ASUS na veletrhu CES 2011 - hardware pro hráče

11. 1. 2011 20:40    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS na veletrhu CES 2011 – hardware pro hráče

ASUS na veletrhu CES 2011 - hardware pro hráče

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Consumer Electronics Show, Las Vegas, USA – Společnost ASUS, která se již několik let věnuje vývoji herního hardwaru, představila na veletrhu CES 2011 novinky ze série Republic of Gamers (ROG) zaměřené na hráče. Mezi nově uvedené produkty patří základní desky, grafické karty, zvuková a síťová zařízení i stolní počítače, které mají typický herní design.

Základní deska ROG Rampage III Black Edition
Základní deska ROG Rampage III Black Edition byla navržena na základě zpětné vazby od herní komunity. Deska založená na čipové sadě Intel X58 a patici LGA 1366 je vybavena samostatnou kombinovanou síťovou/zvukovou kartou s názvem ROG Thunderbolt a disponuje kvalitním zvukovým čipem XONAR s integrovaným zesilovačem, jenž automaticky optimalizuje nastavení impedance. Síťová jednotka Killer E2100 pracující na základě technologie Bigfoot Networks výrazně zlepšuje rychlost při hraní síťových her. Kombinace těchto dvou technologií zaručuje hráčům nejen dobrý zvuk, ale i maximální síťový výkon.

Grafická karta HD 6870 DirectCU s technologií Super Alloy Power
Grafická karta ASUS HD 6870 DirectCU s podporou rozhraní DirectX 11 je vybavena grafickým jádrem HD 6870 a unikátním systémem chlazení DirectCU. Karta s průkopnickou technologií ASUS Super Alloy Power využívající speciální slitiny v nejdůležitějších napájecích součástkách, jako jsou cívky, kondenzátory a tranzistory MOSFET. ASUS HD 6870 DirectCU nabízí až 15%* nárůst výkonu a 2,4krát* delší životnost v porovnání s konkurenčními produkty.
Systém chlazení od společnosti ASUS s názvem DirectCU se standardně skládá z celoměděných trubic, které se přímo dotýkají grafického procesoru, což má za následek až 20%* zlepšení chlazení v porovnání s konkurencí. Karta se dodává s patentovanou technologií Voltage Tweak, díky níž mohou uživatelé své PC snadno přetaktovat a zvýšit tím jeho výkon.

Herní headset ROG Vulcan ANC
Sluchátka Vulcan ANC jsou odpovědí ROG na rostoucí poptávku profesionálních hráčů po sluchátkách využitelných pro všechny typy her. Vulcan využívá technologii Active Noise Cancellation s aktivním potlačováním 85 % okolních ruchů a 30dB pasivní izolací, která hráčům zaručí dokonalý zvuk i v bitevní vřavě. Odlehčené ergonomické provedení zabraňuje otlakům, neboť využívá pěnového materiálu uzavřeného do pečlivě vybrané kůže. Sluchátka Vulcan jsou tvarována tak, aby byla pohodlná pro jakékoli ucho i při delším hraní. Mají rovněž velké 40mm měniče a lze je vyladit ekvalizérem zvýrazňujícím nízké kmitočty, který zprostředkovává kvalitní zvuk ve vysokém rozlišení s hlubokými basy. Headset disponuje všesměrovým mikrofonem s potlačením ruchů, což zajistí bezproblémovou komunikaci mezi hráči.

Herní router RT-N66U – bezproblémové on-line hraní
Dvoupásmový bezdrátový router ASUS RT-N66U přináší novou generaci velmi rychlého připojení s podporou až 450 Mb/s na každé pásmo. Pracuje na frekvencích 2,4 GHz i 5 GHz a podporuje až 300 tisíc souběžných datových relací – přibližně dvacetkrát víc, než je kapacita běžného routeru, takže je dobrou volbou pro hráče. Jeho vylepšená propustnost eliminuje zpoždění a otevírá uživatelům zcela nové možnosti v oblasti multitaskingu – ti mohou stahovat data i během hraní, aniž by zaznamenali byť jen náznak zpomalení, které je typické pro ostatní routery. Router obsahuje i hardwarový NAT (překlad síťových adres) snižující celkové zatížení systému, neboť ulehčuje procesoru tím, že zpracováván síťový kód na pozadí. Jedná se o gigabitový ethernetový router, s nímž je možné zásluhou podpory 1Gb/s připojení dosáhnout velmi dobrých širokopásmových rychlostí.

Herní stolní počítač CG8350
Počítač ASUS CG8350 nabízí vše, co dělá z výkonného stolního PC dokonalou herní mašinu – pořádný výkon, moderní hardware a maximální rozšiřitelnost. Je osazen druhou generací procesorů Intel ‚Sandy Bridge‘ Core i7-2600 a využívá technologii Turbo Boost 2.0 umožňující okamžité přetaktování procesoru. O grafiku se stará grafická karta ASUS GTX 460 kompatibilní s rozhraním DirectX 11, která těží z výhod architektury NVIDIA Fermi. Díky těmto parametrům jde o výkonné herní PC za velmi příjemnou cenu.
Počítač CG8350 využívá kvalitní kondenzátory na základní desce, které zaručují lepší stabilitu, životnost a spolehlivost. Je vybaven unikátní jednotkou EPU (Energy Processing Unit) od firmy ASUS – programovatelným mikročipem pro úsporu energie. Samozřejmostí u tak výkonného herního počítače je rozhraní USB 3.0, jež zprostředkovává až desetkrát rychlejší přenos dat oproti staršímu standardu USB 2.0.

Společnost ASUS na veletrhu CES 2011
Nejnovější zprávy od společnosti ASUS z veletrhu CES najdete na adrese http://www.ces2011.asus.com.
Další informace týkající se produktů zmíněných v této tiskové zprávě naleznete na adrese http://www.techinstyle.tv

* Skutečný výkon se může lišit v závislosti na konkrétní konfiguraci systému a dalších provozních podmínkách.

Tiskové zprávy

Diskuse