Acer P5403 - videoprojektor

11. 1. 2011 20:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Vynikající obraz a čitelnost s rozlišením SXGA+

Acer P5403 -  videoprojektor

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Od obchodu a vzdělání přes zdravotnictví po domácí zábavu – ve všech oborech kladou uživatelé stále větší požadavky na vysoké rozlišení. V souladu s tímto vývojem rozšiřuje Acer nabídku projektorů o model P5403 s rozlišením SXGA+ (1400x1050), který splňuje současné nejvyšší nároky na projekci.

Rozlišení SXGA+ zaručuje ostrý, jasný obraz a dokonalé podání malých detailů. Výsledkem je vynikající čitelnost a zobrazení o 87 % více pixelů na projekční ploše, a tedy je tento projektor ideální pro promítání obsahu nejrůznějšího typu od pracovních listů Excel po snímky s dobře podanými detaily. Navíc můžete zvolit úroveň zobrazení detailů podle určitého způsobu použití.

Úžasné trojrozměrné zážitky zajišťuje technologie DLP 3D Ready, která využívá vysoký obnovovací kmitočet (120 Hz) k proměně rovné plochy stěny pokoje na 3D plátno. Jednoduché řešení otevírá nekonečné možnosti od sledování 3D filmů přes hraní her po studium pomocí vzdělávacího obsahu, a tedy zaručuje přitažlivější podání zábavy i výuky.

Port HDMI™ usnadňuje připojení k nejmodernějším zdrojům digitálního signálu, zatímco funkce True 24p umožňuje promítat videoobsah z přehrávače Blu-ray v rozlišení 1080p rychlostí 24 snímků/s. To znamená, že výjimečný obraz ve vysokém rozlišení zaručuje dokonalou vizuální zábavu ve stejné kvalitě jako v kině. Navíc dva vestavěné reproduktory zvyšují úroveň prezentace i videozábavy a funkce skrytých titulků zobrazuje v textové formě dialogy probíhající na plátně a tím usnadňuje pochopení obsahu videí i výuku jazyků.

Pokud prezentace nebo přednášky obsahují velké množství textu, potřebujete projektor, který bude promítat výrazný a ostrý obraz, a tedy zajistí optimální čitelnost. Progresivní technologie lampy se světelným tokem až 3500 ANSI lumenů a kontrastním poměrem 3000:1 umožňují promítat obraz s vysokým jasem, dokonalými barvami a ostrostí, a tedy dosáhnout výjimečné čitelnosti.

Nástroje pro správu sítě obsahují systémy určené ke vzdálenému monitorování, kontrole a reportování. Projektor Acer P5405 splňuje požadavky Crestron Network System. Toto řešení zajišťuje úplné ovládání projektoru prostřednictvím lokální sítě. Jeho součástí je několik výkonných funkcí, jako např. monitorování, vzdálené zapnutí/vypnutí (včetně plánovaného), vzdálená správa projekce, ovládání několika projektorů, vysílání nouzového textu, online dialog se správcem systému, upozornění e-mailem atd. Navíc funkce vzdáleného ovládání umožňuje uživatelům přístup k jakémukoli osobnímu počítači, který je aktivován prostřednictvím utility Acer eProjection a je zapojen do stejné lokální sítě. Jestliže uživatelé připojí klávesnici a myš k projektorům, získají přístup k osobnímu počítači umístěnému v jiné místnosti.

Špičkové technologie navržené pro dosažení vyšší přesnosti a ostrosti zajišťují neobyčejně kvalitní obraz. Projektor P5403 promítá obraz s přirozenějšími a vyváženějšími odstíny a dosahuje skutečně realistických tónů díky Acer ColorBoost II+. Tato technologie využívá optimalizované šestisegmentové barevné kolečko, výkonný obrazový procesor a zdokonalené tvary impulsů lampy ke zlepšenému podání barev, zatímco Acer eView Management zvyšuje jas barev a automaticky ho přizpůsobuje promítanému obsahu.

U projektorů se může postupně projevit blednutí barev a promítaný obraz získá žlutavý či nazelenalý odstín. Projektory Acer však nyní využívají technologie ColorSafe II a DLP® a optické díly jsou vybaveny jedinečnou technologií Acer ke kompenzaci barev. Tato řešení zajišťují věrnost obrazu i při dlouhodobém používání a v podstatě zabraňují zkreslení barev.

Bohaté funkční vybavení zvyšuje užitnou hodnotu a flexibilitu projektoru. Projektor je dále vybaven funkcí pro kompenzaci barvy stěny, která umožňuje promítat na barevné stěny a přesto dosáhnout přesných barevných odstínů. Stačí prostě zvolit v menu barvu stěny a projektor automaticky opraví odpovídající odstín promítaného obrazu.

V případě nevýhodného umístění projektoru lze promítaný obraz upravit funkcí korekce lichoběžníkového zkreslení v rozsahu do 40°. Tato funkce odstraňuje vertikální zkreslení, a tedy diváci vidí vždy dokonale pravoúhlý obraz bez ohledu na umístění projektoru. Navíc uživatelé mohou jednoduše vyměnit lampu, i když je projektor umístěn na stropě díky řešení přístupu k lampě seshora Acer Top-Loading Lamp.

Životnost lampy až 3000 hodin šetří náklady na výměnu a zajišťuje dlouhodobý bezporuchový spolehlivý provoz. Delší životnost a trvale vysoká kvalita obrazu přispívají ke snížení celkových nákladů na vlastnictví, a tedy i k neobyčejně vysokým úsporám.
Projektor P5403 je navíc vybaven řešením řízení spotřeby šetrným k životnímu prostředí Acer EcoProjection. Projektor automaticky přejde do úsporného režimu ECO, pokud v průběhu 5 minut nepřijme vstupní signál, čímž dále sníží spotřebu až o 20 %, a automaticky se vypne v případě, že vstupní signál nepřichází v průběhu předem určené doby. Součástí sady programů Acer EcoProjection je rovněž nástroj Acer ePower Management pro nastavení vlastní úsporné konfigurace.

Projektory Acer jsou dále vybaveny technologií Empowering, která usnadňuje obsluhu zařízení. Tato sada nástrojů zjednodušuje přístup k rychlému nastavení, utilitám pro přizpůsobení obrazu a k časovači, a tedy umožňuje dosáhnout vyšší produktivity a vše vysvětlit hned na poprvé.

Technické údaje videoprojektoru Acer P5403
Projekční systém: DLP®
Panel displeje: 0,52" DarkChipTM 2 DMD
Rozlišení: Nativní rozlišení SXGA+ (1400 x 1050)
Maximální UXGA (1600 x 1200), WSXGA+ (1680 x 1050)
Poměr stran: 4:3 (nativní), 16:9
Kontrastní poměr: 3000:1
Barevnost: 134 milionů barev
Světelný tok: 3500 ANSI lumenů (standardní), 2800 ANSI lumenů (úsporný režim)
Objektiv: F = 2.59 ~ 2,87, f = 16,88 mm ~ 21,88 mm
1:1,3 ruční zoom a ruční ostření
Velikost projekční plochy (úhlopříčka): 29" (73 cm) ~ 300" (762 cm)
Projekční vzdálenost: 3,9' (1,2 m) ~ 31,6' (9,6 m)
Poměr zobrazení: 62" při 2 m (1,58 ~ 2,06:1)
Horizontální frekvence: 31.5 ~ 100 kHz
Vertikální frekvence: 56 ~ 120 Hz
Typ lampy: 300 W lampa UHP Philips, kterou může uživatel vyměnit
Životnost lampy: 2500 hodin (standardní režim), 3000 hodin (úsporný režim)
Digitální korekce lichoběžníkového zkreslení: +/- 40°(vertikálně), ruční
Způsob projekce: Přední, zadní, přední ze stropu, zadní ze stropu
Možnost montáže na strop: Ano
Zvuk: Reproduktor 10 W (dva vestavěné reproduktory s výkonem 5 W)
Hmotnost: 3,3 kg
Rozměry: 290 x 254 x 99 mm
Dálkové ovládání: Infračervený dálkový ovladač s laserovým ukazovátkem a funkcí přetáčení stránek nahoru/dolů
Digitální zoom: 2x
Napájecí zdroj: Střídavé napětí 100 – 240V s automatickým přepínáním
Příkon: 447 W (provoz), < 1 W (pohotovostní režim, vypnutá lokální síť)
Provozní teplota: 5°C ~ 35°C / 41°F ~ 95°F
Vlhkost za provozu: Max. relativní vlhkost 80 %
Hlučnost: 35 dBA (standardní režim), 29 dBA (úsporný režim)
Uniformita: 90%
Vstup: Analogový RGB/komponentní video (D-sub) x2
Kompozitní Video (RCA) x1
S-Video (Mini DIN) x1
HDMI (video, HDCP) x1
PC Audio (stereo mini jack) x1
AV Audio (RCA L/R) x1
Výstup: Analogový RGB (D-sub) x1
PC Audio (stereo mini jack) x1
Řídicí rozhraní: USB (mini B) x1
RS232 (Mini DIN) x1
Síťové rozhraní: Port Ethernet (RJ45) x1
Standardní příslušenství: Napájecí kabel
Kabel VGA
Kabel pro kompozitní video
Dálkový ovládač
2x baterie pro dálkový ovladač
Kryt objektivu
Přepravní taška
Uživatelská příručka (CD-ROM)
Návod pro rychlé uvedení do provozu
Bezpečnostní karta

Tiskové zprávy

Diskuse