Notebook Samsung série 9

7. 1. 2011 20:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Extratřída Samsung: notebook s duralovým designem ukrývajícím špičkový výkon podpořený SSD diskem

Notebook Samsung série 9

Notebook série 9 společnosti Samsung v sobě snoubí inovativní design a výkonnost nové dimenze mobilních počítačů

Přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence Samsung Electronics Co., Ltd., dnes na Mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky (CES) v Las Vegas představila notebook série 9. Notebook série 9 společnosti Samsung s hmotností pouze 1,31 kg, hloubkou 16,3 mm a třináctipalcovou obrazovkou představuje špičkový notebook pro uživatele, kteří chtějí ode všeho to nejlepší — ať už jde o design, výkonnost nebo použitelnost.

Samsung notebook série 9 je vybaven obrazovkou s živým zobrazením „SuperBright Plus“ (400nit) a reprodukcí 16 milionů odstínů barev, to vše v pouzdru z nejpokročilejší slitiny duralumin. Špičkový notebook série 9 společnosti Samsung nabízí jasnou reprodukci živých barev, vysoce kvalitní výbavu a optimální výdrž a výkonnost.

„Notebook série 9 od Samsungu je kombinací tolika skvělých prvků mobilních počítačů, že na trhu představuje krok vpřed, co se týče designu, zobrazení a celkových schopností,“ uvedl Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a ředitel divize IT Solutions společnosti Samsung Electronics. „Obrazovka je výjimečná sama o sobě, avšak ve spojení s neuvěřitelně mobilním designem vás skutečně ohromí. Při vyvíjení špičkového notebooku chtěla společnost Samsung uživatelům nabídnout práci s notebookem bez omezení a notebook série 9 vyniká na všech frontách.“

Kompaktní a lehký
Notebook série 9 společnosti Samsung je určen těm, kteří jsou hrdí na svou profesionalitu a spokojí se jen s tím nejlepším.
Samsung notebook série 9 je vyroben z duraluminu, lehkého materiálu, který je dvakrát pevnější než hliník a běžně se používá při konstrukci moderních letadel. Při práci na designu špičkového notebooku prošel notebook série 9 vyčerpávajícím procesem testování, aby byla zaručena jeho dostatečná odolnost při práci doma i na cestách.
Sofistikovaná krása plynulé linie na boku tohoto modelu je klíčovou designovou koncepcí. Plynulá linie dodává Samsung notebooku série 9 aerodynamický a líbivější vzhled, podobně jako u špičkového sportovního automobilu. Aerodynamický styl a elegantní linie vyjadřují sílu pod kontrolou, zatímco díky přirozenému zaoblení model skvěle padne do ruky.

Obrazovka s živým zobrazením barev
Věrné zobrazování Samsung notebooku série 9 ukazuje, že kvalita obrazu nemusí být kvůli mobilitě obětována. Obrazovka SuperBright Plus s jasem 400 nit, tedy dvakrát vyšším, než u běžných obrazovek, a také živým zobrazením barev (16 milionů odstínů barev) a skvělým kontrastním poměrem (1 300:1) je jednou z nejkrásnějších obrazovek notebooků na trhu. Svěží a živý vzhled oživuje multimediální obsah a uživatelům zprostředkovává nezapomenutelné zážitky při hraní her. Každý z 16 milionů barevných odstínů se podílí na definici průzračně čisté kvality obrazu, která je puncem vedoucího postavení společnosti Samsung v kategorii obrazovek.
Obrazovka Samsung notebooku série 9 má také pokročilou použitelnost a zdokonalenou výkonnost. Prostřednictvím senzorů okolního světla kontroluje funkce Auto Display Brightness míru osvětlení v okolí notebooku a automaticky upravuje jas obrazovky, aby byla zajištěna optimální práce uživatele, a to vše při současném šetření baterie. Tato inovativní funkce je doplněna podsvícenou klávesnicí, která se automaticky přizpůsobí horším světelným podmínkám vyšší intenzitou osvětlení.
Inovace uvnitř
Líbivější vzhled a obrazovka Samsung notebooku série 9 nezastíní jeho výkonnost. Je vybaven operačním systémem Microsoft Windows 7 a procesorem Intel® Core™ i5/i7* druhé generace s pamětí až 8GB a zrychluje svou výkonnost dynamickým využíváním síly procesoru tam, kde je to nejvíce zapotřebí, pomocí inteligentní technologie Turbo Boost 2.0 společnosti Intel, takže uživatelé mohou pracovat chytřeji a rychleji a zároveň šetřit energii.
Funkce Fast Start společnosti Samsung uživatelům umožňuje začít pracovat do 12 sekund a ponořit se do skutečně mobilního životního stylu. Disk SSD o kapacitě 128/256GB bez pohyblivých součástek poskytuje více než dostatek místa pro osobní i profesní život a Samsung notebook série 9 umožňuje o 60 procent rychlejší zavedení systému než notebook s diskem HDD. Tento model má také vyšší odolnost a minimální hlučnost a zahřívání. Kromě toho technologie Fast Start uvede přístroj z režimu spánku do běžného chodu za pouhé tři sekundy. Uživatelé již nebudou muset čekat, aby si vychutnali nejnovější design a skvělou výkonnost. V tomto pokročilém režimu spánku se data ukládají nejen na disk SSD, ale také do interní paměti, takže obsah je připraven, i když dojde k náhlému odpojení od zdroje napájení nebo vyjmutí baterie.
Baterie Samsung notebooku série 9 vydrží až třikrát déle než baterie běžného notebooku. PowerPlus je optimalizovaná technologie společnosti Samsung pro nabíjení baterie, která spolu s energeticky účinnou lithiopolymerovou baterií prodlužuje výdrž baterie.
Webkamera s HD rozlišením 1,3MPx umožňuje uživatelům pořizovat jasné videozáznamy a snímky a přehrávat videoklipy ve vysokém rozlišení na širokoúhlé obrazovce. Samsung notebook série 9 je také opatřen větším plně dotykovým pokročilým touchpadem s ovládáním pomocí gest, který poskytuje nový, stylový a pohodlný způsob používaní notebooku.
„Na trhu je mnoho různých přístrojů s nabídkou mobilních výpočetních funkcí, proto společnost Samsung zaměřila své úsilí tak, aby zajistila, že její notebooky nabídnou opravdu komplexní mobilní zážitek,“ uvedl Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a ředitel divize IT Solutions společnosti Samsung Electronics. „Proto vytváříme to nejlepší nejen z hlediska designu, ale také z hlediska zobrazovacích prostředků, a nabízíme naším zákazníkům ucelený, komplexní notebook, který splní všechny jejich potřeby v rámci jednoho špičkového přístroje."
Špičkový notebook série 9 společnosti Samsung byl představen na Mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky (CES), který se koná od 6. do 9. ledna v Las Vegas. Navštivte stánek společnosti Samsung (č. 12006) v Centrální hale Convention Center v Las Vegas.

Další informace a multimediální materiály naleznete na stránce www.samsungces2011.com.
*Všechny funkce, vlastnosti, specifikace a jiné informace o výrobcích uvedené v tomto dokumentu, mimo jiné včetně předností, designu, ceny, komponent, výkonu, dostupnosti a schopností výrobku, se mohou bez předchozího upozornění nebo oznámení změnit.