Acer GN245HQ - monitor s HDMI 3D NVIDIA

20. 1. 2011 09:32    Rubrika: Tiskové zprávy

řešení HDMI® 3D společnosti NVIDIA®

Acer GN245HQ - monitor s HDMI 3D NVIDIA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


3D představuje nepochybně nejžhavější trend letošního roku. Uživatelé si mohou vychutnávat úplně novou nabídku 3D zážitků při sledování televizních pořadů a filmů, při hraní her a prohlížení fotografií i při používání nových výukových programů.

Společnost Acer, která vždy stála v čele zavádění technicky progresivních řešení, nyní představila první 3D monitor GN245HQ na světě, který podporuje rozhraní HDMI® 3D firmy NVIDIA® a umožňuje uživatelům plně využít veškeré možnosti stereoskopické technologie.

3D monitor GN245HQ, který nabízí jedinečný výkon a zobrazení grafiky, je obzvláště vhodný pro hraní her i sledování filmů, a tedy představuje dokonalé řešení pro technicky zdatné uživatele i herní nadšence.

Novinka společnosti Acer, která spojuje 3D obraz v plném vysokém rozlišení HD a rozhraní HDMI 3D nebo DVI-DL (dual link) s technologií NVIDIA 3D, definuje standard pro 3D multimédia a přenáší uživatele doslova do středu dění.

Toto efektivní a současně jednoduché řešení je ideální pro nejlepší domácí zábavu. 3D brýle NVIDIA® s progresivní aktivní zatmívací 3D technologií, které jsou součástí dodávky monitoru, a infračervený vysílač vestavěný v monitoru vám umožňují sledovat oblíbené filmy nebo hrát hry s přáteli, protože je možné používat několik brýlí současně.

Vestavěný infračervený vysílač a rozhraní HDMI 3D displeje GN245HQ vás zbaví závislosti na osobním počítači, a tedy můžete sledovat 3D televizní vysílání ze set-top boxu, přehrávat nejlepší filmy v 3D v přehrávači Blu-ray, sledovat úžasné digitální záběry z 3D kamery a hrát napínavé 3D hry na herní konzoli s podporou HDMI 3D.

Teprve na tomto monitoru skutečně oceníte nejnovější způsoby výuky, které jsou mnohem působivější a zábavnější, a aplikace, které vás doslova přenesou do středu archeologického naleziště, do hlubin vesmíru anebo do útrob lidského těla.

Monitor GN245HQ však nabízí nejen špičkovou 3D technologii. Je vybaven také funkcemi, které zprostředkují dokonalý vizuální zážitek: výjimečný kontrastní poměr 100 miliónů :1 zajišťuje jedinečnou kvalitu obrazu, plné vysoké rozlišení (1920x1080) je určeno pro aplikace v rozlišení 1080p, velký panel s podsvícením LED diodami s úhlopříčkou 60 cm (23.6”) a poměrem stran 16:9 je ideální pro sledování filmů ve stejně vynikající kvalitě jako v kině, obnovovací kmitočet 120 Hz je nezbytný k dosažení 3D efektu a doba odezvy pouhé 2 ms zaručuje rychlou reakci při hraní akčních her v reálném čase.

GN245HQ se však vyznačuje nejen jedinečným obrazem, ale i nezaměnitelným vzhledem. Futuristický styl s čistými, téměř strohými liniemi a ostrými úhly zvýrazňuje jeho osobitý design. Propracovaný tvar základny vyjadřuje rychlost a výkon, které jsou typické pro současné rychlé videohry. Tlačítko vypínače se dokonale hodí k nápadnému rámečku a dokazuje péči věnovanou i tomu nejmenšímu detailu.

GN245HQ patří do řady displejů Acer EcoDisplay. Úsilí o snížení vlivu na životní prostředí patří k naší každodenní odpovědnosti. Z toho důvodu se společnost Acer zaměřuje na vývoj energeticky úsporných monitorů, které neobsahují rtuť a jsou vyrobeny z recyklovatelných materiálů. Technologie podsvícení bílými LED diodami umožnila nahradit čtyři lampy dvěma a tím dosáhnout až 68% úspory energie. LED lampy neobsahují rtuť, a tedy jsou bezpečnější pro životní prostředí, avšak současně zaručují vyšší výkon. 3D monitory Acer splňují nejnáročnější průmyslový předpis RoHS (směrnice EU omezující používání nebezpečných látek) a požadavky ENERGY STAR®. Menší spotřeba energie nejen pomáhá snížit náklady, ale také chrání zdroje a životní prostředí pro budoucí generace. Rovněž je sníženo množství používaného obalového materiálu, který je navíc vyrobený z recyklovaných surovin.
Na displeje Acer GN245HQ je poskytována dvouletá záruka typu "bring-in".

Jste připraveni na úžasné nové dobrodružství? Nasaďte si tedy brýle a pusťte se do toho!

Technické údaje LCD displeje GN245HQ
Typ displeje: Plochý panel / TFT
Rozměry Š (mm): 574,8
Rozměry V (mm): 417,8
Rozměry H (mm): 194,4
Min. tloušťka profilu (mm): 60
Barva: černá
Velikost displeje v cm: 60
Velikost displeje v palcích: 23.6
Poměr stran: 16:9
Bodová rozteč (mm): 0,2715
Rozlišení: 1920x1080 při 120Hz
Frekvence: DVI 30-140KHz / 56-120Hz
PPI: 94
Doba odezvy (ms): 2
Kontrast: 100 miliónů : 1
Svítivost (cd/m2): 300
H/V° CR 10:1: 170°(H)/160°(V)
Barevnost (mil.): 16.7
Bit: 6 + Hi-FRC
NTSC (%): 72
Typ podsvícení: Bílé LED diody
Vstupní signál: VGA, dual link DVI a HDMI (s podporou HDCP)
Reproduktor: Dva vestavěné reproduktory s výkonem 2 W
Upevnění na zeď: 100x100
Podpora Kensington: Ano
Naklopení: -5°~15°
Střední doba bezporuchového provozu při 25°C: 30 000
Napájecí zdroj: vestavěný
Splnění specifikace Energy Star: N(3D)
Vypnuto/pohotovostní režim (W): 0,85
Spánek (W): 1,85
V zapnutém stavu (W): 38,2
Servis a podpora: Dvouletá záruka typu mail-in
Certifikace: CE, T\xDCV GS, MPRII, ISO9241-307

Tiskové zprávy

Diskuse