Microsoft WebMatrix - tvorba webových stránek

19. 1. 2011 20:17    Rubrika: Tiskové zprávy

WebMatrix pomůže k vlastnímu webu i uživatelům bez velkých zkušeností s programováním

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Microsoft dnes uvolnila ke stažení nový bezplatný nástroj WebMatrix. Uživatelům umožňuje jednoduše vytvářet, upravovat a publikovat webové stránky na internet. Software mohou využívat vývojáři na všech úrovních znalostí a zkušeností, tedy i například studenti se základními znalostmi tvorby webu. Těm pomohou i návodné video tutoriály, postupy „jak na to“ a další zdroje, které pro ně Microsoft s uvedením nového nástroje připravil.
„WebMatrix je vhodný pro všechny uživatele. Studentům a začínajícím vývojářů nabízí rychlý způsob, jak se tvorbu webu naučit. Webovým agenturám poskytuje efektivní způsob, jak vytvořit stránky s využitím open source aplikací. IT profesionálům pak dává k dispozici další možnost, jak rychle a jednoduše webové stránky nasazovat,“ řekl Jiří Burian, produktový manažer pro vývojářské nástroje společnosti Microsoft.
WebMatrix v sobě zahrnuje všechny nástroje potřebné k tvorbě, publikování a správě webu. Pro tvorbu nových stránek jsou k dispozici různé šablony a open source webové aplikace od téměř čtyřicítky partnerů, jako jsou WordPress, Joomla!, DotNetNuke nebo Umbraco. Pro urychlení tvorby nabízí WebMatrix syntaxe více programovacích jazyků, jako ASP.NET “Razor” nebo PHP, stejně jako webové pomocníky umožňující jednoduché vkládání prvků sociálních sítí nebo videa.
Při tvorbě stránek je možné využít také nástroj optimalizace pro vyhledávače. Pro jejich provoz je uživatelům k dispozici webový server nebo databázové a webové frameworky. Hotové stránky mohou uživatelé jednoduše publikovat na webu buď prostřednictvím vlastního poskytovatele hostingu, nebo si mohou vybrat jednoho z hostingových partnerů přímo přes nástroj WebMatrix. Na výběr je více než 30 partnerů s různými nabídkami služeb a v různých cenových relacích, včetně české společnosti Web4U.
„WebMatrix umožňuje jednoduché nahrávání aplikací na webhosting. Stačí například načíst náš konfigurační soubor a následně se na jedno kliknutí vše automaticky přenese. Software zároveň udržuje vývojové prostředí synchronizované s publikovanou verzí webových stránek a aplikací. Tyto funkcionality snižují náklady a odbourávají nutnost znát technické detaily. WebMatrix lze například vyzkoušet v rámci cenově zajímavé nabídky našeho webhostingu, který prošel náročnými technickými testy společnosti Microsoft,“ dodává Ivo Machulda, produktový manažer společnosti Web4U.
Více informací o nástroji WebMatrix a odkaz na jeho stažení naleznete zde: http://www.microsoft.com/web/webmatrix/
Seriál lokalizovaných návodů, jak WebMatrix co nejlépe používat, se pro uživatele postupně připravuje na stránkách www.webmatrix.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse