Samsung WB700 - fotoaparát pro náročnější fotografy

6. 1. 2011 21:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung ostří do budoucnosti s novým fotoaparátem WB700

Samsung WB700 - fotoaparát pro náročnější fotografy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ultratenký fotoaparát s 24násobným zoomem je vybavený funkcemi pro náročnější fotografy

Přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, Samsung Electronics Co., Ltd., dnes oznámila, že na trh uvádí nový model WB700, ultratenký fotoaparát s impozantním 24násobným zoomem, který poskytuje špičkovou kvalitu obrazu bez ohledu na vzdálenost fotografovaného objektu.

Fotoaparát je vybaven 24mm ultraširokoúhlým objektivem Schneider KREUZNACH k dokonalému zachycení širokoúhlých záběrů a také vynikajícím 24násobným zoomem, který je tvořen 18násobným optickým zoomem a 1,3násobným Smart Zoomem. Díky 16megapixelovému snímači CCD poskytuje WB700 ostré snímky s neuvěřitelnými detaily. Flexibilita objektivu WB700 umožňuje zachycení otevřené krajiny ve stejném 16megapixelovém detailu stejne jako např. bublající potok v dálce.

Hyunho Chung, výkonný viceprezident a ředitel divize Digital Imaging Business společnosti Samsung Electronics, k tomu dodává: „Rozhodli jsme se v modelu WB700 zkombinovat všechny naše inovace pro pokročilé i začínající fotografy, a poskytnout rozumný kompromis mezi profesionální kvalitou snímků a snadnou použitelností přístroje. Vedle vynikajícího 24mm objektivu, 16megapixelového obrazového snímače, optické stabilizace obrazu a superzoomu Schneider KREUZNACH obsahuje WB700 další funkce, které dodávají zážitku z fotografování nádech překvapení a potěšení, např. naše nové inteligentní filtry, efekt chytrého objektivu a odstraňování hluku při používání zoomu.“

Vysoká kvalita a zábava při fotografování
WB700 jako nástupce úspěšných modelů WB600 a WB650 také obsahuje poslední výdobytky společnosti Samsung v oblasti HD video technologií, takže uživatelé mohou pořizovat videonahrávky a fotografie ve vysoké kvalitě. Vedle tradičních funkcí jako Fish-Eye (Rybí oko), Miniature (Miniatura) a Sketch (Skica) tu najdete také Smart Filter 2.0 – sadu uměleckých filtrů v režimech Soft Focus (Měkké ostření), Half-Tone Dot (Síťový puntík) a Cinema (Kino), díky nimž dosáhnete umělecké a profesionální úpravy snímků jediným dotykem tlačítka.

Redukce hluku při používání zoomu
Samsung také představuje inovativní prvek, který odstraňuje hluk při používání zoomu ve video obsahu. Na rozdíl od videokamer si uživatelé fotoaparátů s velkým zoomem jako u WB700 stěžují na to, že jejich videozáznamy jsou rušeny zvukem způsobovaným mechanickým posunem optického zoomu dopředu a dozadu. WB700 používá pokročilý algoritmus redukce hluku, který aktivně odstraňuje hluk způsobený zoomem, a doplňuje tak ostrý obraz ve vysokém rozlišení o čistý, ničím nerušený zvuk.

Produktové specifikace
WB700
Snímač:
1/2.33″ (cca 7.76mm) CCD,
16 Megapixelů, 14MP(efektivní)

Objektiv:
Schneider-KREUZNACH f = 4.06 ~ 73.08mm (35mm film equivalent : 24~432 mm)

Stabilizace obrazu: Dual OIS and DIS (optická/digitální stabilizace obrazu)
Rozměry: 99.5mm x 59mm x 21.7mm
Speciální funkce:
• Možnost plně manuálního ovládání (A/S/M podpora)
• Tlačítko nahrávání videa
• Podpora RAW formátu
• Vestavěný HDMI typu D s Anynet+ (CEC) + 20P v konketoru
• Manulání nastavení blesku (čas, úroveň osvětlení)
• Smart Auto (Still/Movie)
• Smart Filter 2.0
• Perfect Portrait Systém
• vestavěné S/W (intellistudio) - podpora F/W Update
Dostupnost: Duben 2011

Tiskové zprávy

Diskuse