokročilou redukcí šumu
• Flexibilní základna umožňující umístění webkamery na hranu LCD displeje, víka notebooku nebo na rovnou plochu stolu včetně možnosti přišroubovat webkameru na standardní stativ fotoaparátu
• Funkce Auto Focus poskytuje stále ostrý obraz již od 10 cm od čočky webkamery
• LifeCam Studio snímá obraz v 360° rozmezí bez nutnosti ji přemisťovat díky otočné konstrukci
• TrueColor technologie vylepšuje barevnou kvalitu obrazu při zhoršených světelných podmínkách
• ClearFrame technologie odstraňuje z videa nadbytečný šum vznikající při nízkém osvětlení
• Podpora Windows Live Messenger, Skype nebo Windows Live Movie Maker s možností nahrání videa přímo na YouTube

1 Populární a zdarma dostupné aplikace pro videohovory podporují maximální rozlišení 720p a nižší, nikoli 1080p. Nahrávání ve vysokém rozlišení 1080p vyžaduje placený software (není zahrnuto v balení), 3 GHz procesor Intel Quad Core (případně podobně výkonný od jiných výrobců) a 4 GB paměti RAM. Doporučuje se monitor s nativním HD rozlišením.
2 Od vzdálenosti 10 cm dále.

Tiskové zprávy

Diskuse