Lenovo IdeaPad Y560p - notebook s procesory Intel Core druhé generace

11. 1. 2011 20:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo IdeaPad Y560p – první notebook na českém trhu s procesory Intel Core druhé generace

Lenovo IdeaPad Y560p -  notebook s procesory Intel Core druhé generace

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo uvádí v těchto dnech na náš trh notebook Lenovo IdeaPad Y560p, který je vybaven novým výkonným čtyřjádrovým procesorem Intel a multimediálními funkcemi. Nový počítač je určený pro mladé lidi, kteří jej využijí při sledování filmů, poslechu hudby a hraní her, nebo pro uživatele, kteří vytvářejí multimediální obsah a ten sdílí se svými přáteli.
„Lenovo neustále rozšiřuje svou produktovou řadu IdeaPad s cílem poskytnout spotřebitelům poslední novinky z oblasti multimédií a zábavy," říká Pavel Janich, Idea Business Manager ze společnosti Lenovo. „Elegantní IdeaPad Y560p disponuje extrémně výkonným procesorem a pokročilým zpracováním dat zabaleným do elegantního kabátu. Obrovské úložiště dat a moderní grafika jej činí ideálním pro zákazníky, kteří hledají kvalitní multimediální notebook.“
Výkonný zábavní systém v moderním designu
15,6palcový Lenovo IdeaPad Y560p je vybaven procesory Intel Core druhé generace, které byly představeny na letošním veletrhu CES před několika dny. Tato generace disponuje řadou vynikajících funkcí zabudovaných přímo do grafiky procesoru. Procesory nabízejí novou video technologii Intel Quick Sync, která zkonvertuje čtyřminutové HD video z notebooku pro přehrávání na iPodu za pouhých 16 sekund. Vylepšený Intel Turbo Boost 2.0 je schopen efektivně přetaktovat i všechna jádra zároveň nad jejich maximální frekvenci a dosáhnout dosud nevídaného výkonu, když je ho nejvíce zapotřebí. Nové integrované grafické jádro Intel HD3000 svým výkonem hravě překonává běžné diskrétní grafické karty při současně výrazně nižší spotřebě energie.
S Lenovo IdeaPad Y560p je díky kapacitě pevného disku až 750 GB a paměti DDR3 1333 o velikosti až 8 GB nyní možné uložit více filmů, hudby a her a zároveň se těšit z vysokého výkonu všech obvyklých aplikací. Lenovo IdeaPad Y560p vybavený 16:9 širokoúhlým displejem rovněž splňuje certifikaci Lenovo Windows 7 Enhanced Experience, která zajišťuje až o 33 procent rychlejší nastartování operačního systému a o 50 procent rychlejší vypnutí. Notebooky s touto certifikací mají také vylepšené multimediální funkce a obsahují nástroje pro snadnou údržbu systému.
Uživatelé, kteří hledají maximální zábavu, budou jistě spokojeni s velkolepou zvukovou výbavou, zahrnující mimo jiné reproduktory značky JBL a technologii Dolby Home Theater. Tento skvěle navržený notebook má i funkci OneKey Theater, která umožňuje uživatelům na pouhé stisknutí jediného tlačítka vychutnávat si čistší obraz a lepší zvuk při sledování oblíbených filmů.
Notebook Lenovo IdeaPad Y560p s kovovým povrchem a vnitřní částí v šedé metalíze má rozměry 385 x 255 x 20 - 33 mm a hmotnost 2,7 kg. Mezi jeho další klíčové vlastnosti patří funkce OneKey Rescue a nástroj pro rozpoznávání obličeje Lenovo VeriFace.

Cena a dostupnost
Lenovo IdeaPad Y560p je již nyní k dispozici na českém trhu ve vysokém stupni výbavy za cenu 26 000 Kč s DPH. Méně vybavené modely budou uvedeny na trh za cenu již od 20 000 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse