Panasonic rozšiřuje nabídku 3D televizorů

13. 1. 2011 21:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Panasonic rozšiřuje nabídku 3D televizorů o LCD obrazovky s Full HD rozlišením a panely IPS Alpha

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Panasonic nově nabídne svým zákazníkům i 3D LCD televizory s panely IPS Alpha s úhlopříčkou 82 a 94 cm a LED podsvícením. Nové modely vynikají především unikátní krátkou odezvou 2 ms, což je v 3D kategorii skutečně nevídaná hodnota. Výsledkem je vysoce kvalitní třírozměrný obraz a téměř dokonalá eliminace tzv. crosstalku neboli dvojitého zobrazení, k němuž při 3D promítání obvykle dochází. Kvalitou barevného podání a zobrazení černé se pak nové obrazovky blíží špičkovým plazmovým modelům.

Panasonic 2D IPS Alfa panely jsou známy svou kvalitou především díky rychlosti odezvy a nízká spotřebě energie. Aby 3D LCD panely dosáhly stejné kvality, přistoupil Panasonic k zásadním změnám v celém procesu jejich výroby od konstrukce až po klíčové materiály. Výsledkem je dosažení stejné rychlosti odezvy jako u 2D panelů, což při skládání 3D obrazu zvlášť pro levé a pravé oko, znamená její zdvojnásobení.

Výsledky těchto zásdaních změn byly prezentovány na právě ukončeném veletrhu spotřební elektroniky CES 2011, kde Panasonic nové obrazovky s panely IPS Alpha a Full HD rozlišením určené pro prodej v USA vystavoval.

Tiskové zprávy

Diskuse