Samsung HMX-Q10 - Full HD videokamera

6. 1. 2011 21:34    Rubrika: Tiskové zprávy

HMX-Q10 ve Full HD kvalitě

Samsung  HMX-Q10 - Full HD videokamera

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Inovace společnosti Samsung přináší jednoduché a intuitivní ovládání pro snadné nahrávání.

Přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, Samsung Electronics Co., Ltd., dnes oznámila, že na trh uvádí nejnovější model svého portfolia videokamer HMX-Q10. Videokamera HMX-Q10 byla navržena s cílem propagovat technologii videokamer Samsung s Full HD rozlišením a snímačem BSI CMOS a umožnit co nejsnazší nahrávání filmů s pozoruhodnou kvalitou obrazu díky převratné technologii a chytrým vlastnostem, jako je například inovativní funkce Switch Grip. Model HMX-Q10 je zcela novým přírůstkem v sortimentu společnosti Samsung pro rok 2011 a díky inovativnímu designu umožňuje nahrávat video tak jednoduše, že si každý může pořídit skvělý záznam již při prvním použití kamery.

Společnost Samsung vyvinula model HMX-Q10 s cílem vyrobit kompaktní, praktickou a snadno použitelnou videokameru s nahráváním ve Full HD rozlišení, která v sobě snoubí ta nejlepší inovativní řešení společnosti Samsung s neuvěřitelně jednoduchými funkcemi, a to vše za přijatelnou cenu. Kamera disponuje jako první na světě funkcí Switch Grip s jednoduchým ovládáním Easy Operation prostřednictvím LCD displeje. Funkce Switch Grip spočívá v tom, že ať už držíte videokameru jakkoli, gravimagnetický senzor uvnitř modelu HMX-Q10 rozpozná úhel a natočí LCD displej tak, abyste nahrávku snadno viděli a ovládali z jakéhokoli úhlu. Díky Easy Operation mají uživatelé snadno pod kontrolou jednotlivé funkce, videokameru mohou jednoduše zapnout a vypnout a ovládat přehrávání pomocí LCD displeje, takže ovládání přístroje je intuitivní a bezproblémové a prohlížení záznamu je stejně jednoduché jako jeho nahrávání. Útlé tělo přístroje z odolného materiálu činí z HMX-Q10 kompaktní a lehký model, který můžete vzít s sebou kamkoli a výrobek je tak flexibilní, že ho lze také použít jako 4,9Mpix fotoaparát.

HMX-Q10 udává tón v řadě videokamer Samsung pro rok 2011 a zdvihá laťku cenově dostupných a snadno ovladatelných videokamer postavených na nejmodernějších technologiích. Tato videokamera je výsledkem mnoha let odborných zkušeností společnosti Samsung v oboru digitálního zpracování obrazu a odráží poznatky podrobného průzkumu názorů zákazníků, ze kterého vyplynulo, že jednoduchost a cenová dostupnost jsou klíčové priority stále vyššího počtu uživatelů videokamer.

Hyunho Chung, výkonný viceprezident a ředitel divize Digital Imaging Business společnosti Samsung Electronics, k tomu uvedl: „Představení modelu HMX-Q10 je pro nás velmi důležité, protože je nejlepším dokladem neutuchajícího inovativního úsilí společnosti Samsung, jehož výsledkem jsou velmi efektní funkce a design, které nabízejí všem našim zákazníkům ty nejlepší zážitky s videokamerou. Jako první na světě jsme například vyvinuli Switch Grip, takže se HMX-Q10 přizpůsobí životnímu stylu a podmínkám zákazníka a nikoli naopak. Kromě toho díky ovládání Easy Operation prostřednictvím LCD displeje a uživatelskému rozhraní Smart Access je nahrávání videa naprosto bezproblémové, takže můžete ihned pořizovat skvělé záznamy již od prvního okamžiku, kdy kameru vezmete do ruky, bez nutnosti studovat návod k obsluze.“

Unikátní funkce Switch Grip (při uchopení jakoukoli rukou)
Jakožto čerstvá novinka v portfoliu videokamer Samsung je model HMX-Q10 vytvořen na základě potřeb zákazníků, kteří chtějí pořizovat svá videa bez problémů a komplikací. Společnost Samsung jako první na světě přišla s funkcí Switch Grip, která zajišťuje, že se při nahrávání LCD displej natočí podle toho, jakým způsobem videokameru držíte – ať už jste leváci nebo praváci, nahráváte v obtížných podmínkách nebo kombinujete natáčení videa s jinou činností, máte svůj videozáznam vždy pod perfektní kontrolou. Tělo videokamery HMX-Q10 je útlejší a ještě kompaktnější, takže si ji snadno můžete vzít kamkoli s sebou.

Intuitivní ovládání Easy Operation pro snadnější používání
HMX-Q10 disponuje zcela novým ovládáním Easy Operation a uživatelským rozhraním Smart Access, které zjednodušují používání videokamery. Tyto funkce nabízejí nejlepší a nejpraktičtější operační systém na trhu, protože eliminují potřebu mnoha samostatných tlačítek a kláves k dosažení nejlepších výsledků. Ovládání Easy Operation prostřednictvím 2,7palcového širokoúhlého LCD displeje umožňuje uživateli přístup k různým funkcím včetně pauzy, takže máte čas video zastavit a najít co nejlepší úhel nahrávání, máte možnost videokameru zapnout a vypnout, či přepnout do režimu přehrávání, takže si můžete okamžitě nahrávku zkontrolovat. Intuitivní uživatelské rozhraní Smart Access umožňuje uživatelům jednoduše ovládat pokročilé funkce videokamery a jednotlivé kroky.

Nejlepší z vysoce kvalitních videí
Model HMX-Q10 společnosti Samsung je sestaven z kvalitních komponent a funkcí, které zákazníkům pomáhají bez většího úsilí a bez ohledu na situaci zachytit skvělá, ostrá videa v úžasné kvalitě. Videokamera HMX-Q10 nahrává v plném HD rozlišení 1920x1080/60i a je vybavena systémem OIS Duo, který ještě lépe vyrovnává jemné pohyby ruky a vždy pořídí stabilní, ostré videozáznamy – dokonce i při chůzi nebo pohybu. Dalším vybavením HMX-Q10 je pětimegapixelový snímač BSI CMOS, který nahrává s dvojnásobnou citlivostí než obvyklé snímače CMOS, významně snižuje hluk a zkreslení a zároveň zvyšuje kvalitu nahrávky za zhoršených světelných podmínek, takže můžete pořídit vysoce kvalitní video v každé situaci.
HMX-Q10 také disponuje vylepšenou verzí technologií rozpoznávání scén Smart Auto společnosti Samsung, která zanalyzuje klíčové prvky kompozice záznamu, jako je např. jas, pohyb, barva a filmovaný objekt a poté vybere nejvhodnější nastavení k dosažení co nejlepšího výsledku. U modelu HMX-Q10 přibyla technologie společnosti Samsung Record Pause, aby mohl uživatel při filmování dělat krátké pauzy, aniž by musel začít nahrávat do nového souboru a poté finální soubory spojovat, čímž se usnadní následná úprava záznamu. Model HMX-Q10 se tedy skvěle hodí k natáčení sportovních akcí nebo oslav. Kromě skvělých video funkcí dokáže model HMX-Q10 pořizovat také fotografie v rozlišení 4,9Mpix, takže máte možnost zachytit úžasné snímky bez nutnosti nosit s sebou fotoaparát. S intuitivním LCD dotykovým displejem vybaveným novým uživatelským rozhraním Smart Access mohou uživatelé svá videa snadno a s chutí nahrávat a prohlížet.

Pokud uživatelé chtějí, mohou si nastavit manuálnější ovládání. S jednoduchým nastavením manuálního režimu kamery HMX-Q10 mají uživatelé prostřednictvím intuitivního rozhraní také přístup k celé škále snadno použitelných manuálních funkcí (vyvážení bílé, hodnoty expozice, osvětlení pozadí, samospoušť a funkce C.Nite), takže si mohou nastavení přizpůsobit svým potřebám nahrávání. Nová funkce Art Film umožňuje nahrávat video kreativnějším způsobem se speciálními efekty, jako např. intervalové snímání a černobílý film, takže je pořizování videa zábavné a přitom jednoduché.

Produktové specifikace
SH100
Paměť:
SDHC/SD karta
1/4.1"(effec.1/5.8")
5Mpix (2.07Mpix efektivní)
Stabilizace obrazu: OIS Duo
Objektiv: SAMSUNG objektiv f = f4.7-23.5mm (f26∼130m 35mm film)
Schneider-Kreuznach Varioplan-HD F1.8 10x optický zoom objektiv s OIS
2.75mm ~ 27.5mm ohnisková vzdálenost
Rozměry: 43.7 x 53.3 x 119.4 mm
Displej: 2.7” dotykový LCD
2D S-pohybové grafické uživatelské rozhraní
Nahrávání videa: HD rozlišení:
1920 x 1080 60i
1280 x720 60p
SD rozlišení:
720 x 480 60i
Baterie: BP125A (1250mAh)
110min (1h50m)
Čas nahrávání: SD
SF: 4h10m
F: 5h
N: 6h30m
HD
SF: 17h30m
F: 23h10m
N: 34h
Stále zachytitelné rozlišení: 4.9Mpix (2Mpix)
Speciální funkce: • 5MP BSI CMOS senzor
• 2.7” dotykový LCD panel
• Flip Shooting (Switch Grip Control)
• Střídavé/obouruční uchopení
• Rozeznání tváře
• Chytrá pauza v nahrávání
• Ultra Compact a Full HD nahrávání
• Zabudovaný USB/PC S/W
• Automatické zaostření
• Rozeznání tváře (až šesti osob)
• Smart Auto
• HD Time Lapse recording
• Intelli-Studio 2.0
• Držák stativu
Rozhraní: USB rozhraní (včetně USB nabíjení)
Composite interface (pouze výstup)
HDMI rozhraní
Dostupnost: Únor 2011

Tiskové zprávy

Diskuse