Kingston - směry vývoje USB 3.0 produktů

5. 1. 2011 20:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital oznamuje směry vývoje produktů pro rozhraní USB 3.0 pro rok 2011

Kingston - směry vývoje USB 3.0 produktů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Budou uváděny flash disky s rozhraním USB 3.0 určené pro nadšence, profesionální uživatele i spotřebitele
• Řada produktů bude zahrnovat vysoce výkonná řešení, ale i menší a levnější disky, aby se uspokojily potřeby všech spotřebitelů

International CES 2011, Las Vegas, NV -- 5. ledna 2011 -- Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, v roce 2011 podstatně posílí podporu pro rozhraní USB 3.0 a své konkrétní plánované kroky představí na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES 2011. Vzhledem k tomu, že se této nové technologii postupně bude dostávat stále širšího přijetí, společnost Kingston® vyvine komplexní řadu řešení flash disků pro rozhraní USB 3.0, jež budou plnit potřeby uživatelů na všech úrovních.

„Již jsme zaznamenali úspěšné přijetí našich disků DataTraveler® Ultimate 3.0 a HyperX® MAX 3.0 External mezi těmi, kdo drží krok s novinkami a požadují vyšší rychlosti přenosu dat ve velmi malém přenosném provedení,“ řekl Marcin Gaczor, tiskový mluvčí společnosti Kingston pro Českou republiku. „Jelikož se technologie USB 3.0 rozvíjí a stále více platforem a počítačů bude standard USB 3.0 podporovat, jsme si vědomi potřeby vyvinout různá řešení, která osloví různé cílové skupiny na trhu a pomohou přijetí těchto nových disků.“

Pro nadšence a uživatele náročné na výkon Kingston představí svůj dosud nejrychlejší flash disk s USB 3.0. Model DataTraveler HyperX 3.0 bude sloužit jako vlajková loď a bude součástí produktové řady HyperXperience™ – rodiny vysoce výkonných produktů Kingston typu flash, do níž budou patřit SSD a USB disky i paměťové karty, jež tak obohatí oblíbenou řadu paměťových modulů HyperX určených pro počítačové nadšence.

V září 2010 společnost Kingston představila model DataTraveler Ultimate 3.0 jako svůj první flash disk pro rozhraní USB 3.0, jenž navíc pro dosažení vysoké rychlosti přenosu dat používá čip pro přemostění rozhraní SATA. Jelikož jsou nyní již k dispozici jednočipové ovladače, Kingston uvede druhou generaci disků DataTraveler Ultimate 3.0, jež se budou dodávat v provedení s kapacitou 16, 32 a 64 GB. Jednočipové ovladače umožňují dosáhnout lepší kompatibility se standardem USB 3.0 a vyšší rychlosti. Přínosem pro uživatele tak bude vyšší výkon i nižší cena disků nové generace.

Vzhledem k tomu, že během tohoto roku se bude dodávat stále více počítačů vybavených rozhraním USB 3.0 – zvláště koncem druhého a počátkem třetího čtvrtletí – společnost Kingston rovněž uvede flash disky v základní cenové kategorii, které bude možné u těchto systémů využít. Budou určeny především pro spotřebitele s nižšími nároky na kapacitu, kteří upřednostní nižší cenu, a cílem jejich uvedení je pomoci dosáhnout širokého přijetí tohoto nového standardu.

Další podrobné informace můžete získat na webových stránkách společnosti Kingston na adrese www.kingston.com/europe.

Tiskové zprávy

Diskuse